O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Urbanism Bucuresti mai 2014

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 12 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Anúncio

Urbanism Bucuresti mai 2014

 1. 1. TREBUIE SA VA PREZINT…
 2. 2. Acum cativa ani era nebunia contractelor primarului (se stie) cu primaria – niciun alt rezultat, decat generarea unui numar cat mai mare de elemente de bordura. Cum cum? Schimbari mai dese, mutari de colo- colo, insiruiri suprapuse (vezi foto)…doar-doar sa creasca numarul. Nimic extraordinar pentru cetateni (de rezultat, zic).
 3. 3. Ah, era sa uit, cam la fel era si povestea cu pavajele. Whatever, daca intrebi noile generatii ce inseamna “combinatii de b luate cate p” o sa se gandeasca, probabil, ca intre doua randuri de bordura mai incap si niste pavele…
 4. 4. De fiecare data, insa, nimic din toate acestea nu mai conteaza! Si nici contabilii nu mai tin sirul stocurilor. Se trece totul, pur si simplu, la gunoi. Alti bani, alta mancare de peste…altceva gura lor vorbeste… (sau nah... uneori le mai vand ei si “pe sub mana” altora, ca deh, profitul e tot al lor, pe banii nostri, fireste).
 5. 5. Betonam…coloram… vorba poeziei de la cresa: “funda rosie-i punem”…
 6. 6. “funda rosie” si, mai nou, niste zdrente din plastic - or fi ele armate cu vreo fibra de sticla? Poate! N-as baga mana-n foc c-ar fi vreo afacere! Pentru cetatean, zic…ca pentru restu’ “se stie!” Asta a cui afacere o mai fi? Eh, tot a lor, fireste… tot pe banii nostri!
 7. 7. Si toate acestea se intamplara doar intr-o portiune foarte scurta a sectorului 3 – Bd. Nicolae Grigorescu + Str. Baba Novac. Peisaje urbane similare se regasesc si pe rutele Bd.Theodor Pallady, don’t worry. Bucuresti, mai 2014.
 8. 8. La un moment dat ma amuzam ca nu vedeam SENSUL pistei de biciclisti de pe una din laturile Bd. Theodor Pallady (foto). Adica cum: sens unic? N-ai voie cu bicicleta sa circuli decat spre centrul orasului? Si inapoi cum te mai intorci?  (sa nu le dau idei, poate mai cheltuie niste bani sa mai marcheze si cealalta jumatate a trotuarului, macar sa-l ocupe pe tot cu piste pentru biciclisti.)
 9. 9. Dar ce credeati? Pe Bd. Magheru or fi florile mai roz? Ce daca e alt sector? Alt sector, alta mancare de peste! Sarim peste intrebarea “de unde se impute pestele”… Bucuresti, mai 2014. Urmeaza alegerile Europarlamentare, asta asa, ca fapt divers… ca divers este.
 10. 10. “Hai baieti, bolarzi de piatra, baieti!” Cum cum? (ati observat: mereu trebuie sa repetam “cum” in aceeasi intrebare!) Scoatem niste dale montate ceva mai ingrijit acu’ ceva vreme, bagam cu japca bolarzii cu pricina si…punem dalele la loc. Cum care loc? Cum cum! (foto)
 11. 11. Comentati, comentati…dar fiti atenti, ca inca n-ati scapat! Au “imbunatatit” pietonalul de pe Bd. Magheru! O atmosfera “placuta”, ce sa zic… (chiar imi plac piesele componente, nu si amplasamentul lor!). Acum aveti ocazia sa va odihniti direct cu nasul in duhoarea cosurilor de gunoi! EXACT! Ma rog, mai citeste odata! Imaginile fac cat o mie de cuvinte… da’ te poti duce sa te convingi la fata locului, vorba ceea: “central, in buricu’ targului”!
 12. 12. Repet, Bucuresti, mai 2014. Urmeaza alegerile Europarlamentare, asta asa, ca fapt divers… ca divers este.

×