O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Itsensäjohtaminen

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 40 Anúncio

Itsensäjohtaminen

Baixar para ler offline

Pienyrittäjän itsensäjohtaminen on yrittämisen kulmakivi. Jokaisen joka haluaa parempia tuloksia ja jaksaa paremmin, kannattaa keskittyä itsensäjohtamisen opetteluun. Jokainen voi sitä oppia, jos vain haluaa! Ohessa Sanna Jylängin materiaalit itsensäjohtamisen koulutuksesta. Katso myös Redesan www-sivulta yrittäjänneuvolakortti

Pienyrittäjän itsensäjohtaminen on yrittämisen kulmakivi. Jokaisen joka haluaa parempia tuloksia ja jaksaa paremmin, kannattaa keskittyä itsensäjohtamisen opetteluun. Jokainen voi sitä oppia, jos vain haluaa! Ohessa Sanna Jylängin materiaalit itsensäjohtamisen koulutuksesta. Katso myös Redesan www-sivulta yrittäjänneuvolakortti

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Itsensäjohtaminen (20)

Mais de Redesan Oy (20)

Anúncio

Itsensäjohtaminen

 1. 1. Itsensäjohtaminen Redesan Oy - Sanna Jylänki Siitä kaikki lähtee!
 2. 2. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Innostavaa kehittymistä
 3. 3. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Itsensäjohtaminen? Miten saada otettua itseä niskasta kiinni?
 4. 4. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Itsensäjohtaminen? Miten saada otettua itseä niskasta kiinni?
 5. 5. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Yrityksen toiminta
 6. 6. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Keskity - karsi?! • SWOT: Vahvuudet (sisäinen) Mahdollisuudet (ulkoinen) Heikkoudet (sisäinen) Uhkat (ulkoinen) Torju! Käytä hyväksi! Vahvista! Korjaa!
 7. 7. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Yrittäjyys on työtä ”Jos pikavoittoja haluaa ja vielä uskoo itsellään olevan paljon onnea, kannattaa kokeilla lottoamista. Periaatteessa pikavoitot eivät kuulu liiketoimintaan, vaikka joitakin sellaisiakin on nähty. Lisäksi onneen luottaminen ei ole liiketoiminnan ammattimaisen toimintamallin taustalla”. Timo Rope, Bisnesäly.
 8. 8. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Yrityksen toiminta Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Holistinen Kokonaisvaltainen: psyykkinen, ruumiillinen, sosiaalinen On tehtävä vähän kaikkea kokoajan Listat ei lopu! Opeteltavissa oleva elämäntapa Monimutkainen ”Holistisessa näkemyksessä ihmistyössä on huomioitava kaikki olemuspuolet. Ihminen on ymmärrettävä kokonaisuutena. Ihmisen elämäntilanne, tunteet, fyysiset tarpeet ja fyysinen olemus.”
 9. 9. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Oppia oppimaan, kasvattaa tulostaan
 10. 10. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Unelmat ohjaa!
 11. 11. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Unelmointi turhaa? Intuitio! Maailmankaikkeus hoitaa! Korvat avautuu Tee asioita joista nautit Keskitytkö puutteisiin vai siihen mitä haluat enemmän?
 12. 12. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Eritavalla?
 13. 13. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 14. 14. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Perhe Työ Ystävät Harras- tukset
 15. 15. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Breikkiä kehiin?
 16. 16. Nollaa ajatukset! Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 17. 17. Onko paikkaa missä oksentaa? Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 18. 18. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Mikä motivoi? Miksi lähdit yrittäjäksi? Mikä sinut saa tekemään? Yrittäjän vapaus! Raha ei ole missio! Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Stressitekijöitä Rahat vähissä Asiakkaat vähissä Suhteet Terveys Uudet haasteet Mutkikkaat kiemurat ja byrokratia Voiko ratkaista?
 19. 19. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Mikä motivoi? Miksi lähdit yrittäjäksi? Mikä sinut saa tekemään? Yrittäjän vapaus! Raha ei ole missio! Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Stressitekijöitä Rahat vähissä Asiakkaat vähissä Suhteet Terveys Uudet haasteet Mutkikkaat kiemurat ja byrokratia Voiko ratkaista? Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Sinun voimavarat Mistä innostut? Mitä voit antaa toisille? Mikä on heikkouteni? Mitä voisin jättää tekemättä? Kannustus!
 20. 20. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Idolit innostaa! Marcus Lemonis
 21. 21. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Yrittäjyys Niin kauan kuin riittää innostusta, riittää erilaisia Mahdollisuuksiakin. - Norman Vincent Peale
 22. 22. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Mikä motivoi? Miksi lähdit yrittäjäksi? Mikä sinut saa tekemään? Yrittäjän vapaus! Raha ei ole missio!
 23. 23. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Jos vain haluaa.. TAVOITE: Rohkeus yrittää!
 24. 24. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Ala hommiin! Käytä kalenteria, orjallisesti Jos siirrät, tee se myöhemmin oikeasti Luo rutiinit! Lisää myös työstöaikoja! Milloin olet parhaimmillasi? Pakko paras muusa Muista myös vapaat!
 25. 25. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Arvosta aikaasi! Tee niitä asioita jotka vievät eteenpäin Uutta kannattaa toisinaan toki opetella Sähköpostin lukemisen aika? Ylimääräiset piippaukset? Puhelin lepo/lentokonetilaan? Olet hyvä ammattitaidossasi! Investoi itseesi - Sijoita tulevaisuuteen!
 26. 26. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Jos kaikki menee hullusti? Miten jaksaa eteenpäin? Voitko tehdä asialla jotain? Voitko antaa asian olla? Puhuminen? Keskittyminen Hyväksyminen Päästä irti
 27. 27. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Virheet kehittää! Virheitä pelkäämällä, et ikinä saavuta tuloksia Mitä opin? Kokeile, luo uutta -> Hämmästy! Jos mokaat, yritä kovemmin uudelleen! “Ihminen on täysin vapaa esiintyjä vasta sitten, kun hän on sallinut mokansa ja jännityksensä.” näyttelijä Outi Mäenpää.
 28. 28. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Onko aikaa? - harjoitus •  Kirjoita lapulle asioita joita haluaisit joskus tehdä •  Kirjoita toiselle lapulle ne mihin menee eniten aikaa nyt. •  Kirjoita asioita mitä et haluaisi tehdä, mutta jotka on pakko tehdä. Mikään ei ole erikoisen vaikeaa, kun vain jaat sen tarpeeksi pieniin hommiin.” — Henry Ford
 29. 29. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Harjoittele! •  Tiedosta omaa ajankäyttöäsi – mihin käytät aikaa? •  Onko kaikki tarpeellista vai voisitko päästää irti, luopua jostain? •  Tiedosta ajankäyttöön, työn tekemiseen, kiireeseen liittyviä uskomuksiasi ja miten ne vaikuttavat toimintaasi.
 30. 30. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Ajattele sitä mitä tavoittelet, ei puutteita Pienet askeleet Usko tavoitteisiin Etsi tsemppari tai kumppani Pyydä apua Kokeile jotain ihan uutta – jos olet psykologi, lue markkinointikirja. Jos olet autokorjaaja – lue kukista. Huipulle ei kiivetä hetkessä Visioi! Hulluttele! Unelmoi!
 31. 31. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Persaus penkkiin! Istu alas Keskity Kirjoita lista tehtävistä asioista 10 minuutin sääntö? Mikä tuottaa? Mikä ei? Anna aikaa Täytä Yrittäjänneuvolakortti
 32. 32. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 33. 33. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Yrittäjyys…
 34. 34. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Jokainen ihminen on erilainen Mikä sopii minulle, ei sovi sinulle Kun ottaa haastetta niskasta kiinni, voittaa lopulta Rentoudu Ota hetkestä kiinni Nauti Muistilista elämälle Taputa itseäsi olalle <3
 35. 35. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Yrittäjän hyvinvoinnin top 10 Uskalla jakaa vastuuta ja delegoida työtehtäviä. Varaa aikaa omalle vapaa-ajalle ja pidä myös lomaa. Työn ulkopuolinen harrastus auttaa työstä irtautumiseen. Huolehdi fyysisestä kunnostasi. Käy säännöllisesti terveystarkastuksissa. Hae vertaistukea ja keskustelukumppaneita muista yrittäjistä. Huolehdi osaamisesi ja ammattitaitosi ajan tasalla pitämisestä. Muista ystävät ja perhe. Älä uhraa ihmissuhteitasi työlle. Panosta rekrytointiin. Hyvät työntekijät ovat jaksamisen avaintekijä. Yrityksen kehittäminen ja uudet visiot virkistävät ja tuovat vaihtelua.
 36. 36. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Tunne itsesi! • Kuka minä olen? • Mistä minä tulen? • Mitä minä teen? • Kättely! • http://redesan.fi/some/yrittaja-small-talkkaa/ • Ole rohkeasti oma itsesi -> tee vaikutus 15s sisällä • Nettisivut/some 9 sekuntia!
 37. 37. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy • Luo verkostoja! • Ole kärsivällinen! • Kuuntele! • Kysy! • Älä ole yksin! • Heitä verkkoja vesille! • Pidä huoli verkostoistasi! • Opettele käyttämään laitteita! • Pidä huoli myös ITSESTÄSI! ”Kirkkaimmat timantit syntyvät kovimmassa puristuksessa!”
 38. 38. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 39. 39. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Usko Siihen Mitä Teet!
 40. 40. Verkostot on yrittäjän paras sosiaaliturva! Sanna Jylänki Innostava rohkaisija sanna@redesan.fi 040 820 8559 facebook.com/redesan @redesanoy @sannajylanki @sannajylanki @redesanoy Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy

×