Kuizi thyesat

Ramiz Ilazi
Ramiz IlaziArsimtar i matematikës-Informatikës
Të mësojmë për thyesat !
Thyesat
Nxënësit do të emërojnë thyesat
Nxënësit do t’i krahasojnë thyesat
Ndihmë e nevojshme !!!
• Bretkosa ka nevojë për ndihmë!
• Ai ka nevojë për ndihmën tuaj me disa
thyesa.
• Detyra jote është për të ndihmuar atë.
Pyetja # 1
Çfarë tregon
ngjyra e
verdhë e
thyesës?
A
C D
B
2
4
1
4
3
4
1
PO!
Ju faleminderit për
ndihmën e juaj !
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 2
Sa ështe
pjesa e
gjelbërt në
këtë thyesë?
A
C D
B
2
4
1
4
2
3
1
3
PO!
Ju faleminderit për
ndihmën e juaj!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 3Çka tregon
pjesa e kuqe
në këtë
thyesë?
A
C D
B
4
8
2
4
8
4
4
6
PO!
Ju faleminderit për
ndihmën e juaj!
Më vjen keq
Provoni pësëri
Pyetja # 4
Çka paraqet pjesa e
kuqe ne këtë figurë?
1A
C
D
B
1
2
2
4
2
1
PO!
Ju faleminderit për
ndihmën e juaj!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 5
Çfarë tegon
pjesa e
hijezuar në këtë
figurë?
A
C
D
B
3
4
1
4
2
4
4
3
PO!
Ju faleminderit për
ndihmën e juaj!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 6
Çka paraqet
pjesa e
seksionit
blu(kaltërt)?
A
C D
B
2
1
1
2
2
2
1
1
PO!
Ju faleminderit për
ndihmën e juaj!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 7 Në cilën pjesë
të kafshëve
janë
majmunët?
A
C D
B
3
6
2
6
6
3
2
4
PO!
Ju faleminderit për
ndihmën e juaj!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 8
Në cilat pjesë te
instrumenteve janë kitarat?
A
C D
B
4
6
2
6
6
2
6
4
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Question # 9
Çfarë pjese
e topave
janë topat e
futbollit?
A
C D
B
1
1
2
2
4
4
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 10
1A
C D
B
6
4
2
1
4
e 8 = ____
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 11
3A
C D
B
1
9
6
1
3
e 9 = ___
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 12
e 20 = __
4A
C D
B
1
5
6
1
4
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 13
Çfarë tregon figura
e dhënë ?
A
C D
B1
21
2 1
2
1
2
1
2 2
1
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 14
Na është dhënë
figura , tregoni se
cili prej ketyre
opcioneve është i
saktë ?
A B
2
5
5
2
3 3
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 15
Na janë dhënë
trekëndëshat,cila prej
ketyre dy opcioneve
është e saktë ?
2A B 4
1
2
5
6
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 16
Sa pjesë te
trekëndëshave
janë me ngjyrë të
kaltërt:
8A B 3
1
2
7
8
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 17
Cila prej ketyre
dy opcionve na
paraqitet si ?
A B
3
4
1
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja# 18
Cilat prej ketyre
figurave tregojnë se
janë ekuivalente
(të barabarta)?
C D
A B
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 19
Cila prej ketyre
opcioneve
është më e
madhe se
C
B
D
A
Të gjitha këto
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Pyetja # 20
Cila prej tyre ështe
me e vogël se;
C D
A B
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Janë 12 bretkosa të
gjelbërtë dhe 8 janë te
kuqe në një vend ,tregoni
se sa është raporti për
bretkosat e gjelbërta?
Pyetja # 21
A
12
20
8
20
12
8
8
12
B C D
PO!
Ju faleminderit!
Më vjen keq
Provoni përsëri
Ju faleminderit që
keni treguar
njohuritë e juaja për
thyesa dhe për këtë
kuiz të vogël, suksese
edhe në të ardhmën!
1 de 67

Recomendados

Zbatimi i matematikes ne gatim por
Zbatimi i matematikes ne gatimZbatimi i matematikes ne gatim
Zbatimi i matematikes ne gatimira_123
15.1K visualizações8 slides
Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2 por
Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2
Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2Ysni Ismaili
10K visualizações9 slides
Matematika ne jeten e perditshme por
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
150.8K visualizações15 slides
Punim seminarik-2 por
Punim seminarik-2Punim seminarik-2
Punim seminarik-2Ramiz Ilazi
7.9K visualizações12 slides
Punim seminarik por
Punim seminarikPunim seminarik
Punim seminarikRamiz Ilazi
34.8K visualizações10 slides
Figurat simetriko qendrore ramiz_iljazi por
Figurat simetriko qendrore ramiz_iljaziFigurat simetriko qendrore ramiz_iljazi
Figurat simetriko qendrore ramiz_iljaziRamiz Ilazi
2.6K visualizações18 slides

Mais conteúdo relacionado

Destaque

ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd por
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd Clark Boyd
23.4K visualizações69 slides
Getting into the tech field. what next por
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Tessa Mero
5.6K visualizações22 slides
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent por
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentLily Ray
6.3K visualizações99 slides
How to have difficult conversations por
How to have difficult conversations How to have difficult conversations
How to have difficult conversations Rajiv Jayarajah, MAppComm, ACC
4.9K visualizações19 slides
Introduction to Data Science por
Introduction to Data ScienceIntroduction to Data Science
Introduction to Data ScienceChristy Abraham Joy
82.2K visualizações51 slides
Time Management & Productivity - Best Practices por
Time Management & Productivity -  Best PracticesTime Management & Productivity -  Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesVit Horky
169.7K visualizações42 slides

Destaque(20)

ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd por Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
Clark Boyd23.4K visualizações
Getting into the tech field. what next por Tessa Mero
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next
Tessa Mero5.6K visualizações
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent por Lily Ray
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Lily Ray6.3K visualizações
Introduction to Data Science por Christy Abraham Joy
Introduction to Data ScienceIntroduction to Data Science
Introduction to Data Science
Christy Abraham Joy82.2K visualizações
Time Management & Productivity - Best Practices por Vit Horky
Time Management & Productivity -  Best PracticesTime Management & Productivity -  Best Practices
Time Management & Productivity - Best Practices
Vit Horky169.7K visualizações
The six step guide to practical project management por MindGenius
The six step guide to practical project managementThe six step guide to practical project management
The six step guide to practical project management
MindGenius36.6K visualizações
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright... por RachelPearson36
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
RachelPearson3612.6K visualizações
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present... por Applitools
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Applitools55.5K visualizações
12 Ways to Increase Your Influence at Work por GetSmarter
12 Ways to Increase Your Influence at Work12 Ways to Increase Your Influence at Work
12 Ways to Increase Your Influence at Work
GetSmarter401.7K visualizações
ChatGPT webinar slides por Alireza Esmikhani
ChatGPT webinar slidesChatGPT webinar slides
ChatGPT webinar slides
Alireza Esmikhani30.3K visualizações
Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G... por DevGAMM Conference
Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G...Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G...
Ride the Storm: Navigating Through Unstable Periods / Katerina Rudko (Belka G...
DevGAMM Conference3.6K visualizações
Barbie - Brand Strategy Presentation por Erica Santiago
Barbie - Brand Strategy PresentationBarbie - Brand Strategy Presentation
Barbie - Brand Strategy Presentation
Erica Santiago25.1K visualizações
Good Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them well por Saba Software
Good Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them wellGood Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them well
Good Stuff Happens in 1:1 Meetings: Why you need them and how to do them well
Saba Software25.2K visualizações
Introduction to C Programming Language por Simplilearn
Introduction to C Programming LanguageIntroduction to C Programming Language
Introduction to C Programming Language
Simplilearn8.4K visualizações
The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr... por Palo Alto Software
The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr...The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr...
The Pixar Way: 37 Quotes on Developing and Maintaining a Creative Company (fr...
Palo Alto Software88.4K visualizações
9 Tips for a Work-free Vacation por Weekdone.com
9 Tips for a Work-free Vacation9 Tips for a Work-free Vacation
9 Tips for a Work-free Vacation
Weekdone.com7.2K visualizações
I Rock Therefore I Am. 20 Legendary Quotes from Prince por Empowered Presentations
I Rock Therefore I Am. 20 Legendary Quotes from PrinceI Rock Therefore I Am. 20 Legendary Quotes from Prince
I Rock Therefore I Am. 20 Legendary Quotes from Prince
Empowered Presentations142.9K visualizações
How to Map Your Future por SlideShop.com
How to Map Your FutureHow to Map Your Future
How to Map Your Future
SlideShop.com275.1K visualizações

Kuizi thyesat