O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Càlcul de la concentració d’una dissolució

20.306 visualizações

Publicada em

Publicada em: Educação
  • Seja o primeiro a comentar

Càlcul de la concentració d’una dissolució

  1. 1. Càlcul de la concentració d’una dissolució * Dissolució = solut + dissolvent
  2. 2. Tant per cent en massa*La massa de solut i de dissolució ha d’estar en la mateixa unitat______________________________________________________________________Exemple 1: si dissolem 20g de sal en 80g d’aigua, quina serà la concentració, en tant per cent en massa de la dissolució?Exemple 2: Quina quantitat de sal hi ha en 250g de dissolució al 15% en massa?
  3. 3. Tant per cent en volum*El volum de solut i de dissolució ha d’estar en la mateixa unitat______________________________________________________________________Exemple 1: Si mesclem 30 ml d’alcohol i 90 ml d’aigua. Quin serà el tant per cent en volum d’alcohol a la dissolució?Exemple 2: Quina quantitat d’alcohol tenim en 150 ml d’una dissolució d’alcohol en aigua al 20% en volum?
  4. 4. Grams/Litre*La unitat és g/L * Quan dissolem un sòlid en un líquid, el volum del dissolvent no varia, per tant,______________________________________________________________________Exemple 1: Dissolem 0,2g de hidròxid de sodi en 100ml d’aigua. Quina serà la concentració en g/L de la dissolució?Exemple 2: Quina quantitat de NaOH tindrem en 125 ml d’una dissolució de NaOH en aigua de 3 g/L?
  5. 5. Alerta!!!!!!!!!!!!! No hem de confondre concentració en g/L amb la densitat!!!!!!!*La concentració és una relació entre els grams de solut i els Litres de dissolució*La densitat és una relació entre la massa de la dissolució i el volum de la dissolució _____________________________________________________________________Si una dissolució d’aigua amb sal té una densitat de 1030 g/L, això vol dir que:Però si tenim una dissolució d’aigua amb sal de concentració 1,03 g/L, això vol dir que:
  6. 6. AutorAlejandro MasanaEscola Shalom, Barcelona

×