O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Anàlisi d’un Material Multimèdia, per Paula  Rodríguez  Títol: Càlcul al minut  Any: Sense especificar  Autors: Ge...
Recursos necessaris:  o  un ordinador amb accés a Internet  o  una pissarra digital, en el cas de fer activitats a cla...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Anàlisi material multimedia

181 visualizações

Publicada em

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Anàlisi material multimedia

 1. 1. Anàlisi d’un Material Multimèdia, per Paula Rodríguez Títol: Càlcul al minut Any: Sense especificar Autors: Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Educació i Cultura URL: http://www.edu365.cat/primaria/muds/matematiques/maquina_calcular/maquina Calcular.html Idioma: Català2- Descripció detallada del recurs. Tipus de recurs: Se tracta d’un material didàctic multimèdia destinat a infants de primer cicle de primària, els quals comencen a treballar les operacions bàsiques (suma, resta, multiplicació i divisió). Amb aquest recurs se treballen aquestes activitats en un minut; i una vegada finalitzada la partida l’alumne pot veure les operacions realitzades, tant les encertades com les errades; abans de tornar a començar. Personalment he triat aquest recurs perquè crec que és una forma de potenciar al mateix temps les TIC i les matemàtiques; per tant, treballem transversalment a l’aula. Àrees i continguts treballats: aquest recurs treballa fonamentalment l’àrea de Matemàtiques, i els continguts són les operacions bàsiques tals com la suma, la resta, la multiplicació i la divisió. Estètica i Comunicació: L’estètica d’aquest recurs és molt senzilla ja que només apareixen una nina i nombres i rodes que giren. No obstant això, els quadres de les operacions són grans i de colors cridaners. L’aspecte més positiu d’aquest recurs és el feedack, ja que una vegada finalitzada l’activitat l’alumne pot veure totes les operacions i veure on ha fallat. Objectius: o Utilitzar operacions senzilles i bàsiques per a la vida quotidiana. o Aconseguir agilitzar els processos mentals amb els nombres. o Construcció d’estratègies pròpies per a la resolució d’operacions complexes (més d’una xifra).
 2. 2. Recursos necessaris: o un ordinador amb accés a Internet o una pissarra digital, en el cas de fer activitats a classeFormes d’utilització del material i possibilitats:Aquest recurs presenta gran varietat de possibilitats: individual, en grup, perparelles o fins i tot amb tots els companys. No obstant això, jo he triat aquestaactivitat amb l’objectiu de poder treballar-la a l’aula, per grups.Per exemple, una activitat per dur això a la pràctica pot ser fer grups de 4/5alumnes i que vagin sortint a la pissarra. Cada grup ha d’anar contestant lesoperacions en el seu minut de temps i després podem veure qui ha encertatmés.A més, com que el recurs ens deixa veure els resultats una vegada acabat eltemps, podem treballar a classe les operacions que han presentat mésdificultat.Malgrat això, també és un bon recurs per treballar a casa com a reforç delsexercicis fets a classe, ja que, com he dit abans, l’alumne pot veure i aprendredels seus errors.

×