O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Αρ. Πρωτ.:3603 Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2018
Θέμα: «Καθαρισμός Κτηρίων Μονάδων ΕΦΚΑ»
Κύριε Διοικητά,
Είναι γνωστές οι προειδοπ...
χώρα, έργο το οποίο όπως είναι αυτονόητο αδυνατούν αντικειμενικά να φέρουν σε
πέρας, παρότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στα καταστήματα ΕΦΚΑ

82 visualizações

Publicada em

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στα καταστήματα ΕΦΚΑ.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Απαράδεκτες οι συνθήκες υγιεινής στα καταστήματα ΕΦΚΑ».

κ. Υπουργέ

Σας προωθώ υπόμνημα των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία ΠΟΣΕ – ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ στο οποίο περιγράφονται τα προβλήματα στο θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ. Λόγω μη ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων, δεν υπάρχουν συνεργεία καθαριότητας και την εργασία αυτή αναλαμβάνουν καθημερινά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο διαγωνισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Πάσχα (!). Πέραν αυτού, υπάρχουν ελλείψεις στα υλικά καθαρισμού λόγω μη ύπαρξης πιστώσεων, κόστος το οποίο αναλαμβάνουν με ίδια έξοδα οι εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα, οι Ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στα περιφερειακά καταστήματα (σε αυτά που κυρίως εξυπηρετείται το κοινό), ενώ η Διοίκηση έχει δώσει εντολή τα κεντρικά κτήρια να καθαρίζονται.

Επειδή η καθαριότητα των υπηρεσιών είναι βασικό ζήτημα και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την υγεία εργαζομένων και κοινού, όσο και για την εικόνα του Οργανισμού και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στα όσα οι Ομοσπονδίες καταγγέλλουν και να μας κοινοποιήσετε την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Publicada em: Notícias e política
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στα καταστήματα ΕΦΚΑ

  1. 1. Αρ. Πρωτ.:3603 Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2018 Θέμα: «Καθαρισμός Κτηρίων Μονάδων ΕΦΚΑ» Κύριε Διοικητά, Είναι γνωστές οι προειδοποιήσεις, οι επιφυλάξεις και οι διαφωνίες μας τόσο με τον οργανωτικό σχεδιασμό του ΕΦΚΑ όσο και με τον τρόπο υλοποίησής του. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που καταγγείλαμε και εναντιωθήκαμε σε συγκεκριμένες δικές σας αποφάσεις ή σε αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτικής Ηγεσίας τη χρονιά που πέρασε και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, χωρίς μάλιστα να έχουμε μπει ακόμη στην ουσιαστική διαδικασία ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αυτό όμως που συμβαίνει από τις πρώτες μέρες του τρέχοντος έτους δεν έχει προηγούμενο. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί και να διεκπεραιώσει ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τη διευθέτηση του ζητήματος της καθαριότητας των εργασιακών χώρων μέσω της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών. Από τις 2 Ιανουαρίου 2018 μόλις 86 συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΥΕ καθαρισμού, κάποιοι από τους οποίους ακόμη και 2ωρης απασχόλησης, έχουν αναλάβει τον εκ περιτροπής καθαρισμό των κτιρίων του Οργανισμού σε ολόκληρη τη ΠΟΣΕ ΙΚΑ- ETAM ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ- ETAM Στουρνάρη 30 Αθήνα τ.κ.104 33 Τηλ.: 2105246822 -2105243714 fax: 2105227466 poseika@otenet.gr www.poseika.gr ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Πανεπιστημίου 67 105 64Αθήνα Τηλ: 2103313732 – 2103314570 Fax: 2103314179 grammateia@popokp.gr www.popokp.gr ΠΡΟΣ Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Συλλόγους- μέλη Για ενημέρωση όλων των συναδέλφων
  2. 2. χώρα, έργο το οποίο όπως είναι αυτονόητο αδυνατούν αντικειμενικά να φέρουν σε πέρας, παρότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ακόμη και πέραν του κανονικού τους ωραρίου. Αυτό έχει ως συνέπεια η κατάσταση υγιεινής στους χώρους εργασίας να είναι άθλια, απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των εργαζόμενων, ενώ η αντιμετώπιση και τα σχόλια από το συναλλασσόμενο κοινό κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι για τη συνολική εικόνα του Οργανισμού. Το πρόβλημα βέβαια είναι εντονότερο στις περιφερειακές υπηρεσίες των πρώην Ταμείων, αφού στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης έχετε φροντίσει να υπάρχει, κατά προτεραιότητα, καθημερινός καθαρισμός, ενώ και τα κτίρια των υπόλοιπων επιτελικών υπηρεσιών καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπός μας έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα και έλαβε την απάντηση ότι, έως ότου ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, όλες οι Διευθύνσεις του ΕΦΚΑ θα λάβουν το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν συνέβη και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν έθεσε ξανά το ζήτημα, απαντήσατε πως αυτό θα συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα. Όσο για το διαγωνισμό ειπώθηκε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το Πάσχα…και βλέπουμε! Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε σας και να τονίσουμε πως οφείλετε να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια και τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να λυθεί άμεσα το ζήτημα του καθαρισμού των κτηρίων, διότι η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί και δεν θα την ανεχτούμε άλλο. Τέλος, έχετε την υποχρέωση απέναντι στους «αγαπητούς συνεργάτες», όπως μας αποκαλείτε, να διασφαλίσετε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά μας και όχι μέσω τυπικών ευχαριστήριων επιστολών. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ο Πρόεδρος Βαγγέλης Θεοδωρίδης Ο Γεν. Γραμματέας Λευτέρης Θεοχάρης ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠΟΚΠ Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουρούκλης Ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Κιντής

×