Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Último(20)

Anúncio

El meu barri

 1. Centre de salut. El centre de salut és on normalment es fan revisions amb cita prèvia. També s'atenen urgències.
 2. Al centre de salut també hi ha una sala d'espera. A la sala d'espera és on la gent espera el seu torn de cita prèvia i a pics espera a que la cridin quan és d'urgència ja que no es pot interrompre una revisió.
 3. POLIESPORTIU El poliesportiu es va fer l' any 1965.Es va reformar per l' any 2008. Varen acabar l' any 2012. Amb la reforma es varen construir Grades,una piscina i varen convertir el camp, de terra petit amb un de gespa nou. També un igual a l' altre punta.
 4. PISCINA FUTBOL
 5. MADÒ BOETA Hi ha persones que amb la saliva cura cremades o cicatrius. Aquestes persones tenen components curatius. MADÒ MARGALIDA és el seu nom propi. Aquesta senyora és coneguda de tota Mallorca com curadora de cremades.
 6. SANT ANTONISANT ANTONI La festa de Sant Antoni es celebra el dia 17 deLa festa de Sant Antoni es celebra el dia 17 de gener.gener. Normalment el dia de Sant Antoni la gent esNormalment el dia de Sant Antoni la gent es vesteix de negre i de vermell, fan uns balls quevesteix de negre i de vermell, fan uns balls que es feien abans, també feien un gran fogueró ies feien abans, també feien un gran fogueró i cantaven glosses.cantaven glosses. El que es menja en Sant Antoni és...El que es menja en Sant Antoni és... Botifarró, salsitxes, sobrassada, pa torrat...Botifarró, salsitxes, sobrassada, pa torrat...
 7. GLOSSES DE SANTGLOSSES DE SANT ANTONIANTONISant Antoni ha vengutSant Antoni ha vengut dia desset de gener.dia desset de gener. venturós s’homo que téventurós s’homo que té sa dona i no el fa banyutsa dona i no el fa banyut Sant Antoni i el dimoniSant Antoni i el dimoni jugaven a trenta-u;jugaven a trenta-u; el dimoni va fer trenta,el dimoni va fer trenta, Sant Antoni trenta-u.Sant Antoni trenta-u. Sant Antoni gloriósSant Antoni gloriós de Viana anomenat,de Viana anomenat, siau es nostro advocatsiau es nostro advocat de tot perill guardau-mos.de tot perill guardau-mos.
 8. Es mercat de Son Ferriol Es mercat de Son Ferriol
 9. INFORMACIÓ La gent que va a fer feina allà s'aixeca molt prest per a preparar- ho tot. Hi ha: ·Fruita ·Animals ·Olives ·A pics caragols ·Roba ·Flors QUÈ HI HA?
 10. UN BARRI AGRÍCOL IUN BARRI AGRÍCOL I RAMADERRAMADER L'agricultura i la ramaderia eren les fonts de riquesa més importants de la zona de Sant Jordi i s'Horta. En el mapa de 1785 del cardenal Despuig, apareixen esmentades les possessions de Son Ferriol, que ja es troba documental l'any 1713.
 11. Credits finals... Xerafí, Toni i Antonio- Poliesportiu. Latefa- Sant Antoni. Júlia- Centre de salut. Núria- Agricultura i ramaderia. Merab- Madò Boeta. Andrea- Mercat de Son Ferriol.
Anúncio