Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio
Anúncio

Descripció d’animals

 1. DESCRIPCIÓ D’ANIMALS
 2. QUÈ HEM DE FER ABANS? •Que vol dir ? Ens explica les característiques més importants d’aquell animal. •Mira un exemple de l’annex i fixa’t com fa la descripció de l’animal. •Omple la següent graella de l’animal que has de descriure:
 3. QUÈ HEM DE FER DURANT? A partir del quadre que has omplert explica amb el mateix ordre tot el que sàpigues d’aquest animal. Recorda: Pots utilitzar adjectius, exageracions i comparacions
 4. EXEMPLES DE DESCRIPCIÓ D’UN ANIMAL •És un ocell ni gaire gros ni gaire petit. Té les plomes de colors molt vius i el bec corbat. És originari dels països tropicals. Pot arribar a imitar la veu humana tan bé que sembla que parli. És un………………….. •És un animal enorme. Té la pell rugosa i de color gris. Les seves orelles són molt grosses i en lloc de nas té una trompa ben llarga. A banda i banda de la boca té dos ullals llargs i punxeguts . Viu en algunes zones d'Àfrica i Àsia. És un…………. •És un animal marí molt intel·ligent. Té una aleta triangular al mig de l’esquena. És inofensiu i molt àgil. Se’l pot trobar sovint als zoològics i als parcs aquàtics, on fa exhibicions de salts i tombarelles dins l’aigua. És un ……...
 5. DESCRIPCIÓ: LA VACA Aquesta vaca sembla, a primera vista, una vaca qualsevol, però si la mires de ben a prop pots veure que és força diferent. Té dues banys, dues orelles i quatre potes, com totes les vaques. En canvi té la cua una mica més llarga del normal,i quan s’enlaira la fa anar com una hèlix. Les potes són una mica curtes. És de color blanc amb unes taques negres i no para de remugar en tot el dia. Quan aquesta vaca s’atipa de menjar herba del prat, es posa a dormir plàcidament. Si la fas munyir dóna una llet boníssima que a tots ens agrada.
 6. DESCRIPCIÓ: EL CONEJO El cuerpo del conejo está recubierto de pelo y se divide en cabeza, tronco y extremidades. En la cabeza están los ojos y las orejas , grandes y móviles. También en la cabeza está la boca y sobre ella, el hocico o “nariz” del conejo. El conejo tiene cuatro patas, dos delanteras y dos traseras . Las traseras están más desarrolladas y le sirven para desplazar-se dando saltos.
 7. EXEMPLE: EL GAT La gata té una pell de prèssec, vellutada i dolça, i uns ulls orientals, d’un esguard lleugerament guerxo. I un bigoti saberut i tens, de fils de coure. I un morro claret com la neu. I una cua dura i elàstica, que sembra una corda d’escalador. I... M’adono que estic deixant per al final es seu color. És que és lleugerament indefinible, o potser del tot. Perquè no es ni marró fosc ni marró clar, és com a clapada. M’explicaré, té un ventre molt blanc, que no ensenya gaire. I unes orelles, unes potes i una cua claretes. I per cert, li encanta empaitar els ratolins que se li posen davant.
 8. EXEMPLE: EL PINGÜÍ AUGUST Com tots els pingüins d’Adèlia, sóc magnífic. Cal dir que sóc ben plantat: faig setanta centímetres i peso més de sis quilos. Tinc el cos cobert de plomes llargues i rígides, de color gris pissarra a l’esquena, a les aletes i al crani, i blanques a la panxa. Quan estic immergit, aquest plomatge constitueix un excel.lent camuflatge. El meu bec, curt i triangular, és d’un color marró vermellós. Pel que fa a les potes són d’un beix rogenc.
 9. La sargantana La sargantana és un animal simpàtic. No fa cap mal; es dedica solament a la caça de tota mena d’animalets perjudicials. Pel bon temps és fàcil de trobar-la prenent el sol per les pedres d’alguns marges o parets i per llocs pedregosos. És molt desconfiada. Quan veu que algú s’atansa o quan s’adona que la miren, s’esmuny amb lleugeresa per entre les pedres, dins les esquerdes o forats de les parets, o bé s’amaga per les bardisses. El seu cos llarg i estret és apropiat per ficar-se als seus amagatalls. Té uns ulls menuts de molta finor, que de tant en tant obre i tanca. La seva boca és ampla, i així pot alimentar-se de cuques, mosques i altres insectes. La seva oïda percep la remor més lleu. Els dits de les seves potes són llargs, i amb ells pot arrapar-se amb seguretat per les parets. Les potes de la sargantana són curtes comparades amb la llargada del seu cos. Per no ser atrapada quan fuig, el seu cos i la seva cua fan un serpenteig que li dóna més lleugeresa. Si per un atzar se li trenca la cua, després el tros té un bellugueig de vida pròpia. S.MALUQUER NICOLAU I A.PARRAMON TUBAU La sar gantan a s’en s’enfi fila, la par et amu de mos nt; ques e n menj i de m a un m osquit unt s una pila.
 10. L’esquirol és un mamífer rosegador de petites dimensions, d’entre 38 i 45 centímetres de longitud. L’esquirol és un autèntic acròbata. Per a un esquirol, les branques dels arbres són camins en l’aire. Les potes de l’esquirol són curtes però fortesa. Amb les ungles corbes i punxegudes s’arrapa a l’escorça quan grimpa i quan corre saltant d’un arbre a l’altre. La cua, llarga i peluda, l’ajuda a mantenir l’equilibri quan camina per les branques. La bona vist a li permet calcular bé les distàncies quan salta. L’esquirol menja llavors de tota mena, fruites, nous, pinyons, fages i brots tendres i sucosos, bé que també ingereix ous, insectes i ocellets. L’esquirol vou per tot el món excepte a Austràlia. Acostuma a viure en boscos caducifolis o de coníferes (on trobem pins). A Catalunya, que hi ha moltes pinedes, hio ha també esquirols, als quals agrada menjar i rosegar les pinyes.
 11. QUÈ HEM DE FER DESPRÉS? 1. Has seguit les indicacions que t’han donat? 2. Comprova si el teu text segueix l’estructura marcada. 3. Has fet faltes d’ortografia? (...) Torna a repassar-ho. 4. La presentació del text és acurada? (lletra, marges, títols, puntuació,...) 5. Estàs content amb el resultat final?
Anúncio