O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

GRUPURI POLITICE ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN.pptx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
W orks ro
W orks ro
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 8 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Mais de Monica Enache (17)

Mais recentes (20)

Anúncio

GRUPURI POLITICE ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN.pptx

  1. 1. GRUPURI POLITICE ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
  2. 2. GRUPUL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN  Grupul PPE este cel mai numeros grup de traditie din Parlamentul European  Au ca angajament crearea unei Europe mai puternice, de incredere si care sa isi serveasca cetatenii.  Doresc sa sustina o agenda de reforma pentru viitorul Europei in vederea imbunatatirii competitivitatii acesteia pentru a asigura un nivel mai inalt de crestere economica si a ocupa o forta de munca  Scopul lor este crearea unei Europe care să facă față competiției, un loc unde oamenii își pot construi viața pe care și-o doresc.
  3. 3. GRUPUL ALIANȚEI PROGRESISTE A SOCIALIȘTILOR ȘI DEMOCRAȚILOR DIN PARLAMENTUL EUROPEAN  Este al doilea cel mai mare grup politic, format din 145 de membri  Doresc o societate mai echitabila pentru toata lumea, in care lucreaza impreuna pentru a construe un mod de viata mai durabil  De asemenea, sa puna in aplicare un nou contract social in inima Europei  Vor sa pastreze planeta pentru generatiile viitoare  Lupta lor este pentru egalitatea durabila in toate dimensiunile sale – sociala, economica, politica si teritoriala
  4. 4. RENEW EUROPE GROUP  Grupul este pro European si se concentreaza pe nevoile cetatenilor si pe gasirea de solutii la problemele europene.  Intr-o perioada in care statul de drept si democratia sunt amenintate in anumite parti ale Europei, ei declara ca vor apara oamenii care sufera de tendintele iliberale si nationaliste care revin in prea multe tari.  “Vom investi intr-un continent durabil. Nu avem o planeta B, asa ca trebuie sa ne asiguram ca o pastram pe cea pe care o avem”
  5. 5. GRUPULVERZILOR/ALIANȚA LIBERĂ EUROPEANĂ  Este un partid alcatuit din 71 de membri (35 de femei si 36 de barbati)  Este singurul grup cu o copresidentie care asigura paritatea de gen  Au ca scop transformarea Europei intr-un lider global in ceea ce priveste protectia climei si a mediului, pacea si Justitia sociala, globalizarea echitabila, precum si in ceea ce priveste apararea drepturilor omului si a dreptului la autodeterminare
  6. 6. GRUPUL IDENTITATE ȘI DEMOCRAȚIE  Este o alianta a partidelor politice europene nationaliste, eurosceptice, de extrema dreapta  Au ca prioritate crearea de locuri de munca si crestere economica, a securitatii, oprirea imigratiei ilegale si combaterea birocratiei UE.
  7. 7. GRUPUL CONSERVATORILOR ȘI REFORMIȘTILOR EUROPENI  Grupul ECR este un partid politic de centru-dreapta, fondat in 2009 cu o cauza comuna de reformare a UE bazata pe eurorealism, respectand suveranitatea natiunilor si concentrandu-se pe economie, recuperare, crestere si competitivitatea  “Doar o Uniune Europeana care cu adevarat asculta oamenii sai poate oferi solutii reale la problemele cu care ne confruntam azi. Credem in taierea birocratiei, intr-o Uniune Europeana condusa de cetateni.”
  8. 8. GRUPUL STÂNGII  Este un grup politic europarlamentar, fondat în 1995 și este compus din membrii cu orientări de stânga, către extremă stânga.  Grupul cuprinde partide politice cu orientări socialiste și comuniste.  El sustine muncitorii, mediul, feminismul, pacea si drepturile omului  “Ceea ce ne uneste este viziunea unei Europe echitabile si durabile din punct de vedere social, bazata pe solidaritatea internationala”

×