O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Od informativnega pregleda do popolnega vida

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 11 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Anúncio

Od informativnega pregleda do popolnega vida

 1. 1. Ljubljana,9.8.2014 www.morela.si www.facebook.com/morelaokulisti Od informativnega pregleda do popolnega vida
 2. 2. Laserska odprava dioptrije Pri refraktivni kirurgiji gre za neke vrste kozmetično operacijo, saj opravimo poseg na sicer zdravem očesu, ki pa ne vidi ostro brez optičnih pripomočkov. Pri tej vrsti operacij je zato toliko bolj pomembno, da pred posegom opravimo natančen pregled oči.
 3. 3. Strokovno opravljen pregled je pomemben element, ki zagotavlja varnost načrtovanega refraktivnega posega in omogoča doseganje najboljših možnih rezultatov pri korekciji očesne dioptrije. Strokoven pregled
 4. 4. Informativni pregled • namenjen splošni oceni primernosti posameznika za izvedbo refraktivne operacije, • pregled običajno vključuje določitev očesne dioptrije, merjenje debeline roženice ter topografijo roženice, • glede na stanje vida, starost pacienta, njegove potrebe ter pričakovanja glede vida, se pacientu svetuje, kateri refraktivni poseg bi bil primeren za izboljšanje njegovega vida.
 5. 5. Informativni pregled O primernosti laserske korekcije ostrine vida pri vaših očeh se boste posvetovali z očesnim kirurgom po opravljenem pregledu oči v naši ambulanti. Pregled oči in pogovor z zdravnikom pred odločitvijo o posegu je brezplačen in povsem neobvezujoč.
 6. 6. Podroben pregled • ko se pacient že odloči za izvedbo posega, opravimo preiskave, ki so potrebne za načrtovanje izvedbe operacije, • običajno pri tem opravimo pregled očesnega ozadja, podrobnejšo topografsko analizo roženice z metodo Pentacam, meritev širine zenice (pupilometrijo), meritev očesnega tlaka z nekontaktnim tonometrom, meritev optičnih aberacij očesa z aberometrom.
 7. 7. Operativni poseg Pri posegu SBK na oko namestimo računalniško voden droben kirurški nož, imenovan mikrokeratom. Z njim ustvarimo droben rez v povsem povrhnji sloj roženice. Sledi dvig t.i. režnja povrhnjega sloja roženice, ki meri v debelino med 70 in 90 mikroni. Po prikazu notranje površine roženice sledi lasersko glajenje tega sloja. Zaradi izjemne hitrosti laserja, ki ustvari 400 laserskih impulzov v eni sekundi, znaša povprečno trajanje delovanja laserja le 10 sekund.
 8. 8. Operativni poseg Nekoliko drugače poteka izvedba operacije LASEK, kjer s posebno alkoholno raztopino in mikrokirurško tehniko s površine roženice odmaknemo povrhnji sloj epitelnih celic. Pri tem ne uporabimo mikrokeratoma. Z laserskim žarkom zatem ustrezno preoblikujemo samo površino roženice. Temu sledi ponovno prekritje površine roženice s poprej odmaknjenim slojem epitelnih celic. Na oko namestimo pri tem posegu še posebno terapevtsko kontaktno lečo, ki oko dodatno varuje v prvih 3-4 dneh po operaciji.
 9. 9. Kontrolni pregled Prvi kontrolni pregled običajno opravimo prvi do tretji dan po posegu, odvisno od operativne tehnike. Običajno pri pacientih, kjer je bila uporabljena metoda LASEK tedaj že odstranimo zaščitno kontaktno lečo, po potrebi pa jo lahko tudi zamenjamo.
 10. 10. Skender Zahirovič Če si kdo želi odpraviti dioptrijo, je rešitev tu. Dolgo časa sem odlašal, sedaj pa mi je odleglo, da sem storil ta korak. Hitro sem prišel na vrsto, osebje in zdravnica so bili super prijazni, cena ugodna in vnaprej določena brez skritih stroškov. Operacija je potekala gladko in hitro. Okrevanje je bilo sicer neprijetno, a po parih dneh mimo. Z Lasek operacijo sem si tako odpravil kratkovidnost in zbogom očala. Občutki so nepredstavljivi. Vid mi od vsega največ pomeni. Za povrh sem pa dobil še popust pri MOOP Moreli na sončna očala, tako da sem pripravljen uživati na soncu. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri realizaciji moje dolgoletne želje in lep pozdrav! Izkušnje pacientov
 11. 11. Potrebujete več informacij? Naročite se na našo brazplačno revijo Vid&Gib preko naslova info@morelaokulisti.si Poiščite nas na družbenih omrežjih

×