O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Krstic

2.962 visualizações

Publicada em

Publicada em: Arte e fotografia
 • If you need your papers to be written and if you are not that kind of person who likes to do researches and analyze something - you should definitely contact these guys! They are awesome ⇒⇒⇒WRITE-MY-PAPER.net ⇐⇐⇐
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Krstic

 1. 1. ДОБРО ДОШЛИ !
 2. 2. Основна школа “Ђорђе Крстић” се налази у центру Жаркова, у Улици Живка Настића Бабе бр. 12. ОШ”Ђорђе Крстић”
 3. 3. Главни улаз у школу је из Улице Поручника Спасића и Машере.
 4. 4. С поносом носимо име сликара Ђорђа Крстића, једног од најпознатијих српских реалиста.
 5. 5. Настава се изводи у згради која је 1974. наменски направљена и савремено опремљена, и која и располаже веома добрим условима за рад 1260 ученика и 103 запослена.
 6. 6. Школски простор
 7. 7. Наша школа је већ неколико година укључена у ПОКО пројекат кроз који се простор школе претвара у околину подстицајну за учење.
 8. 8. Простор од 6700m², кабинетска настава, функционална и пространа библиотека, велика фискултурна сала, дигитални кабинет, школски базен и велико школско двориште са спортским теренима омогућују извођење васпитнообразовног рада и других активности у складу са захтевима савременог доба.
 9. 9. Разредна настава
 10. 10. Разредна настава се организује у 24 одељења и у две смене.
 11. 11. Предмети редовне наставе у првом разреду: Српски језик Енглески језик Математика Свет око нас Музичка култура Ликовна култура Физичко васпитање
 12. 12. Изборна настава: 1. Грађанско васпитање или Верска настава 2. Чувари природе, Народна традиција, Лепо писање, Руке у тесту.
 13. 13. Продужени боравак
 14. 14. Продужени боравак је организован у првом и другом разреду у шест одељења, сваког радног дана од 7 до 17 часова.
 15. 15. По три одељења првог и другог разреда у продуженом боравку имају наставу само у току преподнева. Након ручка у школској трпезарији, у поподневним терминима ученици имају организовано слободно време и време за израду домаћих задатака.
 16. 16. Посебну пажњу посвећујемо подстицању и развијању креативности ученика.
 17. 17. Предметна настава
 18. 18. У старијим разредима настава се одвија са 24 одељења и у 16 кабинета.
 19. 19. Велики број награда које наши ђаци освајају на разним такмичењима сведочи о квалитетном наставном кадру и савременим методама рада.
 20. 20. Фискултурна сала
 21. 21. Фискултурна сала има стандардне димензије 28,5m x 17,5m са висином од 7m. Добро je опремљена неопходним наставним средствима и спортским реквизитима.
 22. 22. Школски базен
 23. 23. Обука непливача у школском базену и усвршавање пливачких техника део су фонда редовне наставе физичког васпитања. Захваљујући томе ученици наше школе редовно учествују на такмичењима у пливању и постижу запажене резултате и награде.
 24. 24. Осим у редовној настави, у оквиру проширене делатности наша школа организује обуку непливача и рекреативно пливање за сву заинтересовану децу у окружењу.
 25. 25. Школа пливања ради у вечерњим терминима сваког дана сем недеље, а обуку воде наставници физичког васпитања са лиценцом. Посебно се води рачуна о исправности и хигијени воде у базену, о чему говори чињеница да смо већ петнаестак година једна од најпосећенијих школа пливања на нашој општини.
 26. 26. Школска библиотека
 27. 27. Са простором од 120m², фондом од 15 000 књига и разноврсним услугама, школска библиотека је отворена за кориснике сваког радног дана од 8 до 18 часова.
 28. 28. Ученици наше школе воле сусрете уживо с писцима омиљених романа, прича, песам а... Марко Видојковић Јасминка Петровић Урош Петровић
 29. 29. Свечана сала
 30. 30. У великој свечаној сали организујемо приредбе поводом Дана школе, Светог Саве, пријема првака и свих догађаја који су важни за школски живот. То је прилика да велики број наших ученика покаже своје таленте и различите вештине.
 31. 31. Испраћај осмака
 32. 32. Прослава Мале матуре у школи
 33. 33. Завршни испит Ученици наше школе постижу добре резултате на завршним испитима. Школске 2012/13 наша школа је заузела треће место на општини по успешности наших ђака на завршном испиту, са просечним бројем бодова од 29,03 по ученику из оба теста.
 34. 34. Активности ђачког парламента Дан заљубљених Ја имам таленат Новогодишњи вашар
 35. 35. Електронски дневник О дисциплини и успеху ученика родитељи се могу обавестити и путем електронског дневника.
 36. 36. Стоматолошка ординација Од 1978. године у нашој школи ради дечија зубна амбуланта која је саставни део зубног одељења Дома здравља "Симо Милошевић". То омогућава једноставну организацију редовних зубних прегледа наших ђака који се обављају уз присуство учитељице или разредног старешине. Амбуланта ради понедељком, средом и петком у преподневној смени (8h-14h), а уторком и четвртком у поподневној (13h-19h).
 37. 37. Запослени у школској стоматолошкој ординацији задужени су за здравље зуба и леп осмех наших ученика.
 38. 38. Мала школа Ако унапред знају у коју ће основну школу уписати своје дете, родитељи често желе да оно у тој школи похађа и припремни предшколски програм.
 39. 39. То је и био главни разлог што је наша школа једну своју учионицу уступила Дечијем вртићу „Кошута“ за спровођење припремног предшколског програма, који је од пре неколико година законом дефинисан као као део обавезног образовања.
 40. 40. Припремну наставу у нашој школи похађају две групе предшколаца, једна упреподневном (8h-12h) а друга у поподневном (13h-17h) термину. Све информације о упису деце у припремни предшколски програм можете добити у Дечијем вртићу „Кошута“ у Улици Димитрија Аврамовића 15, тел. 2510-033.
 41. 41. Безбедна школа је најбоља школа У нашој школи се води посебна брига о безбедности ученика. Како би се сви у њој осећали лепо и сигурно, оформили смо Тим за борбу против насиља. Поред запослених, о безбедности ђака брину школски полицајац и чланови обезбеђења школе.
 42. 42. И по овоме смо посебни Град Београд - Управа за енергетику, је у новембру 2012. године финансирала пилот пројекат уградивши соларне панеле на крову наше школе. Циљ овог пројекта је загревање проточне потрошне воде као и воде у базену.
 43. 43. Сазнајте више о нама на сајту http://osdjordjekrstic.nasaskola.rs Постаните наш пријатељ на Фејсбуку http://www.facebook.com/djordjekrstic.osnovnaskola
 44. 44. Радујемо се што ћеш и Ти постати члан наше школске заједнице.
 45. 45. ВИДИМО СЕ ПРВОГ СЕПТЕМБРА !
 46. 46. Презентацију припремили: Јелена Воларов Тамара Давидовић Весна Гошовић Музика: Владимир Вучковић Паја “Dorćol via Kalemegdan” Март 2013.

×