O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Nekoč je bil dom

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 39 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Anúncio

Nekoč je bil dom

  1. 1. NEKOČ JE BIL DOM…
  2. 2. Sam Bog ve, koliko tisoč kilometrov je za mano poti, ko sem iskal te naše slovenske bisere…Ni mi žal! Če bi jih našel samo nekaj, ki so mi polepšali dan, se je splačalo. Naj ga polepšajo tudi vam!
  3. 11. DOMAČA HIŠA Je lepšega kaj, kot je hiša domača ob hrib položena in z drevjem obdana? Le ena je sama vsakomur dana – tako, kakor mama! Je gnezdo, je dom, je zaklad in je grad, je še raj, ne le raj, so nebesa, ne vsakomur dana – tako, kakor mama!
  4. 22. SPOMIN IN PEPEL NIČ za nami ne ostane, ko gremo v kraj presveti, le SPOMIN in pa PEPEL, ničkaj za v roko prijeti. Se pehamo za denar, zlato zbiramo vsi kramo in veljamo toliko, kolikor na kupu imamo. Vsi prezremo eno stvar, da pomemben ni denar, da bogastvo NI IMETI, ampak, ko smo tu - ŽIVETI!!!
  5. 30. ČAS, KI PODIRA Mah je na strehi, na dvorišču koprive in njive prerašča osat. Štala je prazna in pod se podira, kozolec sameva, kot na straži vojak… Vrata so sneta in okna razbita, še peč je soliter načel… Zakaj, čas podiraš, kar z muko je človek v stoletjih ustvaril, obupal in šel?
  6. 39. Poti so me vodile od Rezije do Prekmurja, pa od Djekš do Bele Krajine. Povsod, kjer živi naš, SLOVENSKI ROD. Kar nekaj od teh hiš ni več…Grdo delamo z našo dediščino, zelo grdo. Razen nekaj pohvalnih izjem…! Najdemo denar za štadione in steklene palače, ni ga pa za propadajoče bisere…Da, žagamo si svoje korenine. In ko bomo vse požagali, bomo TNALO, ki ga bodo drugi valjali naokoli…ŠKODA, veste, SLOVENCI!!! FOTO IN TEKSTI - JANEZ MEDVEŠEK, CITRE TOMAŽ PLAHUTNIK [email_address]

×