O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Centar za učenje na daljinu

Ivica Sajber uča

 • Entre para ver os comentários

Centar za učenje na daljinu

 1. 1. CENTAR ZA UČENJE NA DALJINU Ivica Županjac, profesor razredne nastave OŠ,,Milun Ivanović“, Ušće na Ibru
 2. 2. PROBLEMI U NAŠIM ŠKOLAMA -Sve manje vremena roditelji provode sa svojom decom. -Nezadovoljstvo roditelja klasičnim školama. -Veliki broj izostanaka zbog bolesti đaka. -Nemogućnost prisustvovanja redovnoj školi iz raznih razloga. -Nedovoljna pažnja koja se poklanja nadarenoj deci i deci sa teškoćama u razvoju. -Zabluda da dete sve može samo savladati.
 3. 3. POSLEDICE OVAKVOG STANJA -Roditelji plaćaju privatne časove. -Đaci postižu slabije rezultate. Kako pronaći rešenje? -Učenici koji su sprečeni da dođu do škole gube korak sa svojim vršnjacima. -Loš uspeh i teškoće u savladavanju predviđenih sadržaja. -Opšte nezadovoljstvo i gubitak samopouzdanja.
 4. 4. REŠENJE JE CENTAR ZA UČENJE NA DALJINU Prevashodna namena Centra bi bila da pruži online časove. Centar bi omogućio kako grupna predavanja, tako i individualna. Posebna pažnja bi se posvetila radu sa nadarenom i decom sa teškoćama u razvoju. Centar bi realizovao: -Časove po važećem planu i programu. -Časove za đake kojima treba podrška. -Časove za nadarene đake. -Časove za đake sa teškoćama u razvoju. -Časovi za decu u inostranstvu.
 5. 5. Kako realizovati ovakve časove? Kako bi našli odgovarajuće predavače? Finansijska opravdanost projekta? Neophodni tehnički uslovi ? NAMEĆU SE SLEDEĆA PITANJA
 6. 6. PREDUSLOV ZA REALIZACIJU OVAKVIH ČASOVA: -Dobar protok interneta. -Plaćene licence za korišćenje poboljšanih Web alata. -Kvalitetna računarska oprema (mikrofoni, miš olovke…) -Predavači koji su obučeni za korišćenje IKT-a u nastavi.
 7. 7. U PRAKSI RADIM I KORISTIM: Dosta materijala, snimljenih časova, korisnih linkova možete pronaći na mom blogu www.sajberuca.com
 8. 8. FINANSIJSKA OPRAVDANOST: -U svetu odavno postoje internet škole. Prednjače Australija, Amerika, Indija… -U našoj zemlji se ovim poslom niko ozbiljno ne bavi i ne postoji ni jedna internet škola. -Plata prosvetnih radnika je ispod republičkog proseka (nažalost) 450 €. -Godišnja školarina u Americi u osnovnoj internet školi su do 6 000 $. -Ulaganja u internet konekciju i opremu su zanemarljivo mala. -Privatni čas prosvetnih radnika je oko 10 $. -Jeftina, a kvalitetna radna snaga. Mala ulaganja u tehniku. Internet škola ne mora imati svoju zgradu, pomoćno osoblje, grejanje… U proseku jedan učitelj za 20 radnih dana zaradjuje dnevno 22 €, a cena jednog časa je 10 €. Ako znamo da je tržište cela Srbija, zaključak je prost.
 9. 9. ŠTA NAM DONOSI CENTAR ZA UČENJE NA DALJINU: -Roditelji će obezbediti adekvatnu pomoć svojoj deci. U svetu veliki broj roditelja upisuju decu u internet škole jer nisu zadovoljni radom klasične škole. -Đaci koji su sprečeni iz bilo kojeg razloga će imati šansu da pohađaju nastavu i dobiju neophodnu pomoć. -Budući finansijer će zaposliti nekoliko prosvetnih radnika, dobro ih platiti, a za uzvrat dobiti veliku zaradu. -Budući finansijer će prodavati pristupne linkove za časove preko interneta. -Budući finansijer će platati porez i tako puniti kasu naše države odakle prosvetari primaju plate. IZ UGLA UČENIKA: IZ UGLA FINANSIJERA:
 10. 10. DOBIT ZA PROSVETNE RADNIKE -Inovativni prosvetni radnici će napokon imati sve uslove u korišćenju IKT-a i moći da pokažu svu svoju kreativnost. -Dugogodišnje istraživanje, usavršavanje i učenje će nam pružiti mogućnost da dodatno zaradimo. -Ovaj projekat će dati nadu prosvetnim radnicima da se inovativnost i stalno usavršavanje isplati ! Ivica Županjac, učitelj OŠ,,Milun Ivanović“, Ušće mail: sajberuca@gmail.com sajberucitelj.com sajber.weebly.com

×