O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Mitologia Demeter

3.692 visualizações

Publicada em

Treball sobre la deessa Demèter de l'alumna Sara Rodero.

Publicada em: Tecnologia
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Mitologia Demeter

  1. 1. MITOLOGIA GRECO-ROMANA -Demèter Sara Rodero Cultura Clàssica 3r ESO IES Cristòfol Ferrer
  2. 2. -NOM GREC . Demèter. L’anomenen «deessa mare» o «mare distribuïdora». -NOM LLATÍ. Ceres (d’aquí prové el mot “cereal”). -ATRIBUTS. Se la venera com la portadora de les estacions en un himne homèric, un subtil signe que demostra que era adorada molt abans de l'arribada dels olímpics . -DOMINI. És la deessa de l' agricultura , substància pura de la terra verda i jove, vivificadora del cicle de la vida i la mort, i protectora del matrimoni i la llei sagrada.
  3. 3. -FAMÍLIA. Demèter és la filla de Cronos i Rea. I la filla de Demèter és Persèfone, però només la pot veure sis mesos l’any. Perquè un dia Persèfone passejava pels prats collint flors, va ser raptada per Hades i la va portar als seus dominis subterranis. Demèter va abandonar l’Olimp i la va buscar per tots els llocs, però no la trobava i va fer que les terres no fossin productives, es podia estingir la humanitat, així que Zeus es va preocupar i li va demanar que tornés a l’Olimp .
  4. 4. -FAMÍLIA. Però aquesta va dir que sense la seva filla no tornaria, i Hermes va baixar fins al Tàrtar a exigir a Hades que alliberés Persèfone. Però aquell qui menja en els dominis ja no pot sortir d’allà, i Hades va fer que Persèfone mengés sis grans de magrana, així va fer que es quedés allà per sempre. Però van arribar a un acord, i Persèfone podia passar sis mesos, primavera i estiu, amb Demèter i els altres sis mesos, tardor i hivern, amb Hades.
  5. 5. -CARÀCTER. Tot era entorn si ella era feliç o no. Les terres podien tenir molt de profit quan ella era feliç, al costat de la seva filla, però quan estava trista, cap terra era productiva, podia sembrar el caos. -GENEALOGIA.  La mitologia romana associava Demèter a Ceres . Quan es va donar a Demèter una genealogia, es va dir que era filla de Cronos i Rea, i per tant germana gran de Zeus . A les seves sacerdotesses, se'ls donava el títol de Melises.
  6. 6. -AMORS. Posidó es va enamorar d’ella, però ella el trovaba molt pesat. Com no la deixava tranquil·la, se li va acudir transformar-se en una euga, però ell la va descobrir i es va tranformar en un cavall. Demèter el va considerar tan bell que va accedir a tots els seus favors, fins que d’aquesta unió va sortir Arió, el cavall més ràpid del món.
  7. 7. La filla de Demèter, Persèfone, raptada per Hades. Demèter

×