O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

L’embaràs i el part

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
L'embaràs
L'embaràs
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 13 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Anúncio

Semelhante a L’embaràs i el part (20)

L’embaràs i el part

 1. 1. Coneixement del Medi 6è Primaria
 2. 2. L’embrió es troba dins una bossa que està plena d’un líquid que el protegeix, líquid amniòtic. Rep els nutrients i l’oxigen de la mare mitjançant la placenta (òrgan que es forma a l’úter). L’embrió s’uneix a la placenta mitjançant el cordó umbilical, pel qual passen diversos vasos sanguinis que transporten els nutrients i l’oxigen.
 3. 3. L’embrió va canviant la forma i desenvolupant els òrgans.
 4. 4. Al tercer mes, l’embrió ja té formats tots els òrgans; aleshores rep el nom de fetus. El fetus continua madurant i creixent fins que, als nou mesos ha crescut suficient i ha madurat per néixer. El fetus està totalment format, mesura entorn als 50cm i pesa 3.300grams.
 5. 5. És el període que va des de la fecundació fins el naixement d’un bebè i té una durada de nou mesos. Es produeixen molts de canvis durant aquest període. La dona deixa de produir òvuls, per tant, cessen les menstruacions. El ventre va fent-se gros i la dona va guanyant pes. També augmenta el volum de les mamelles.
 6. 6.  Vigilar  No esgotar-se l’alimentació.  Evitar malalties  Bona hidratació.  No moviments  No consumir bruscs substàncies (alcohol, tabac…)  Fer exercici
 7. 7. El bebè, surt a l’exterior a través de la vagina de la mare. Abans del part, es romp la bossa que conté el líquid amniòtic, i surt per la vagina. Això rep el nom de rompre aigües. El part està format per 3 fases:
 8. 8. FASE DE DILATACIÓ FASE D’EXPULSIÓ DESLLIURAMENT
 9. 9.  Dilatació: és la més llarga. A poc a poc es va obrint la sortida de l`úter, perquè pugui tenir lloc el part. A més a més, els músculs involuntaris de l’úter es contreuen cada cert temps per expulsar el bebè.  Expulsió: sortida del bebè a través de la vagina. La mare ajuda fent força amb els músculs de l’abdomen. Després del naixement, es talla el cordó umbilical. La cicatriu que queda al ventre del bebè és la guixa o llombrígol.
 10. 10.  Deslliurament: expulsió de la placenta.
 11. 11. Durant els primers mesos de vida, els bebès s’alimenten únicament de llet. Aquest període s’anomena lactància. La llet es produeix a les mamelles de la mare després del part i mentre que el bebè continuï mamant. La llet materna és molt saludable perquè conté tot l’aliment que necessita el bebè, i conté defenses contra moltes malalties. També hi ha llet artificial, és una llet de vaca modificada per als bebès.

×