Anúncio
Webs
Webs
Webs
Webs
Anúncio
Webs
Webs
Próximos SlideShares
Pràctica 18Pràctica 18
Carregando em ... 3
1 de 6
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

Último(20)

Webs

  1. Gemma Cebria, Silvia Dolcet i Maria González. Informàtica – Activitat 15 1. Què és la web 1.0? Posa exemples És un tipus de web que va néixer als anys 60. Aquesta web és sols de lectura, es a dir, l’usuari no pot interactuar amb el contingut de la pàgina. La web 1.0. és refereix al estat de la World Wide Web, i a qualsevol pàgina anterior a la 2. 0. Exemples: • http://www.stumbleupon.com/s/#2pelHs/rescomp.stanford.edu/~ cheshire/EinsteinQuotes.html/ • http://www.stumbleupon.com/s/#1j2n0Z/monster- island.org/tinashumor/humor/breadkills.html/ • http://www.complexify.com/buttons/ • http://www.edelman-argentina.com.ar/ 2. Què és la web 2.0? Quines diferències hi ha entre aquesta i la web 1.0? Posa exemples El concepte Web 2.0 va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2004, referint-se a la percepció que la segona generació de la Web es basava en comunitats i en serveis de hosting, com ara els espais web de treball en xarxa, les wikis, i Folksonomy folksonomies que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres Web-sites. Diferencies:
  2. Exemples: • http://www.fotolog.com/beatlefreaks • http://www.myspace.com/juanamolina • http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/natu.finkel? ref=ts • http://thepiratebay.org/ 3. Què serà la web 3.0? Quines característiques es diu que tindrà? Web 3.0. és un neologisme que s’utilitza per a descriure l’evolució de l’ús i de la interacció a la xarxa a través de diferents mètodes. Aquesta inclueix la transformació de la xarxa en una base de dades, un moviment per a fer els continguts accessibles per múltiples aplicacions non-browser, l’evolucio de les tecnologies d’intel·ligència artificial, la Web Geoespacial, o la Web 3D. La manipulació de dades serà molt més eficaç i serà més fàcil i simple d’utilitzar. 4. Què son els podcast i els videocast? Posa alguns exemples. El podcàsting consisteix en la distribució d’arxius multimèdia mitjançant un sistema de sindicació que permet subscriure’t i fer servir un programa que es descarregui i l’usuari pugui escoltar-lo en el moment que desitgi. Sense necessitat de subscriure’s. Ex: Juice, Doppler Radio, jPodder. El videocast és una aplicació multimedia carregada d’informaciño que combina audio i imatge mòvil. Ex: The teacher, PodENGLISH. 5. Què és un wiki? I un blog? Quines diferències bàsiques tenen? En quins casos utilitzo un o un altre Un wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia. Les característiques dels wikis els converteixen en una eina efectiva per a l'escriptura col·laborativa, i cada vegada són més usats en empreses i comunitats com a webs i intranets econòmiques i eficaces per a la gestió del coneixement. Molts projectes són oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense cap mena de filtre previ. En informàtica, un bloc, un blog, és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un bloc està dissenyat perquè, com un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat.
  3. En cada missatge o article d'un bloc els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada blog té el seu propi tema i n'hi ha de tipus personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc 6- Què s’entén per xarxa social? Quins avantatges i quins inconvenients creus que té? Posa exemples Una xarxa social és una estructura social on es creen relacions entre els membres d’una comunitat. Aquesta estructura es representa mitjançant una gràfica formada per uns nodes, les persones o grup de persones, i uns nexes d’unió, que simbolitzen la relació establerta entre els diferents individus. Les xarxes socials són formes d’interacció col·lectiva, on les persones intercanvien informació sobre idees, gustos i preferències mitjançant textos, imatges i vídeos. AVANTATGES : ·Afavoreixen la participació i el treball col·laboratiu entre les persones, és a dir, permeten als usuaris participar en un projecte en línia des de qualsevol lloc. · Permeten construir una identitat personal i / o virtual, ja que permeten als usuaris compartir tot tipus d'informació (aficions, creences, ideologies, etc.) Amb la resta dels cibernautes. · Faciliten les relacions entre les persones, evitant tot tipus de barreres tant culturals com físiques. · Faciliten l'obtenció de la informació requerida en cada moment, a causa de l'actualització instantània. · Faciliten l'aprenentatge integral fora de l'aula escolar, i permeten posar en pràctica els conceptes adquirits INCONVENIENTS: ·Fa disponibles dades personals de milions d'usuaris (en la majoria dels casos, la seva retirada suposa tràmits difícils i incòmodes). És de dubtosa intimitat (el 50% dels adults manté el seu perfil-dades privades i fotografies) ·En moltes ocasions és un sistema de dubtoses veritats, o serveix de plataforma o suport d'algunes xacres socials. ·Suporta una utilització indiscriminada per part dels menors, sense filtres interns ni dispositius de control. ·Transita sota un nebulós control legal donades la seva flexibilitat i rapidesa evolutiva.
  4. ·El que avui és actual demà és primitiu: segueix la moda de forma brutal, immediata i despietada. ·Genera addicció i pot convertir-se en un substitut adulterat de la vida real. ·Crea la "síndrome de la ubiqüitat", consistent en la pertinença a diverses xarxes socials i amb múltiples contactes, impossibles de mantenir o compatibilitzar amb una vida normal. ·No sempre qualsevol temps passat va ser millor: és relativament freqüent l'ésser contactats per persones amb les que no ens interessa reiniciar un intercanvi. En altres ocasions, amb certs contactes, l’amistat desprès de tants anys és forçada i difícil de mantenir, es perd en poc temps l’interés per no existir contacte directe, real. ·Tendeix a fomentar amistats superficials, gairebé fictícies. ·És refugi d'apostes il·legals encobertes i enllaços cap a continguts susceptibles de ferir certes sensibilitats. Ejemples de xarxes socials : mysace, facebook, flickr, skype, tuenti, twitter. 7. Què és Twitter? I Facebook? I Youtube? Twitter és un servei de xarxes socials i microblogging que permet als seus usuaris enviar missatges de text només, amb una longitud màxima de 140 caràcters mitjançant SMS, missatgeria instantània o bé directament des del lloc web de Twitter o aplicacions ad hoc com TweetDeck, Twitterrific o Twitux i GTwitter. Aquestes actualitzacions es mostren en la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte. Facebook és un lloc web de xarxes socials, basat en l'intercanvi de fotografies, i també de vídeos, entre usuaris registrats. La web es va crear originalment per als estudiants universitaris dels Estats Units, inicialment per a Harvard. Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d'adreça de correu electrònic. Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica.
  5. YouTube és un lloc web que permet als usuaris de carregar, mirar i compartir vídeos. Va ser fundat el febrer del 2005 per tres antics empleats de PayPal: Chad Hurley, Steve Chen, Jawed Karim. YouTube utilitza un format Adobe Flash per a oferir el seu contingut. És popular, de la mateixa manera que ho és Google Video, gràcies a la possibilitat d'allotjar els vídeos de qualsevol persona. YouTube té una varietat de clips de films i programes de televisió, vídeos musicals i vídeos casolans (encara que la regla de YouTube prohibeix carregar vídeos amb copyright, aquest material s'hi troba en abundància). Els enllaços a vídeos de YouTube poden ser també allotjats en blogs i llocs web personals utilitzant APIs. 8-Tecnologia feed: RSS. Què és? Per a que serveix? Quins avantatges ofereix La RSS és un una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts. El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder ajuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai. 9-Què indica el logo (Creative Commons) Literalment traduït vol dir Comuns Creatius, que és una organització no governamental, sense ànim de lucre, que va ser fundada i actualment és presidida per Lawrence Lessig, professor de dret a la Universitat de Stanford i especialista en ciberdrets. Aquesta organització desenvolupa plans per ajudar a reduir les barreres legals de la creativitat per mitjà de nova legislació i de les noves tecnologies.
  6. 10. Canvis en la publicitat. De la publicitat convencional a la contextual. Què són cadascuna d’elles? Quines diferències hi ha entre les dues? Publicitat contextual: Una altra manera de fer publicitat és la publicitat contextual. Aquest tipus de publicitat utilitza l'anàlisi automàtic del text que hi ha a les pàgines web per decidir si una pàgina web que fa publicitat s'assembla a una altra que emet publicitat. Publicitat convencional: Disseny de campanyes publicitàries, a la mesura de cada client, utilitzant els medis publicitaris tradicionals i les eines del màrketing directe més idoni en cada cas, amb l’objectiu de promocionar una web. Revisions ètiques: autoria, privacitat, societat, etc. En la web 2.0. Opina al respecte.
Anúncio