Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Apresentações para você(20)

Similar a Maria melessanaki OUC ΕΔΜ612 2018(20)

Anúncio

Mais de Maria Melessanaki(16)

Último(20)

Anúncio

Maria melessanaki OUC ΕΔΜ612 2018

 1. Εργασία με θέμα Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία Διδάσκουσα : Λήδα Τσενέ Φοιτήτρια : Μαρία Μελεσσανάκη (11500667), Θ.Ε: ΕΔΜ612 2018-2019
 2. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
 3. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 1082 (ΦΕΚ 274/3 1980) λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στα πλαίσια της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (Σ.Θ.Τ.Ε.), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, (ΜΦΙΚ).
 4. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Σκοπός του ΜΦΙΚ είναι η έρευνα για το περιβάλλον και την προστασία του, για το νησί της Κρήτης, την περιοχή της Ελλάδας αλλά και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου.  Ακόμη, η διατήρηση και ο εμπλουτισμός συλλογών και αρχείων σχετικών με το περιβάλλον της περιοχής δράσης του αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση.
 5. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο. Οι λειτουργικές ανάγκες του καλύπτονται από τις τακτικές πιστώσεις και τις δημόσιες επενδύσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, από ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, από τα έσοδα των εκθέσεων, των δραστηριοτήτων και των εκδόσεών του, καθώς και από δωρεές.
 6. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Οι δραστηριότητες στο ΜΦΙΚ δεν σταματούν όλη τη διάρκεια του έτους. Ενδεικτικά αναφερόμαστε στα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων, Σεμινάρια Εκπαιδευτικών, Σχολές γονέων, παγκόσμια συνέδρια για το περιβάλλον, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, Προβολές ταινιών, escape room, φιλοζωική δράση σε συνεργασία με άλλους φορείς κ.λ.π.
 7. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Τα εκθέματά του, προέρχονται από ζώα που βρέθηκαν νεκρά στην φύση σε καλή κατάσταση και ταριχεύτηκαν, αλλά και ομοιώματα από ζώα που υποθέτουν οι ειδικοί πως ακριβώς ήταν, από οστά που έχουν βρεθεί στο νησί.  Επιπλέον έχει ειδικές προθήκες με την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ζωντανά εκθέματα από τρωκτικά, ερπετά κ.α. ζώα από την κρητική φύση.
 8. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Άνθρωποι όλων των ηλικιών αποτελούν το κοινό του Μουσείου.  Εκπαιδευτικοί, μαθητές όλων των βαθμίδων, φοιτητες, ερευνητές επιστήμονες, αλλά και τουρίστες που ενδιαφέρονται για την φυσική ιστορία, την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου.  Το μορφωτικό τους επίπεδο είναι υψηλό.
 9. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Κατά καιρούς το ΜΦΙΚ φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, διαθέτοντας εκθέματα από άλλα Μουσεία. Όπως η περιοδική έκθεση με ακραίες μορφές Δεινοσαύρων, η περιοδική έκθεση με τα εντυπωσιακά ολογράμματα, τα φωτεινά μυστήρια, κ.λ.π.
 10. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΜΦΙΚ είναι καινοτόμα και απευθύνονται σε μαθητές όλων των ηλικιών. Ξεχωρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το σεισμό οπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το τράνταγμα, των μεγαλύτερων σεισμών του πλανήτη καθώς και να ενημερωθούν για το πως καταστρώνεται ένα σχέδιο διάσωσης.
 11. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Επιπλέον, το ΜΦΙΚ διοργανώνει εκδρομές φυσιολατρικού χαρακτήρα, με οδηγούς ειδικούς επιστήμονες που διδάσκουν βιωματικά την κρητική χλωρίδα και πανίδα.  Ακόμη, τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής πραγματοποιεί εντός του μουσείου, 4ωρες δραστηριότες με στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.
 12. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  Βασικός στόχος της ιστοσελίδας είναι να καταφέρει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και εξωτερικό. Με βασικό σκοπό να άποτελεί το ΜΦΙΚ μια από τις επιλογές τους, όταν θα επισκεφτούν την πόλη.  Για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να γίνει η σελίδα ελκυστική στους αναγνώστες της. Παρακάτω αναφέρεται με ποιον τρόπο θα έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα.
 13. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Λέξεις κλειδιά: Μουσείο, εξωτερικό, εσωτερικό, φυσική ιστορία, πανίδα Κρήτης, Χλωρίδα Κρήτης, βιωματική εκπαίδευση, εκπαιδευτικά προγράμματα, φύση, ζώα, δεινόσαυροι, διαγωνισμός, δωρεάν εισητήρια, ερευνητής, επιστήμονας, ομοιώματα, ταριχευμένα ζώα, διάσωση άγριων ζώων, γνώση, ψυχαγωγία.
 14. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Είναι σημαντικό να μπούμε στη θέση του επισκέπτη και να μαντέψουμε τις διαθέσεις του.  Οι λέξεις κλειδιά, θα πρέπει να εμφανίζονται στις απαντήσεις των αναζητήσεων του.  Κάθε μια από αυτές τις λέξεις θα μπορούσε να γίνει ανιχνεύσιμη αρχικά, από τους αλγόριθμους της google με τη σωστή χρήση της στην ανακοίνωση διάφορων δράσεων, στην αρχική σελίδα, σε μια ειδική στήλη.
 15. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Επιπλέον, το κείμενο που θα συνοδεύει τον τίτλο του Μουσείου στη μηχανή αναζήτησης, θα πρέπει επίσης να περιέχει τις λέξεις κλειδιά και να είναι γραμμένο με απλό περιεκτικό κι ελκυστικό τρόπο.  Θα πρέπει να είναι τόσο ενδιαφέρον, που να τραβάει την προσοχή, ακόμη και σε κάποιον που δεν αναζητά την σελίδα του Μουσείου, αλλά ψάχνει κάτι σχετικό.
 16. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Ακόμη, το ΜΦΙΚ μπορεί με λινκ να συνδέεται με τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποτελούν όλα μαζί μια διαδικτυακή κοινότητα. Έτσι ώστε η μια σελίδα του ενός μουσείου να οδηγεί στην σελίδα του άλλου.  Στα θετικά στοιχεία θα ήταν η ηλεκτρονική περιήγηση στα δημοφιλέστερα εκθέματα του Μουσείου. Αυτό αναμένεται να αυξήσει την επιθυμία του αναγνώστη να το επισκεφτεί.
 17. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Τα εισητήρια του Μουσείου έχουν ιδιαίτερα υψηλή τιμή και είναι απαγορευτικά για κάποια παιδιά. Συστήνεται στην ιστοσελίδα να ανακοινώνεται κάθε μήνα κι ένα σχολείο της Επαρχίας, που θα μπορούν οι μαθητές του να μπαίνουν με δωρεάν είσοδο για ξενάγηση από τους δασκάλους τους. Αυτό από τη μια θα ενισχύσει το ανθρωπιστικό πρόσωπο του Μουσείου, κι από την άλλη θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας.
 18. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Αποστολή Newsletter τα οποία θα στέλνονται 2 φορές το μήνα για να υπενθυμίζουν τις περιοδικές εκθέσεις, να ενημερώνουν για τυχόν νέα σεμινάρια, δράσεις και εκπαιδευτικά πρόγράμματα.  Για να γίνουν πιο ενδιαφέροντα τα μηνύματα, θα μπορούν εκτός από κείμενο να περιέχουν βίντεο και φωτογραφίες από άλλες σχετικές δράσεις του μουσείου αλλά και από τα εκθέματα.
 19. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Επιπλέον μέσω των Newsletters γίνεται ενημέρωση και προβολή τυχόν ενεργειών του μουσείου για την διάσωση άγριων ζώων με φωτογραφικό υλικό και αναλυτική παρουσίαση της εκάστοτε ιστορίας διάσωσης, ώστε να γίνει γνωστή και αυτή η ιδιότητα του Μουσείου.  Τυχόν διαγωνισμοί, ή διαδικτυακά κουίζ, ακόμη και συμπλήρωση παζλ με τη βοήθεια web2.0 εργαλείων, αλλά προσαρμοσμένα στο θέμα του Μουσείου, θα τραβούσε και το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
 20. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Αμφίδρομη σύνδεση με λινκ της ιστοσελίδας με περιοδικά οικολογικού περιεχομένου.  Κάποιες μέρες το χρόνο αφιερωμένες στους δημοσιογράφους της πόλης, ώστε να αναφέρονται με λινκ στο μουσείο.
 21. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία  Είναι απόλυτα σημαντικό να ελέγχουμε πολύ συχνά με τα διάφορα ειδικά εργαλεία CEO την επισκεψιμότητα της σελίδας μας. Και να τροποποιούμε ή να προσθέτουμε νεα στοιχεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε το SEO quake for firefox, για τη διάγνωση και μέτρηση της πυκνότητας των λέξεων κλειδιών, Ahrefs.com για την μέτρηση των backlinks και Pindgom που μετράει την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας στο ίντερνετ. Ωστόσο υπάρχουν και αρκετά εργαλεία της google για τον έλεγχο σωστής χρήσης στις λέξεις κλειδιά. Κάποια από αυτά δωρεάν.
 22. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία Πηγές  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, http://www.nhmc.uoc.gr/  SEO VIDEO Κάντε αξιολόγηση SEO μόνοι σας https://www.youtube.com/watch?v=WZib B1-tqMQ  What is CEO strategy: https://blog.hubspot.com/marketing/seo- strategy
 23. Δημιουργικές Στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία Πηγές  Οδηγός για την δημιουργία επιτυχημένων newsletters, https://blog.hubspot.com/marketing/guid e-creating-email-newsletters-ht  CEO tools, https://www.shoutmeloud.com/5- excellent-websites-to-check-keyword- ranking-in-google.html
 24. Δημιουργικές στρατηγικές στην ψηφιακή επικοινωνία
Anúncio