O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Els cavalls

361 visualizações

Publicada em

TRACTA SOBRE ELS CAVALLS

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Els cavalls

 1. 1. ELS CAVALLSELS CAVALLS
 2. 2. ALIMENTACIÓALIMENTACIÓ
 3. 3. Els cavalls són herbívors amb un estomac poc voluminós i un intestí molt desenvolupat, que van menjant i desplaçant-se gairebé tot el temps,així doncs el seu aparell digestiu s'ha adaptat a ingerir gran quantitat d'herba repartida al llarg del dia.
 4. 4. La seva base alimentaria és o hauria de ser l'herba, fresca directament de la pastura o fenc si no es disposa d'una altra. L'herba posseeix moltes vitamines i minerals, però no té molt valor nutritiu, i a més aquest depèn del tipus d'herba, del sòl on creix, de la temporada de l'any...Per això els cavalls dediquen moltes hores del dia a menjar, a poc a poc però sovint. El seu sistema digestiu esta preparat per digerir aquest alt contingut en fibra, si se'ls dóna de menjar una o dues vegades al dia, tenen molta gana, mengen de pressa i sorgeix el risc de còlics.
 5. 5. Els cavalls salvatges en viure en llibertat sempre tenen una mica d'herba per anar menjant, mes o menys segons l'època de l'any, però sempre mengen alguna cosa mentre es mouen. Sempre tenen lliure accés a aigua neta i fresca que és necessària per al funcionament òptim del seu tracte intestinal .A l'hivern, en èpoques de poca herba o quan sigui necessari, se'ls dóna a més de la pastura, fenc.
 6. 6. PALLAPALLA
 7. 7. La palla és la tija seca dels cereals (blat, civada, sègol, ordi, etcètera), després que el gra o llavor ha estat separat mitjançant la trilla. En temps passats, era un subproducte útil de la collita, però amb l'arribada de la mecanització la palla pot arribar a ser una càrrega i un entrebanc per als grangers.
 8. 8. CIVADACIVADA
 9. 9. Civada és un gènere de plantes de la família de les poàcies, utilitzada com a aliment i com a farratge per als animals.
 10. 10. MAMIFERSMAMIFERS
 11. 11. Les femelles, anomenades egües o eugues, porten la cria al ventre durant aproximadament 11 mesos, al final dels quals neix la cria, anomenada poltre, que és capaç de mantenir-se dempeus i córrer poc després de néixer. La majoria de cavalls domèstics comencen a ser ensinistrat amb sella o arnès a l'edat d'entre dos i quatre anys. Assoleixen l'adultesa als 5 anys i viuen entre 25 i 30 anys.
 12. 12. PARTSPARTS
 13. 13. ELS SEU ESQUELET: El seu esquelet està format per 210 ossos individuals, proporcionant suport als músculs, protegint al seu torn els òrgans interns, els seus components tenen la mobilitat necessària perquè l'animal pugui desplaçar-se.
 14. 14. GG CC FET PER:FET PER: CC
 15. 15. FINFIN

×