Fjona Hysi klasa VI

L
PUNOI : FJONA HYSI

BESIMI DHE KULTURA GREKE
HISTORIA GREKE

LOJERAT OLIMPIKE
ARKITEKTURA GREKE


PAMJE NGA AKROPOLI
BESIMI GREK










ZEUS-BABAI I PERENDIVE
HERA-GRUAJA E ZEUSIT
APOLONI-ZOTI I DRITES
POSEIDONI-ZOTI I DETIT
AFERDITA-PERENDESHE E DASHURISE
ATHINAJA-PERENDESHE E ZGJUARSIS
DIONIS-PERENDI E VERES
PLUTONI-PERENDI E TE VDEKURVE
SKULPTURA


PAMJE NGA NJEREZ TE FAMSHEM TE GDHENDUR NE GURE MERMERI
LOJERAT OLIMPIKE


Lojërat e para Olimpike u kremtuan në vitin 776 para
Krishtit, në Greqi. Fillimisht olimpiada ishte manifestim lokal
e zhvillohej vetëm një garë vrapimi (stadion, prej nga vjen
fjala ‘stadium’).
VESHJET GREKE


Chitoni, ,tunika,klamisa dhe peplosi ishin një ndër elementet të cilat
përdoreshin në veshjen e Greqisë antike. Në përgjithësi ,linoja dhe leshi ishin
dy materiale të cilat përdoreshin në kostumet antike greko-romake, si dhe një
përqindje përzierjesh të fibrave natyrale, siç është pambuku,pastaj përdorej
edhe mëndafshi.
LUFTRAT GREKE


KOLONITE GREKE
JU FALEMINDERIT!
1 de 9

Recomendados

Olimpic gamesOlimpic games
Olimpic gamesalban1shabani
2K visualizações8 slides
Lojrat olimpikeLojrat olimpike
Lojrat olimpikeExhitah Vasija
18K visualizações6 slides
Lojrat olimpikeLojrat olimpike
Lojrat olimpikeEridonManuka
1.1K visualizações12 slides
Lojërat olimpikeLojërat olimpike
Lojërat olimpikeKlarisa Klara
45.4K visualizações2 slides
FiskulturFiskultur
FiskulturEGLI TAFA
22.2K visualizações12 slides

Mais conteúdo relacionado

Mais de lira kuca

Genti Haveri test semestral historiGenti Haveri test semestral histori
Genti Haveri test semestral historilira kuca
842 visualizações10 slides
Favio Vreka Athina dhe Sparta Favio Vreka Athina dhe Sparta
Favio Vreka Athina dhe Sparta lira kuca
6.3K visualizações10 slides

Mais de lira kuca(20)

Genti Haveri test semestral historiGenti Haveri test semestral histori
Genti Haveri test semestral histori
lira kuca842 visualizações
Favio Vreka Athina dhe Sparta Favio Vreka Athina dhe Sparta
Favio Vreka Athina dhe Sparta
lira kuca6.3K visualizações
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VIRoma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
lira kuca1.5K visualizações
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
lira kuca8.2K visualizações
Elena Bita Politika antisemite ne EuropeElena Bita Politika antisemite ne Europe
Elena Bita Politika antisemite ne Europe
lira kuca603 visualizações
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne RusiPamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
lira kuca4.2K visualizações
Krijimi i SHBA  Erlisa  KullaKrijimi i SHBA  Erlisa  Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
lira kuca1.5K visualizações
Krijimi i SHBA Erlisa  KullaKrijimi i SHBA Erlisa  Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
lira kuca5.2K visualizações
Kei XhixhabesiKei Xhixhabesi
Kei Xhixhabesi
lira kuca383 visualizações
 Arkelino Hila  Arkelino Hila
Arkelino Hila
lira kuca667 visualizações
Arjola Mullai Napoleon BonapartiArjola Mullai Napoleon Bonaparti
Arjola Mullai Napoleon Bonaparti
lira kuca2.7K visualizações
 Leonardo da vinci Aron Mane Leonardo da vinci Aron Mane
Leonardo da vinci Aron Mane
lira kuca895 visualizações
Kei Ushe Kei Ushe
Kei Ushe
lira kuca3.6K visualizações
HttpHttp
Http
lira kuca1.6K visualizações
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe historiMaggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
lira kuca2.7K visualizações
Sami Frasheri Serena ManeSami Frasheri Serena Mane
Sami Frasheri Serena Mane
lira kuca2.3K visualizações
Egi Eacani Lidhja e PrizrenitEgi Eacani Lidhja e Prizrenit
Egi Eacani Lidhja e Prizrenit
lira kuca5.5K visualizações
Kris Ushe Pashalleku i JaninesKris Ushe Pashalleku i Janines
Kris Ushe Pashalleku i Janines
lira kuca6.6K visualizações

Fjona Hysi klasa VI