O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Tradiţii de Crăciun in lume    Marea Britanie și SUA
În Marea Britanie, una dintre tradiţii este ca elevii să monteze, în şcolisau în biserici, piese despre naşterea Mântuitor...
În SUA, cu cinci săptămâni înainte deCrăciun, în fiecare duminică, americaniiaprind câte o lumânare, fiecarereprezentând c...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Tradiţii de crăciun in lume

  • Entre para ver os comentários

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Tradiţii de crăciun in lume

  1. 1. Tradiţii de Crăciun in lume Marea Britanie și SUA
  2. 2. În Marea Britanie, una dintre tradiţii este ca elevii să monteze, în şcolisau în biserici, piese despre naşterea Mântuitorului. În vechime se foloseauanimale vii pentru redarea atmosferei însă în prezent se preferă costumele. Un alt obicei vechi este şi acela de a atârna ciorapi de şemineu înaşteptarea cadourilor, în casă se atârnă vâsc, iar în jurul casei - crenguţe debrad. Anticii druizi credeau că vâscul posedă puteri magice şi că aduce noroc şiprosperitate alungând spiritele rele. Faimoasa şi tipica budincă englezească eranumită hackin, de la ingrediente. În secolul XVII, budinca de prune erapregătită chiar în dimineaţa de Crăciun şi era stropită cu brandy şi flambată laservire.
  3. 3. În SUA, cu cinci săptămâni înainte deCrăciun, în fiecare duminică, americaniiaprind câte o lumânare, fiecarereprezentând câte ceva. În searaCrăciunului, toate acestea sunt reaprinsepentru a sărbători Naşterea Domnului.La masă se mănâncă curcan, iarspecialitatea Crăciunului este o prăjiturăcu fructe confiate. În America seîmpodobesc clădirile cu pomi deCrăciun, punctul central al sărbătorii fiindcadoul (achiziţionat, de regulă, dinmagazin), adus, aici şi în Canada, deSanta Claus.

×