O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Problema 1
Poshtë në rrugë, Aroni kap
topin dhe pastaj ai vrapon 10
metra larg nga baza e ndërtesës.
Aroni e hedh topin në...
Problema 2
Një top është hedhur nga një lartësi prej 60 metra.Ekuacioni
kuadratik është
d =-5t ² + 60 e cila jep distancën...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Problema me max, min ne jeten reale.

513 visualizações

Publicada em

Publicada em: Ciências
  • Seja o primeiro a comentar

Problema me max, min ne jeten reale.

  1. 1. Problema 1 Poshtë në rrugë, Aroni kap topin dhe pastaj ai vrapon 10 metra larg nga baza e ndërtesës. Aroni e hedh topin në mënyrë që pika e saj më e lartë është x, në katin e parë. Çfarë ekuacioni e paraqet rrugën e topit që Aroni hodhi? Zgjidhje Ka dy zgjidhje. Një në 2 dhe tjetri në -2. Kjo fotografi supozon se topi u hodh në të djathtë në mënyrë që topi ta prekte tokën në pikën 1.
  2. 2. Problema 2 Një top është hedhur nga një lartësi prej 60 metra.Ekuacioni kuadratik është d =-5t ² + 60 e cila jep distancën d të topit, pas sekondave t. Pas sa sekondash, topi e goditi terrenin? Zgjidhje Ne duam të gjejmë kur d = 0, e cila përbën momentin kur topi godet terrenin. d = 0, kur 0 =-5t ² +60 5t ² = 60 t ² = 60 ÷ 5 t ² = 12 t=√ 12 ≈ 3.5

×