O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Nincs timesheet-a-magam-ura-vagyok

1.140 visualizações

Publicada em

Hosszú évekig a hagyományos mederben, reggeltől estig az irodában tologattam a pixeleket. Rendszerint pontban hat órakor összepakoltam és hazamentem. Aztán kiléptem a cégből, és szabadúszóvá váltam. Az első dolgom az volt ébredés után, hogy elmentem az egyik fürdőbe, és ebédig lógattam a lábam a forró vízben. Ezt követően estig dolgoztam otthon, majd másnap délelőtt elmentem moziba, mert éppen ahhoz támadt kedvem. Emlékszem, ültem a metrón, és néztem a munkába tartó fásult arcokat. Akkor dolgoztam, amikor akartam. Ott dolgoztam, ahol jólesett. Szabad voltam. Szabad voltam és lelkes. Ugyanazt csináltam mint előtte, de senki nem mondta meg, hogy mikor és hol tegyem, és ez végtelenül boldoggá tett. Aztán többen lettünk. Ma már közel húszan dolgozunk együtt. Az évek során a növekedéssel együtt alakultak ki a jelenlegi szokásaink. Ezek adják meg a biztos keretet, hogy helytől és időtől függetlenül, szabadon dolgozhassunk.

Előadásomban bemutatom azt a működést, amit az elmúlt hét évben, organikusan alakítottunk ki. A scrum, integrálszemlélet és pozitív pszichológia elemeiből összeállt cégkultúra lesz a fókuszban.

Publicada em: Negócios
 • Seja o primeiro a comentar

Nincs timesheet-a-magam-ura-vagyok

 1. 1. Nincstimesheet, amagamuravagyok
 2. 2. Result Only Work Environment
 3. 3. Mitmérjünk?
 4. 4. Teljesítmény, Flow, Hangulat
 5. 5. Demónap
 6. 6. Retró
 7. 7. Kinek volt feszültsége a sprintben?
 8. 8. Tanult tehetetlenség
 9. 9. Integratív döntéshozás
 10. 10. Seligman: Jól-lét elmélet Pozitív érzelem Elmélyülés Kapcsolatok Értelem Teljesítmény
 11. 11. Hogy érezted magad a sprintben?
 12. 12. EMK
 13. 13. 1 Megfigyelés 2 Érzelmek 3 Szükségletek 4 Kérés
 14. 14. Miért van szükség retróra?
 15. 15. 1 A retro célja, hogy önszerveződő módon tudjunk alakítani a szokásainkon, folyamatainkon, kultúránkon (tanulás).
 16. 16. 1 A retro célja, hogy önszerveződő módon tudjunk alakítani a szokásainkon, folyamatainkon, kultúránkon (tanulás). 2 Adjunk lehetőséget arra, hogy minden résztvevő kifejezze, hogyan érezte magát a sprintben (hangulat és flow).
 17. 17. 1 A retro célja, hogy önszerveződő módon tudjunk alakítani a szokásainkon, folyamatainkon, kultúránkon (tanulás). 2 Adjunk lehetőséget arra, hogy minden résztvevő kifejezze, hogyan érezte magát a sprintben (hangulat és flow). 3 A retro lehetőséget biztosít arra, hogy a sprint elején megfogalmazott vállalásokra reflektáljunk. Storypointban és értékben (eredményesség).
 18. 18. 1 A retro célja, hogy önszerveződő módon tudjunk alakítani a szokásainkon, folyamatainkon, kultúránkon (tanulás). 2 Adjunk lehetőséget arra, hogy minden résztvevő kifejezze, hogyan érezte magát a sprintben (hangulat és flow). 3 A retro lehetőséget biztosít arra, hogy a sprint elején megfogalmazott vállalásokra reflektáljunk. Storypointban és értékben (eredményesség). 4 Jelenlétemmel megadom a lehetőséget, hogy ha valakinek dolga van velem, elmondhassa nekem (megszólíthatóság).
 19. 19. Integral Vision
 20. 20. Frederic Laloux Reinventing Organizations
 21. 21. StephenR.Covey Abizalomsebessége
 22. 22. tisztesség szándék képességek eredmények KOMPETENCIA JELLEM
 23. 23. AbrahamMaslow Alétpszichológiájafelé
 24. 24. zsolt.kulcsar@ integralvision.hu Köszönöm!

×