O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Mitol konnektivista egy képzés

2.166 visualizações

Publicada em

Mi az? Mikor használjuk? Hogyan? Mitől konnektivista?
9 alapelv. Néhány példa.

Publicada em: Educação, Tecnologia
 • If you are looking for trusted essay writing service I highly recommend ⇒⇒⇒WRITE-MY-PAPER.net ⇐⇐⇐ The service I received was great. I got an A on my final paper which really helped my grade. Knowing that I can count on them in the future has really helped relieve the stress, anxiety and workload. I recommend everyone to give them a try. You'll be glad you did.
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • http://www.ustream.tv/recorded/12005371#utm_campaign=unknown&utm_source=12005371&utm_medium=social
  22. perctől
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui

Mitol konnektivista egy képzés

 1. 1. A konnektivizmus 9 alapelve Mitől konnektivista egy képzés?
 2. 2. Mi az? Mikor használjuk? Hogyan?Mitől konnektivista?
 3. 3. Mi a konnektivizmus?
 4. 4. Etienne Wenger: Communities of practice
 5. 5. Konnektivizmusa hálózatelméletek pedagógiában való alkalmazása
 6. 6. Konnektivizmusa hálózatelméletek pedagógiában való alkalmazása tanuláselmélet
 7. 7. hálózatalapúA konnektivizmus tanuláselmélet.
 8. 8. intraperszonális interperszonális intraperszonálisA konnektivizmus értelmezési szintjei intraperszonális intraperszonális intraperszonális
 9. 9. A konnektivizmust létrehozó területekpedagógia internet hálózatelméletek
 10. 10. Miért jelent meg?Egy paradigma megjelenése rendszerint anomáliák elburjánzásához köthető. Olyan jelenség, mellyel az adott paradigma nem tud mit kezdeni.Milyen anomáliára ad választ? A konstruktivizmus mikrovilág INTERNET szemlélete nem tud mit kezdeni az információbummal. Hogyan szűrjem a tartalmakat? Melyik a hiteles forrás? Mely információkra van szükségem?
 11. 11. Konnektivizmus! Mikor? minek örül pp?
 12. 12. Lészen HTK01
 13. 13. TUKSI01 DRUPAL SMINKMESTER Tanulj meg sminkelni 3 hét alatt! Vegyél részt pp & kulcsi új Drupal tanfolyamán! Tanfolyamunkon konkrét példákon keresztül megismerheted, hogy miként Számítunk * tervezd meg weboldaladat, * alakítsd ki a weboldal felépítését (layout), Rád! * szabj át egy már létez Drupal sminket, * készíts saját Drupal sminket, * formázd meg egy rlapot és annak elemeit. http://www.tanarurkerem.hu
 14. 14. TUKSI01
 15. 15. Konnektivizmus! Mikor?1. Legalább 100 résztvevő2. Belső motiváció túlsúlya3. Két inspirátor4. Informatikai háttér adott5. Szemléletformáláson van a hangsúly
 16. 16. Konnektivizmus! Hogyan? minek örül pp?
 17. 17. 1. KoncepcióCél: világos tematika
 18. 18. 1. hét 2. hét 3. hétOldaltervezés vázlatos ismertetése a folyamatnak. Funkciók, felhasználói esetek tervezése. Navigációs terv fókuszban: cél meghatározása(milyen Mit fognak csinálni az oldalon a célok vannak. E-portfolió, Közösségi felhasználók. oldalterv készítése oldal, értékesítő oldal, webáruház, Milyen adatokat fogunk megjeleníteni -> B2B Tartalom típusok, Adat egységek, adat fókuszban: Felhasználók osztályozása elemek. Összetartozó adatok és (Kinek készül, célcsoportok összefüggések keresése és leírása meghatározása, jogosultsági szintek, Milyen listák és nézetek fognak nyitott vagy zárt. Nyitottság előnyei és megjelenni az oldalon. A listák hátrányai. Küzdelem a trollokkal stb.) felismerése.Elméleti háttér Internet és a web közötti különbségek, WYSWYG szerkesztők előnyeik seo szolgáltatások hátrányaik. Különbség a word és a web addwords Szemantikus web fogalma html css és között. formázz okosan, és linkkelj! a különböző technikák és technológiák Skálázhatóság mint szempont. Mi lesz előnyeiről hátrányairól. holnap? Sose a mának tervezz, de Milyen platformra tervezzünk. annak élj! Böngészők és mobil vs desktop. Az Domain név ( Regisztrátor, DNS, egyiknél a kevés információ nem webtárhely közötti különbség. Egy feltétlenül jó a másiknál pedig pont szerveren több domain, több szerveren fordítva. egy domain. Cloud. Aldomainek.Közös munka Nem fogunk mindent magunk csinálni, Szolgáltató válsztás Munka átvétele. mert sok összetevős a történet. szempontok között ne csak az ár Mire figyeljünk, mi az amit Megvalósító választásának szerepeljen. méret, rendelkezésre állás, elvárhatunk mi az amit nem. szempontjai. Szomszéd pistike vs belföldi és külföldi sávszélesség, tökéletes munka sose lesz, sőt alválalkozókat foglalkoztató multi. szolgáltatások... készüljünk fel, hogy vége se lesz soha. figyeljünk arra, Univerzális szakember vs szakértők próbálgatni kell, készüljünk fel a hogy más tudja folytatni a munkát, kisebb csoportja. Mikor kell váltásra. Legyen katasztrófa tervünk. ne csak az aki elkezdte. mindenképpen szakértő? Tényleg Mindig. Tőlünk független dolgokról van drága egy jó szakértő? Honnan tudom, szó ugyanis. hogy tényleg szakértő. Linkedin, osztott hoszt, saját szerver, vps, vagy mi facebook, közösség ereje legyen? Felrajzolunk példákkal együtt
 19. 19. TEMATIKA
 20. 20. TEMATIKA
 21. 21. TEMATIKA
 22. 22. 2. MarketingCél: legalább 100 hirlevélre feliratkozott személy
 23. 23. 3. MegvalósításCél: legalább 20 személy aktív résztvevő
 24. 24. 4. ÖsszegzésMár most tapasztalom a kurzus hasznát. A különbözőszolgáltatásokat (pl. delicious, twitter, megosztottdokumnetumok, google egyéb szolgáltatásai, stb...)feladatokon keresztül, és némi önszorgalomból egyrejobban ismerem, kezdem érteni azok lényegét is, amelyekéteddig nem sikerült.(forrás: Racsko Réka: Egységben az erő,http://www.crescendo.hu/2010/3/19/htk01-visszacsatolas)
 25. 25. Mitől konnektivista egy képzés?
 26. 26. A 9 alapelv: A tudás, mint hálózat1. Minden tudás leírható hálózatként.2. A tanulás hálózatszervező tevékenység.3. Az új tudás elsajátításához a meglévő tudásháló relevánsrészeit kell előfeszítenünk.
 27. 27. A 9 alapelv: A közösség szerepe4. A közösségben való tanulás inspirál.5. A közösségi tanulásban a vélemények különbözősége formáljaaz egyéni gondolkodásmódot.6. A témák iteratív tagolása segíti a megfelelő fókusz kialakítását.
 28. 28. A 9 alapelv: A kapcsolatok jelentősége7. A hálózati tanulásnak legalább két szintje van: személyközti(interperszonális) és személyen belüli (intraperszonális).8. A kapcsolatokra való fókuszálás serkenti a kreatívgondolkodást.9. A különböző területek közötti kapcsolatok feltárása maalapvető készségnek számít.
 29. 29. KEWLAP
 30. 30. K A P C S O L AT

×