O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Popcorn cowl

Horgolt nyakmelegítő leírása

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Popcorn cowl

  1. 1. © Gyalus Katalin Popcorn cowl Popcorn cowlPopcorn cowlPopcorn cowlPopcorn cowl Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, jópofa nyakmelegítőt mutatok be. A most divatos túlméretezett divatot annyiban követi, hogy a popcorn minta miatt vastagabbnak látszik, mint amilyen valójában. Elkészítheted vastagabb fonalból is, mint a leírásban szereplő, de az ajánlott méretű tűnél nagyobbat válassz, akkor nem lesz merev a nyakmelegítőd! A cowl mérete: körben 60 cm, magassága 11 cm. Mire van szükséged az elkészítéséhez: • Középvastag fonal (Worsted) kb 50 gramm • 6 mm-es horgolótű • nagylyukú tű az eldolgozáshoz Szükséges ismeretek: • Láncszem nélküli rövidpálca • Rövidpálca • Egyráhajtásos pálca • Popcorn öltés • Hamispálca, láncszem. Popcorn öltés Egy tőbe öltünk 4 egyráhajtásos pálcát, majd a tűt kihúzzuk a hurokból, és az első pálca tetejébe szúrva a pálcák mögött elvezetjük a hurokig, amit ráakasztunk a horogra, és a fonalat áthúzzuk az első pálca elé. Egy láncszemmel rögzítjük a szemet.
  2. 2. © Gyalus Katalin Popcorn cowl Elkészítése Kezdés: 66 láncszem nélküli rövidpálcát horgolunk, majd körbe kapcsoljuk. 2. sor: 2 láncszem magasítás, ezt nem tekintjük pálcának, minden pálcára egy egyráhajtásos pálcát horgolunk. A kör végén az első pálcához kapcsolódva zárjuk a kört. 3. sor: 1 láncszem magasítás, a láncszem tövébe is öltve, minden pálcára egy rövidpálcát horgolunk. A kört összekapcsoljuk. 4. sor: 3 láncszem magasítás, majd a láncszemek tövébe még 3 egyráhajtásos pálcát horgolva elkészítjük az első popcorn öltést. Egy láncszem, majd körben minden második pálcára egy popcorn kerül, köztük 1-1 láncszemmel. 5. sor: 3 láncszem magasítás, minden popcorn tetejére, és a láncszemívekbe 1-1 egyráhajtásos pálcát horgolunk. 6-8. sor: A 3-5. sorok mintáját ismételjük. 9. sor: 1 láncszem magasítás után minden pálcára egy rövidpálcát horgolunk. A fonalat elvágjuk, a munkát befejezzük. A kezdő sor alján a kört szintén zárjuk, a szálakat eldolgozzuk. A nyakmelegítőt könnyen a megfelelő méretre tudod alakítani. Ha hosszabb (jobban lelógó) nyakmelegítőt szeretnél, akkor kezdéskor a kezdő pálcák számát növelve ezt könnyen megteheted. Ha magasabbra szeretnéd horgolni, akkor a 3.-5. sor mintáját kell ismételned. Nyakmelegítő helyett készíthetsz fülmelegítőt is, ekkor kevesebb pálcával kezded a munkát. Jó horgolást! Gyalus Katalin Fonalak nagy választékban a webáruházban: http://www.fonalbolt.com/ Keress a Facebookon: https://www.facebook.com/Horgolasok/ https://www.facebook.com/Fonalbolt Minden jog fenntartva!

×