O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Seleccionar la realitat

Tema 2

 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Seleccionar la realitat

 1. 1. Judit Gilabert 1r Bat A
 2. 2. Enquadrament És la forma en la qual s’ordenen els objectes vistos, dins del que efectivament queda en un quadre. Està limitat per quatre costats, cal escollir el que volem incloure i excloure del nostre marc fotogràfic.
 3. 3. Camp Espai vist per la càmera i limitat per l’enquadrament. Varia segons les dimensions del pla: com més gran és aquest, més gran és el camp visual.
 4. 4. Fora de camp Espai i elements que queden fora del camp visual de la càmera. És allò que hi ha més enllà del marc de la imatge, que no veiem però que suposem i imaginem.
 5. 5. Format La majoria dels elements fotosensibles tenen un format rectangular i hi haurà la possibilitat de triar un enquadrament horitzontal, vertical o inclinat.
 6. 6. Composició És l’organització de tots els elements visuals a l’interior de l’enquadrament.
 7. 7. Centre d’interès En tota escena hi sol haver un motiu i fons. És important deixar un cert marge al voltant del motiu per a no ofegar la imatge.
 8. 8. Línies dominats Cal tenir presents les línies dominants i utilitzar-les per a dirigir l’atenció de l’espectador.
 9. 9. Línies dominats La línia de l’horitzó sol ser una referència visual clau per a l’ésser humà. Un altre cas típic són les línies diagonals que sovint es formen a les imatges.
 10. 10. Regla dels tres terços Divideix una imatge en nou parts iguals utilitzant dues línies imaginaries paral·leles i equiespaiades, i recomana utilitzar els punts d’intersecció d’aquestes línies per distribuir els objectes de l’escena.
 11. 11. Mirada La mirada d’un ésser humà traça una línia dominant imaginària a la imatge de gran força expressiva que ha de ser respectada i destacada.
 12. 12. Moviment Una persona o objecte en moviment també descriu una línia dominant imaginària que és la seva trajectòria i que també pot tenir gran força expressiva.
 13. 13. Punt de vista Fa referència a la diferència entre el nivell en què es troba la càmera a l’hora de la presa i el de l’element que es fotografia o s’enregistra.
 14. 14. Punt de vista FRONTAL/MIG: La càmera està just davant i a la mateixa alçada de l’element captat. TRES QUARTS: S’agafa l’element una mica de costat.
 15. 15. Punt de vista PERFIL/LATERAL: L’element és captat pel lateral. ZENITAL: La imatge es pren en un angle totalment perpendicular respecte al terra.
 16. 16. Punt de vista PICAT: La càmera es troba per damunt de l’element. Destaca la petitesa de certs objectes. CONTRAPICAT: La càmera enregistra un element des de baix. Ressalta la grandiositat d’un element.
 17. 17. Punt de vista NADIR: La càmera o el punt de vista és just a sota. PRESA A RAN: La càmera capta la imatge a ran de terra o de l’objecte. ABERRANT: S’inclina la càmera en diagonal i es perd horitzontalitat.
 18. 18. Plans Fan referència a l’apropament que fa la càmera a un determinat element i a l’aparició de la imatge de més o menys tros d’aquest element o elements.
 19. 19. Plans PRIMERÍSSIM PRIMER PLA: Enquadrament parcial del rostre, generalment des del front fins a la barbeta. PRIMER PLA: Enquadrament des del pit o les espatlles fins al cap del personatge.
 20. 20. Plans PLA DE DETALL: Enquadrament precís d’algun objecte. PLA MIG: Enquadrament que presenta els personatges tallats per damunt dels genolls, més o menys a l’altura de la cintura.
 21. 21. Plans PLA AMERICÀ: Enquadrament que presenta els personatges principals tallats a l’altura dels genolls. PLA SENCER: Enquadrament que presenta els personatges principals des dels peus fins al cap.
 22. 22. Plans PLA DE CONJUNT: Enquadrament on els personatges s’equilibren amb el fons. Queden igualats. GRAN PLA GENERAL: Enquadrament on l’espai és més important que els personatges i aquets són imperceptibles o inexistents.
 23. 23. Plans PLA GENERAL: Enquadrament on l’espai és més important que els personatges.
 24. 24. Enfocament Operació que consisteix en seleccionar l’element o elements que apareixen nítids dins de l’enquadrament. Dependrà de la col·locació de l’objectiu i vindrà determinat per la profunditat de camp. Enfocament selectiu.
 25. 25. Desenfocament Efecte que es produeix quan la imatge queda descentrada i només n’apareix una part.
 26. 26. Profunditat de camp Espai existent entre el primer i l’últim terme que queden enfocats en un mateix enquadrament. Queda determinat pel camp visual on la imatge roman nítida.
 27. 27. Il·luminació La llum és la que conforma la imatge però també la que determina l’aspecte que tindran els elements de l’escena que estem mirant.
 28. 28. Tipus de llum solar LLUM DEL MIGDIA: Llum dura, intensa, elimina les ombres. LLUM DEL MATÍ: Il·lumina amb tons frescos pastel i difumina normalment els detalls llunyans.
 29. 29. Tipus de llum solar LLUM DEL CAPVESPRE: Il·lumina lateralment i amb tots daurats i càlids produint ombres tènues i subtils que ressalten la textura i el volum dels objectes. Les estacions i el temps meteorològic també són factors decisius.
 30. 30. Textura Plasmar-la en una imatge significa donar-li més realisme i la il·lusió en 3D. La sensació de textura dóna a la imatge una capacitat comunicativa.
 31. 31. Llum LLUM DURA: Prové directament del sol en un dia assolellat o d’un únic punt de llum artificial. LLUM DIFUSA: La llum que il·lumina els objectes sense produir ombres ni contrastos.
 32. 32. Color És més impactant una imatge amb pocs elements entre els quals no en destaca cap sobre la resta. La saturació de color evoca intensitat, i els tons suaus, tranquil·litat.

×