O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Curació de continguts digitals

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Web semàntica
Web semàntica
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 22 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Curació de continguts digitals (20)

Mais de Juan Miguel Muñoz (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Curació de continguts digitals

 1. 1. Curació de continguts digitals Panning for gold by Lars Plougmann (CC BY-SA 2.0)
 2. 2. Obtenir informació d’Internet es com intentar beure aigua d’una boca d’incendis –Mitchell Kapor- Image credit: Spark CBC (CC BY license )
 3. 3. http://pennystocks.la/internet-in-real-time/
 4. 4. http://spanish.akamai.com/enes/html/technology/dataviz1.html
 5. 5. http://www.internetlivestats.com/
 6. 6. Ordenar la informació sobreabundant i centrar-se en el que és rellevant -Steven Rosembaum, Autor del llibre “Nación Curaduria”- Què ésla curació de continguts?
 7. 7. Shane Melaugh (IM Impact) diu que ser curador de continguts és com ser un DJ de continguts en línia… “Per analogia a la mescla i remescla de música” Què ésla curació de continguts?
 8. 8. Concretant... curar continguts digitals suposa: 1.Cercar 2. Seleccionar 3. Personalitzar 4. Difondre informació d’Internet Què ésla curació de continguts?
 9. 9. Les de la curació de continguts 4 S
 10. 10. Sergio Gómez Flórez CC-BY-NC
 11. 11. 1 Descobreix 2 Enriqueix 3 Comparteix Cerca Selecciona Dit d’una altra manera Personalitza Difondeix
 12. 12. amb serà…
 13. 13. 1 Descobreix 2 Enriqueix 3 Comparteix
 14. 14. 1 Descobreix 2 Enriqueix 3 Comparteix
 15. 15. 1 Descobreix 2 Enriqueix 3 Comparteix
 16. 16. Amb eines que fan cerca, selecció, categorització, filtratge i difusió, a partir de les paraules clau i les fonts escollides. Com curar continguts?
 17. 17. Algunes eines Crea automàticament un compendi en forma de diari a partir de certes fonts de tweets que nosaltres indiquem, per exemple el timeline d'un usuari, un hashtag específic, una llista d'usuaris Ens ajuda a compondre històries a partir de la informació que anem recollint al web. Les fonts són principalment la informació que flueix a través de les diferents xarxes socials. Crear una publicació en format web a partir d’un o varis temes d’interès (tòpics) mitjançant la recopilació d’entrades publicades a qualsevol mitjà de comunicació en línia: blogs, wikis, webs, xarxes socials, etc. És una barreja entre xarxa social i plataforma de microblogs.
 18. 18. Algunes eines Plataforma per a la gestió de diferents xarxse socials des d’un únic espai. Aplicació per a tauletes i smartphones que crea una «revista digital» que s'alimenta del contingut seleccionat per l'usuari. Servei de microblogging i xarxa social que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text amb possibilitats d’incloure URL, fotos, vídeos, etc. en 140 caràcters. Xarxa social que permet trobar, filtrar, organitzar i compartir imatges i vídeos d’Internet. Es poden crear i organitzar per temes, col·leccions d'imatges, esdeveniments, interessos, aficions, etc.
 19. 19. Algunes eines Sistema de gestió d'informació personal basat en el concepte "núvol", que inclou marcadors web, bloc de notes post-it, arxiu d'imatges i documents, així com selecció de textos destacats. Permet la creació de grups (públics o privats) per compartir enllaços favorits. Permet guardar i recuperar a la xarxa les adreces d'interès, de manera que són consultables en línia i no només localment. Facilita la categorització amb paraules clau (etiquetes), i permet agrupar-les, etiquetar-les i compartir-les amb altres usuaris del servei. Marcadors socials
 20. 20. Practiquem http://www.scoop.it/ amb o amb altres…
 21. 21. Tutorials
 22. 22. CRP Sant Martí http://www.scoop.it/t/crp-sant-marti Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons Novembre de 2014 Gràcies! Juanmi Muñoz / @mudejarico

×