O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Vent Fusta

34.205 visualizações

Publicada em

Publicada em: Educação
 • esta molt be jaja pero falta els noms de cada instrument de la familia del saxo
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui

Vent Fusta

 1. 1. ELS INSTRUMENTS DE VENT- FUSTA
 2. 2. Els instruments de vent-fusta són una família amb uns parents ben allargats
 3. 3. També tenen una embocadura diferent a la dels vents- metall ... Pot ser una llengüeta simple ... O bé una llengüeta doble
 4. 4. Per què es diuen de vent-fusta? És que tots estan fets amb fusta? Doncs alguns si... D’altres no.
 5. 5. Embocadura Cos Claus Pavelló
 6. 6. Embocadura Cos Claus Pavelló Recordaràs aquestes parts ?
 7. 7. La flauta travessera és un instrument amb un tub cilíndric a dins i està construit amb metall (argent o alpaca)
 8. 8. Les primeres flautes eren de fusta, però al s. XIX es van modificar afegint-hi jocs de claus per fer-les més fàcils de tocar, Abans de tenirles claus tenien 14 forats que s’havien de tocar amb 9 dits. Claus Amb les claus pots tapar varis forats amb un sol dit.
 9. 9. De flautes n’hi ha de moltes menes, però... la que nosaltres toquem a l’escola és la flauta de bec Mireu quina col·lecció!
 10. 10. L’embocadura de la flauta travessera consisteix en un forat que actua de bisell tallant el filet d’aire produït pel buf del músic. Es diu travessera per què es toca de través
 11. 11. El flautí és com una flauta travessera petita i també s’utilitza molt a l’orquestra També s’anomena piccolo i és l’instrument més agut de l’orquestra.
 12. 12. Recordes aquest instrument? És el clarinet, un instrument de llengüeta simple construit amb fusta de banús.
 13. 13. N’hi ha de molts tipus, des de l’agut petit clarinet fins el greu clarinet contrabaix. El més agut El més utilitzat El més greu
 14. 14. Al meu veí Woody li encanta tocar el clarinet amb la seva banda de jazz L’ instrument que l’acompanya no és de vent-fusta ... És un instrument de corda : el banjo
 15. 15. Quants clarinets sonen? 5, és un quintet de clarinets que interpreten el “Septimini” de Beethoven.
 16. 16. L’oboè s’assembla al clarinet, però té una embocadura diferent... té una llengüeta doble
 17. 17. De la mateixa família dels oboès també són dos instruments de la cobla; La tenora El tible
 18. 18. Hi ha un instrument que s’assembla molt a l’oboè... Us presentem al Sr. Corn Anglès, corn pels amics La canya és més llarga que la de l’oboè El pavelló té forma de pera.
 19. 19. Aquí teniu l’instrument més greu de la família... El fagot La seva llengüeta també és doble.
 20. 20. Si agaféssim el fagot i l’estiréssim, la seva llargada seria de més de 2 metres.
 21. 21. Aquest encara és més gros !! És el contrafagot , el contrabaix de la família de vent-fusta
 22. 22. Bé... quants instruments , oi ? Però encara ens falta un instrument que no sembla d’aquest família... És un instrument que sembla que sigui de la família de vent-metall... Escolta’l, a veure si endevines de quin instrument es tracta.
 23. 23. Molt bé !! El saxo ! El saxofon és un instrument construït en metall, bronze o llautó, però pertany a la família de vent-fusta.
 24. 24. L’embocadura del saxo és molt semblant a la del clarinet però menys rígida. embocadures El saxo és un instrument força modern. El va inventar Adolphe Sax, el s. XIX, i per això porta aquest nom.
 25. 25. Aquest instrument no s’utilitza gaire en música clàssica, per la seva menor sonoritat. És més habitual en la música jazz o en el rock.
 26. 26. I fins aquí hem pogut veure i conèixer una mica més aquesta interessant família Ha arribat l’hora de guardar l’instrument. Fins una altra !
 27. 27. FI

×