O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
L’Ajuntament canvia un senyal de trànsit per l’actitud d’un veí
Traducció de l'article publicat en castellà
a l'Almàssera ...
Evitar els actes vandàlics.
"Es tracta d’un senyal antivandàlic: a aquesta alçada resultarà més difícil que siga modificad...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

L’Ajuntament canvia un senyal de trànsit per l’actitud d’un veí.

80 visualizações

Publicada em

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

L’Ajuntament canvia un senyal de trànsit per l’actitud d’un veí.

  1. 1. L’Ajuntament canvia un senyal de trànsit per l’actitud d’un veí Traducció de l'article publicat en castellà a l'Almàssera al dia, número 6. Generfebrer 2007. Pàgina 8. Sèrie de fotografies de l'article. El senyal amida ara més de quatre metres, per a evitar que es torne a produir aquest altercat. Duplicar la mida del senyal de trànsit. Aquesta ha estat la solució que ha pres l’Ajuntament d’Almàssera per a que tornen a corregir-la ortogràficament. La inscripció està situada al carrer de vianants Salvador Giner. L’accés de vehicles només està autoritzat pel veïnatge amb garatge al carrer i així ho indica el senyal de prohibit "excepte garajos". Peu de foto: “Una de les vegades que el senyal ha estat modificat”. La inscripció està escrita segons dicta la Reial Acadèmia1, un valencià que des de fa més de 15 anys s’empra al poble d’Almàssera per a tots els senyals de trànsit, així com per a qualsevol escrit municipal. Malgrat això, un veí contrari a aquest valencià s’ha encarregat de canviar fins a quatre vegades els caràcters del senyal de trànsit, passant d’"exceptegarajos" a "excepte garatges", una actitud que des de l’Ajuntament es considera vandàlica. Peu de foto: “El Regidor de seguretat de l'Ajuntament d'Almàssera, José Vicente López, modificant el senyal canviat”. La pugna entre aquest veí anònim, que vol que s’empre el valencià normalitzat i no el que utilitza habitualment l’Ajuntament d’Almàssera, ha acabat amb aquesta mesura excepcional per part de l’Alcalde d’Almàssera, que vol evitar aquest tipus d’incidents. En busca de l’autor. El senyal fou instal·lat fa quatre mesos, quan s’inaugurà el carrer de vianants. “Creiem que ha de ser un veí pròxim a la zona, perquè el poble està ple de senyals com eixa i no han estat modificades”, explicà l’Alcalde de la localitat, Enric Ramón. No obstant això, el veí en qüestió mai ha estat agafat in fraganti, malgrat que, “per a canviar els caràcters del senyal s’ha d’emprar prou de temps, ja que és necessari rascar les lletres i, després, col·locar les altres, que han estat encarregades a una empresa que imita el tipus de lletra, perquè és exactament igual”, indicaren des de l’Ajuntament. Peu de foto: “El nou senyal instal·lat al Carrer Salvador Giner”. Finalment, i per a evitar que es torne a modificar el senyal de trànsit, des de la Regidoria de Seguretat s’ha pres la determinació de situar-la a més de quatre metres d’alçada, quan la resta de senyals estan situats a dos metres. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua només accepta els termes garatge, garatges (http://www.avl.gva.es/). Es refereix a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, defensora del secesionisme lingüístic (http://www.racv.es/) 1
  2. 2. Evitar els actes vandàlics. "Es tracta d’un senyal antivandàlic: a aquesta alçada resultarà més difícil que siga modificada i, a més, per a fer-ho serà necessari l’ús d’una escala, la qual cosa facilitarà agafar l’infractor”, explicà l’Alcalde d’Almàssera. En el cas que l’infractor tornara a modificar el senyal de trànsit i fora identificat, la multa pot arribar a ser superior als 300 euros. “Si l’agafem tornant a canviar les lletres del senyal serà multat. Tenim una ordenança referida al mobiliari i senyals públics, i la sanció podria ser superior als 300 euros”, afegí l’Alcalde.

×