O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Dekra Job Seeking Tools

1.424 visualizações

Publicada em

Alati za kvalitetno predstavljanje prilikom trazenja posla

Publicada em: Carreiras, Turismo, Negócios
 • Entre para ver os comentários

Dekra Job Seeking Tools

 1. 1. job seeking tools - priprema za intervju - saveti prilikom pisanja radne biografije (CV-a) - propratno pismo
 2. 2. priprema za intervju pravilna i opsežna priprema će Vam u mnogo čemu olakšati intervju. ovo je iz razloga što ćete pripremljniji biti u poziciji da na sama pitanja odgovarata sa puno više samouverenosti.
 3. 3. istraživanje kompanije absobovnje što više informacija o samoj kompaniji je od vitalne važnosti za početak. kao osnova pronađite odgovore na sledeća pitanja: * šta su ciljevi same kompanije ? * koliko je zaposlenih u samoj kompaniji ? * gde je situirana sama kompanije i gde radi poslovanje (na lokalnom, ali i globalnom nivou) ? * gde je glavna filijala, i koliko drugih kancelarija, odseka, prodavnica imaju? * šta su im glavne usluge/proizvodi?
 4. 4. istraživanje kompanije detaljnije informacije bi sadržale: * kada je kompanija osnovana? Ko je osnivač ? * ko su glavni konkurenti kompanije ? Kako se ova konkretna kompanija raz- likuje u odnosu na konkurenciju ? * koje su glavne pretnje ? * da li se kompanija razvija i raste ? Ako da koji su glavni ciljevi i prioriteti u vezi sa razvijanjem? * kako organizacija stoji na finansijskom planu ?
 5. 5. istraživanje kompanije podaci na koje trebate da obratite pažnju su najviše u samom opisu posla. ovo je najviše iz razloga kako nebiste došli u situaciju da Vam na samom intervjuu bude postavljeno pitanje iz konteksta opisa posla a Vi budete nespremni.
 6. 6. radna biografija CV treba da: 1. rečenice budu kratke i lake za čitanje jer mnogi recruiteri utroše samo oko 10 sekundi na čitanje 2. koristite standardne fontove kao Arial i Times veličine 11 ili 12 pt. 3. su datumi i pojedinosti oko prethodnih zaposlenja lako uočljivi i istaknuti 4. je fokus na poslove koje ste do sada obavljali sa što detaljnijim opisima odgovornosti i zadacima 5. se potrudite da Vas svaki red prikaže u najboljem ali u isto vreme iskrenom svetlu 6.Vam je biografija uvek iskrena, potkovana konkretnim činjenicama i do dve stranice duga
 7. 7. radna biografija CV ne treba: 1. datumirati biografiju 2. pominjati novčane nadoknade 3. pominjati razloge odlaska, kao i pominjati negativna iskustva sa prethodnim poslodavcima 4. lagati 5. stavljati edukaciju na prvo mesto, posebno ako je starija od 10 godina 6. citirati ne potkrepljene superlative
 8. 8. propratno pismo Da biste zainteresovali recruitera (osoba koja sprovodi intervjue) kako bi bas Vaša biografija bila ono što bi odgovaralo profilu kandidata kojeg traže, potrebno je da napišete propratno pismo koje će zaintrigirati i skrenuti pažnju.
 9. 9. propratno pismo predstavite se ! predstavite sebe kako bi drugi najlakše razumeli ko ste Vi u stvari: sales manager, hotel manager, marketing supervisor ... potrudite se da budete jedinstveni. nemojte koristiti sheme za propratna pisma. budite vizuelno drugačiji a opet profesionalni i specifični. naglasite kvalifikacije. posebno naglasite Vasu motivaciju za prijavu i kratko predstavljanje, jer recruiter-i nemaju vremena da iste stvari čitaju dva puta.
 10. 10. propratno pismo informacije o kompaniji naglasite svaku sitnicu za koju smatrate da je od važnosti a tiče se nekih od specifičnosti same kompanije: pozicija na tržištu, usluge, proizvodi, promene u ljudstvu ... naravno u najkracim crtama. vaš razlog za rad baš u ovoj kompaniji Koji je Vaš razlog za rad u konkretnoj kompaniji: finansije, usluge koje pruzaju, proizvodi, reputacija ... šta je to što Vas je privuklo njima?
 11. 11. dalje na ... http://dekrasaveti.blogspot.com/ http://maps.google.com http://www.linkedin.com/groupInvitation?groupID=1781686 http://www.linkedin.com/groupInvitation?groupID=1781686 http://en-gb.facebook.com/pages/DEKRA-zaposljavanje/59200292518 by http://www.dekra.rs © DEKRA zaposljavanje 2009 visual by: http://www.bosnjakovic.com

×