Anúncio

Sleševi

osnivač i urednica em Marketing mreža
6 de Oct de 2021
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Sleševi(20)

Anúncio

Último(20)

Anúncio

Sleševi

 1. Promocija FMI Portala za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
 2. KOJI SU NAŠI ZADACI Ideacija slogana za Portal Osmišljavanje ključnih poruka i predloga materijala Predlog strategije i kanala komunikacije Nova Landing stranica Portala
 3. ANALIZA STRATEGIJA
 4. PORTAL JE NOVA STVAR Portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom započeo je sa radom početkom godine. Mnoge kompanije, pa ni potencijalni kandidati nisu upoznati sa time da on uopšte postoji. Kanali kojim se poruka prenosila do sada – uglavnom su bili limitirani na digital, bez budžeta za sponzorisanje.
 5. STRAH OD NEPOZNATOG Čak i kada postoji želja kandidata i poslodavaca za saradnjom, strahovi i problemi su i dalje prisutni. Zapošljavanje osoba sa invaliditetom nije jednostavan proces. Kandidati žele da budu tretirani jednako i sa poštovanjem, bez diskriminacije – što podrazumeva da poslodavci treba da ispune određene preduslove koji često deluju demotivišuće. Sa druge strane, poslodavci nemaju dovoljno informacija i ne poznaju proces, pa su skeptični po pitanju dolaska do kvalitetnih i pogodnih kandidata za radna mesta koja nude.
 6. Portal za zapošljavanje mora da preuzme ulogu medijatora i da ponudi garancije dvema stranama u procesu. Ovom ulogom rušimo barijere između poslodavaca i kandidata.
 7. Nikoleta i Živko su ljudi sa navikama poput svih drugih. U slobodno vreme bave se plesom, slikanjem i staranjem o kućnim ljubimcima. Ne dozvoljavaju da ih njihov invaliditet definiše kao osobe. Kada im je dosadno, skrolaju Instagram i Fejs satima. Prate influensere kao i mi i šeruju interesantan sadržaj na storijima. Ikea i Societe Generale su jedne od 17 kompanija koje su podržale FMI portal za zapošljavanje i zaposlile članove našeg udruženja. Ali iza lica ovih kompanija nalaze se ljudi. Tim ljudima treba da se obratimo ako želimo da kompanije dovedemo na naš portal. To je uglavnom njihov HR ili Employer Branding kadar koji se bavi zapošljavanjem. Pronaći ćemo ih na LinkedIn-u.
 8. ANALIZA STRATEGIJA
 9. Želimo da osobe s hendikepom postanu vidljivije na tržištu rada ali i da ih poslodavci identifikuju kao adekvatne kandidate. Cilj
 10. Osobe sa invaliditetom mogu da obavljaju svoj posao. Međutim, osobe sa invaliditetom već znaju da ih hendikep ne sprečava da rade svoj posao, ali su obeshrabreni jer nemaju podršku, a nisu informisani o postojanju platforme. S druge strane poslodavci su skeptični zbog nedostatka informacija i manjka iskustva. Uvid
 11. Osobe sa invaliditetom ćemo staviti na postere po gradovima u Srbiji i direktno pitati poslodavce da li bi zaposlili Nikoletu. Ideja
 12. Čak iako znaju da je ona osoba sa invaliditetom. Ideja
 13. Osobe sa invaliditetom pitaćemo da li znaju kako je Živko dobio posao. Ideja
 14. I otkriti ispod nalepnice da je to uspeo pomoću našeg portala. Ideja
 15. Odlaskom na portal, otvara se landing stranica i otkriva se naša ključna poruka poslodavcima i osobama sa invaliditetom:
 16. GDE VIDIMO KLJUČNE VIZUALE? Lansiramo ih u Awareness fazi gde ćemo kroz Gerila marketing oblepiti nekoliko gradova Srbije (u zavisnosti od budžeta) našim posterima. Donji deo postera će imati crveni prelep koji se može odlepiti rukom. Ispod njega krije se ostatak poruke. Nakon Awareness faze uključujemo SM kanale (Fejsbuk, Instagram i LinkedIn) i influensera. Od njih ćemo tražiti da podele sadržaj na svojim profilima. Ove poruke se mogu prilagoditi za različite pozicije: od postova, storija, preko štampanih izdanja. Sav sadržaj vodi na Landing stranicu.
 17. PORTAL JE NAŠ GLAVNI HUB Sva naša komunikacija slivaće se ka Landing stranici Portala koju ćemo preurediti i osvežiti novim kopijem. Naše SM kanale ćemo takođe preusmeriti ka Landing stranici, stavljajući linkove ka Portalu u opisu profila na Fejsbuku, Instagramu, LinkedIn-u i Jutjubu.
 18. ENGAGEMENT FAZA Nakon što završimo sa tizer fazom i gerila posterima, spuštamo se na Digital, koristeći naše FMI kanale. S obzirom da naš sadržaj ne sponzorišemo, angažovaćemo influensere da prošire priču. Iz tog razloga će postovi podrške našoj kampanji biti locirani na njihovom profilu. A mi ćemo ih podeliti na našem. Fokusiraćemo se na influensere koji mogu da utiču na kompanije koje bi potencijalno ponudile radna mesta osobama sa invaliditetom i na aktiviste koji su uticajni u krugovima osoba sa invaliditetom.
 19. INSTAGRAM Instagram nam je primarni kanal za komunikaciju sa osobama sa invaliditetom. Cilj nam je da proširimo priču da portal postoji i da ohrabrimo one koji se nisu prijavili – da to sada učine. Kako to radimo? Angažujemo influensere sa invaliditetom. Kao dodatnu podršku angažujemo novinske portale, koji bi nas prethodno podržali PR tekstovima. LINKEDIN LinkedIn nam je primarni kanal za komunikaciju sa kompanijama koje nude zaposlenje. Cilj nam je da proširimo priču o tome da portal postoji, ali i da u korporativni diskurs glasno uvedemo priču o problemima zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Angažujemo LinkedIn ambasadore ali i uticajne HR specijaliste iz kompanije koje su već podržale našu platformu. lanushhh milica_knezevic oblakodermagazin liceulice Katarina Šonjić Ivan Minić Đurović Slađana Tatjana Mijović
 20. INSTAGRAM SADRŽAJ Milica i Lana će snimiti video gde će pomenuti da su po gradu videle naše postere koji su im privukli pažnju: Copy: Šetala sam se danas Terazijama i ugledala ovaj poster (umeće se fotka u video) Ako niste znali šta se krije iza njega, treba da znate da je reč o kampanji Foruma mladih sa invaliditetom i promociji njihovog portala za zapošljavanje (izlazi link) Zato trk na portal i pronađi posao po svojoj meri i zapamti- #hendikepnijebarijera!
 21. LINKEDIN SADRŽAJ LinkedIn ankete su gorući trend koji dovodi do najvećeg ingejdžmenta. Katarina i Ivan imaju veliku šansu da pokrenu diskusiju na svojim profilima i zainteresuju poslodavce da zaposle osobu sa invaliditetom promocijom FMI portala za zapošljavanje i pitanjem: Da li biste zaposlili osobu sa invaliditetom u svojoj firmi? U dogovoru sa HR specijalitima iz kompanija sa kojima je FMI ostvario saradnju, organizovaćemo privremeno menjanje profilnih fotografija kompanija u trajanju naše kampanje. Nova profilna bi imala na sebi spojene logoe kompanije i našeg novog slogana.
 22. FMI NEWSLETTER Kompanijama sa kojima želimo da sarađujemo, svakog meseca poslaćemo novi njuzleter sa glavnim vizualima naše kampanje i podsetiti ih da hendikep nije, i ne sme biti barijera. Zdravo, Želimo da ti se predstavimo - mi smo Forum mladih sa invaliditetom . Postojimo već šesnaest godina sa misijom da našim članovima pružimo šansu za dostojanstven i uspešan poslovni život. Osobe sa hendikepom samostalno nastoje da poboljšaju kvalitet svog života, iako društvo nije krojeno po njihovim potrebama. Jedan od naših primarnih zadataka jeste da im pomognemo da se ostvare na poslovnom planu i odaberu karijeru po svojoj meri. Da bismo to učinili, potrebno je da kompanije poput Vaše poveruju da njihov hendikep nije barijera za adekvatno obavljanje posla koji je u njihovoj struci ili polju interesovanja. Učini prvi korak, registruj se u našu bazu poslodavaca i pronađi svog budućeg zaposlenog jer #hendikepnijebarijera
 23. FMI-TO SU NAŠI ČLANOVI U finalnoj fazi naše kampanje odštampaćemo majice za članove Foruma mladih sa invaliditetom i podeliti im flajere sa linkovima do našeg sajta i porukom kampanje. Uz to ćemo svakome zainteresovanom podeliti bedževe i stikere i tako proširiti priču dalje. Oni koji budu to želeli, mogu biti naši ambasadori i na pitanja prolaznika govoriti, ne o svom hendikepu, već za promenu - o svojoj karijeri.
Anúncio