O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Социјалните медиуми и маркетингот

884 visualizações

Publicada em

Презентација подготвена за Alumni & Communications тимот на AIESEC Skopje. Кусо претставување на Twitter и принципите на корпоративна комуникација на социјалните медиуми.

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Социјалните медиуми и маркетингот

 1. 1. 1. Twitter2. Правила на игра на СоцијалнитеМедиуми3. Fun time 
 2. 2. Twitter • Втора по популарност • 140. • Ме следиш?
 3. 3. Twitter профил
 4. 4. Twitter Feed
 5. 5. Тwitter Language• Твит• Ретвит• Фејв• ДМ• Хаштаг #
 6. 6. Зошто е Twitter важен?
 7. 7. Информирање.
 8. 8. Сите страни на приказната.
 9. 9. Акција.
 10. 10. Социјални медиуми, правила на игра
 11. 11. Out with the old…
 12. 12. Кратко и јасно.
 13. 13. Визуелно.
 14. 14. Заедничка порака.
 15. 15. Секој клик е клучен.
 16. 16. Разговор → Заедница.
 17. 17. Виралност?
 18. 18. Стратегија1. Интерна и екстерна анализа2. Поставување на цели3. Одбирање комуникациски канали4. Дефинирање на активности5. Развој на временска рамка6. Доделување на улоги и одговорности7. Евалуација
 19. 19. Со кого разговарате.
 20. 20. Малку инспирација 
 21. 21. Grey Poupon - Ексклузивитетhttp://www.socialideasblog.com/2012/09/13/facebook-stranica-prifakja-samo-fanovi-so-dobar-vkus/
 22. 22. Fanwagen – one of a kindhttp://www.youtube.com/watch?v=qrMbPwy_qKo
 23. 23. Nick Symmonds – greater goodhttp://www.socialideasblog.com/2012/01/06/twitter-username-tetovaza-na-olimpiec/
 24. 24. Serenading unicorn – забаваhttp://www.facebook-studio.com/awards/winners#/gallery/submission/serenading-unicorn-2011
 25. 25. #drawmyfollowers – лична промоцијаhttp://www.socialideasblog.com/2011/11/06/umetnik-crta-portreti-preku-twitter/
 26. 26. Bodyform - комуникацијаhttps://www.facebook.com/Bodyform/posts/10151186887359324
 27. 27. Тheatra - Online + offlinehttp://theatra.mk/
 28. 28. Online + offline - активизамhttp://srcezajaponija.tumblr.com/
 29. 29. Заклучок
 30. 30. РесурсиДомашни:Komunikacii.netInternetmarketing.com.mkSocialmediacompass.netMarketing365.blog.mk Socialideasblog.comСтранскиBlog.hubspot.comSocialmediaexaminer.comEmarketer.com/blogSocialmediatoday.comFacebook-studio.com
 31. 31. iva.dujak@gmail.com@NotSocialMediafacebook.com/NotSocialMedia

×