O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

"Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1"

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 31 Anúncio

"Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1"

 1. 1. Të ardhmen
 2. 2. Shembuj
 3. 3. Horoskop • Përse njerëzit lexojnë një gazetë? • Sport • Fjalëkryq • Horoskop
 4. 4. Horoskopi kinez • Shumë tipik • Gjëra të paqarta dhe të përgjithshme. • 1. You will have many situations socially that provide great joy throughout the year. • 2. Be conservative in your spending or it could result in problems next year.
 5. 5. NOSTRADAMUS • Mbi 90% të profecive janë të rrema • 10% të tjera janë “të paqarta” • “Ja, profeci për 11 Shtator 2001quot; • Saktësisht, çfarë tha ai? • The year 1999, seventh month • From the sky will come a great King of Terror • To bring back to life the great Mongol King, • Before and after Mars to reign by good luck.
 6. 6. Paralajmërim • LiP 18:10 Të mos gjendet midis teje ndonjë që e kalon birin ose bijën e vet nëpër zjarr, as ndonjë që praktikon shortarinë, bën parashikime, interpreton shenjat dhe merret me magji, • LiP 18:11 as ai që përdor yshtje, as mediume që konsultojnë frymat, as magjistarë, as ai që ndjell të vdekurit, • LiP 18:12 sepse të gjithë ata që merren me këtë punë neveriten nga Zoti; dhe për shkak të kësaj neverie, Zoti është duke i përzënë para teje.
 7. 7. Prova e sigurt • LiP 18:22 Kur profeti flet në emër të Zotit dhe kjo gjë nuk ndodh dhe nuk realizohet, kemi të bëjmë me një gjë që Zoti nuk e ka thënë; e ka thënë profeti me mendjemadhësi; mos ki frikë prej tijquot;. • Standardi = 100%
 8. 8. Bibla • Zero (0) profeci të qarta në < Kuran < Hindu Vedas < Fjalët e Budës < Fjalët e Konfusius • Bibla përbëhet nga 28% profeci • Mijra profeci
 9. 9. Bibla • 2 Pje 1:19 Ne e kemi edhe më të vërtetuar fjalën profetike, të cilën bëni mirë t’i kushtoni kujdes, si një kandil që ndriçon në një vend të errët, derisa të zbardhë dita dhe ylli i dritës të lindë në zemrat tuaja,
 10. 10. Bibla • 2 Pje 1:20 duke ditur së pari këtë: që asnjë profeci e Shkrimit nuk është objekt i interpretimeve të veçanta. • 2 Pje 1:21 Sepse asnjë profeci nuk ka ardhur nga vullneti i njeriut, por njerëzit e shenjtë të Perëndisë kanë folur, të shtyrë nga Fryma e Shenjtë.
 11. 11. Frymë e profecisë • Zbu 19:10 Edhe rashë përpara këmbëve të tij për ta adhuruar, por ai më tha: “Ruaju se e bën, unë jam bashkëshërbëtori yt si dhe i vëllezërve të tu që kanë dëshminë e Jezusit. Perëndinë adhuroje! Sepse P.sh. Libri i Zbulesës dëshmia e Jezusit është frymë e profecisë”.
 12. 12. Politika • Zak 12:2 quot;Ja, unë do ta bëj Jeruzalemin një kupë hutimi për gjithë popujt përreth; ata do të dalin gjithashtu kundër Judës, kur të rrethojnë Jeruzalemin. • Në politikë: Izraeli është “problemi më i madh”
 13. 13. Urretje për Izrael • Musilmanët nuk pranojnë që Izraeli ka të drejtë të ekzistojë. • Terrorizëm • “Tokë për paqe”
 14. 14. Tokë për paqe
 15. 15. Ushtria e Izraelit • Tepër e përgatitur
 16. 16. Izrael përpara 3000 vjetësh • Por në vitin 70 . . . • Që nga 70 m.K. deri në 1948
 17. 17. 1948 • Rilindja e shtetit • Shpallja e pavarësisë • Musilmanët thonë “do t’i shkatërrojmë” • Rezultati?
 18. 18. 1967 • Egjiti dhe Siria e kërcenuan • Lufta prej 6 ditësh
 19. 19. U.N. Security Council
 20. 20. Brezi i tanishëm • 2 Tim 3:1 Dhe dije këtë: në ditët e fundit do të vijnë kohë të vështira, • 2 Tim 3:2 sepse njerëzit do të jenë egoistë, lakmues parash, mburravecë, krenarë, blasfemues, të pabindur ndaj prindërve, mosmirënjohës, të paudhë,
 21. 21. Brezi i tanishëm • 2 Tim 3:3 të padhembshur, të papajtueshëm, shpifës, të papërmbajtur, mizorë, që s’e duan të mirën, • 2 Tim 3:4 tradhtarë, kokëshkretë, fodullë, dëfrimdashës më fort se perëndidashës, • 2 Tim 3:5 të perëndishëm në dukje, por mohues të fuqisë së saj; edhe nga këta largohu.
 22. 22. Ora e fundit • 1 Gjo 2:18 Fëmijë, është ora e fundit. Dhe, sikurse e dëgjuat, antikrishti duhet të vijë, dhe tani janë shfaqur shumë antikrishtë; prej nga e dimë se është ora e fundit. Në botë sot!
 23. 23. Damka e bishës • Zbu 13:16 Veç kësaj bëri që të gjithëve, të vegjël e të mëdhenj, dhe të pasur dhe të varfër, dhe të lirë dhe skllevër, t’u vihet një damkë mbi dorën e tyre të djathtë ose mbi ballin e tyre, • Zbu 13:17 dhe që askush të mos mund të blinte ose të shiste, po të mos kishte damkën ose emrin e bishës ose Karta identiteti numrin e emrit të saj.
 24. 24. 666 • Zbu 13:18 Këtu është urtia. Ai që ka mend, le të bëjë llogari numrin e bishës, sepse është numër njeriu; dhe numri i tij është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë. • Teknologjia ka ardhur
 25. 25. Rrëmbimi • 1 Thes 4:13-18 • A je gati?
 26. 26. Nëse nuk je gati? • Mundimi i madh • Zbu 13:16 Veç kësaj bëri që të gjithëve, të vegjël e të mëdhenj, dhe të pasur dhe të varfër, dhe të lirë dhe skllevër, t’u vihet një damkë mbi dorën e tyre të djathtë ose mbi ballin e tyre,
 27. 27. Por, nëse e merr . . . • Zbu 14:11 Dhe tymi i mundimit të tyre ngjitet në shekuj të shekujve, dhe nuk do të kenë prehje ditë e natë ata që adhurojnë bishën dhe figurën e saj dhe kushdo që merr damkën e emrit të saj”. Nuk është një shaka
 28. 28. Eshtë caktuar . . . • Heb 9:27 Dhe, duke qenë se është caktuar që njerëzit të vdesin vetëm një herë, dhe më pas vjen gjyqi,
 29. 29. Zbu 20:11-15
 30. 30. Te ardhmen

×