O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Projekt ne kimi "elementet kimike ne organizmin e njeriut".

81.507 visualizações

Publicada em

  • Login to see the comments

Projekt ne kimi "elementet kimike ne organizmin e njeriut".

  1. 1. PROJEKTTEMA:ROLI E ELEMENTEVE KIMIKE Në ORGANIZMIN E NJERIUT
  2. 2. 19 elementet me terendesishem ne organizmin e njeriut• Nga keta elemente, me te rendesishmit per organizmin e njeriut jane: kaliumi, nitrogjeni (azoti), fosfori, kalciumi, magneziumi, hekuri dhe sulfuri, nga te cilet ekzistenca e tre elementeve kalium, nitrogjen dhe fosfor jane mese te domosdoshme. Per t’u habitur eshte fakti se te gjithe keta elemente ne masa te percaktuara ndodhen ne trup dhe crregullimi i sasise se secilit prej tyre do te sillte moskoordinim midis pjeseve te trupit te njeriut, te cilat mund edhe te demtoheshin.
  3. 3. PUNOI :

×