Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

Último(20)

Sinca Veche

 1.  
 2. Memoria celor ce au luptat pentru tradi ţ ia şi credinţa neamului nostru merită să fie pomenită.
 3. În inima pământului, pe lespedea rece... Există oameni care au acea putere extraordinară de a-şi urma credinţa pană la capăt. Pentru credinţa lor, aceşti oameni sunt gata să-şi sacrifice traiul bun şi să-şi facă pat din piatră rece. Asemenea oameni au trăit cândva şi în grota de la Şinca Veche.
 4. La 50 km de Braşov, pe drumul spre Sibiu , l a Băile Perşani drumul merge la stânga spre satul Şinca Veche. Din inima satului se deschide calea către Aşezământul Şinca Veche.
 5. Un peisaj mirific L a poalele Munților Făgăraș, pe o tipie cu orizonturi largi de jur împrejur de unde se văd cele mai frumoase asfințituri și minunate curcubeie, de unde privirea se odihnește în verdele ierbii și-n crestele munților , se găseşte un loc binecuvântat.
 6. Rugăciunile prind viaţă Oamenii caută locul acesta fiindcă m erge vorba că, rugându-te în altarele de sub pământ, capeți ceea ce ceri: fie tămăduire, fie împlinirea dorințelor, fie și chiar darul nașterii de prunci. Puţini ştiu însă motivul adevărat din care locurile acestea au o energie binecuvântată...
 7. Mănăstirea din grotă Grota de la Ş inca Veche este săpată de om, într-o gresie nisipoasă foarte uşor de măcinat . Cele dou ă incinte ale grotei reprezint ă în fapt dou ă biserici s cobite î n piatr ă.
 8. Călugării nevoitori Aceast ă mănăstire de sub pământ s-a nascut î n vremea prigonirii ortodocșilor din Ardeal și forțării lor să treacă la catolicism. Î n jurul anilor 1750, î n vremea prigonei datorat ă unirii religioase cu Roma, c âţ iva c ă lugari ortodoc ş i au ales pe ş terea de la Şi nca Veche ca loc de refugiu, rug ă ciune ş i slujire. Ei s-au ascuns î n p â ntecul p ă m â ntului ş i au ţ inut candela ortodoxiei aprinse pentru a o putea reda neamulului nostru rom â nesc î n vremuri de pace.
 9. U n loc sfințit o dată, rămâne sfințit pentru vecie Sub pământul din Dealul Plesu, s-a slujit Sfânta Liturghie vreme de un sfert de mileniu şi masa sfântului altar a dăinuit până după 1970. Acest lucru dă o energie puternincă acestor locuri. Paşiţi înăuntru cu gândul la sfinţii călugări nevoitori, care s-au rugat sau au privegheat cu genuchiul plecat pe lespedea rece şi cu ochii lacrimând de pocăinţă şi de oboseala cititului la flăcara lumânării .
 10. Astăzi la Şinca Veche În vârful dealului a fost ridicat un schit. Este cunoscut drept S chitul „Sfântul ui Nectarie“, pentru că paraclisul de aici are o părticică din moaștele Sfântului iar oamenii se închină la ele. Înființarea schitului de la Șinca Veche cu hramul „Nașterea Maicii Domnului“, a fost aprobată de către Mitropolia Ardealului în 10 aprilie 2006.
 11. Veniţi să-i pomenim pe cei care s-au jertfit V ă invităm pe 19 iunie 2011, „Duminica Tuturor Sfintilor”, la SĂRBĂTOAREA BISERICILOR SĂPATE ÎN PIATRĂ de la Şinca Veche. Sărbătoarea este întru pomenirea călugărilor nevoitori care au vie ţuit în bisericile din grotă.
 12. Evenimentul este organizat prin grija Fundaţiei Ortodox-Culturale “ Maica Sfântă-Bucuria Neaşteptată”
 13. Vă aşteptăm pe 19 iunie să descoperiţi e nergia unui loc ce înnoi ş te sufletul c ă l ă torilor.
Anúncio