O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Fonts d'energia albert de mingo

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 15 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (18)

Anúncio

Semelhante a Fonts d'energia albert de mingo (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Fonts d'energia albert de mingo

 1. 1. L’ENERGIA QUE ENS ENVOLTA ALBERTO DE MINGO PRIETO (6ºB) CEIP BENIMAMET
 2. 2. L’ENERGIA
 3. 3. FORMES D’ENERGIA { L’ENERGIA ES POT MANIFESTAR DE MOLTES FORMES DIFERENTS: ENRGIA CINÈTICA O DEL MOVIMENT:COM LA QUE TENEN ELS COSSOS EN MOVIMENTS . ENERGIA LLUMINOSA: COM LA DEL SOL O LES PERETES ,QUE EMETEN LLUM ENRGIA TÈRMICA:COM LA QUE TENEN ELS COSSOS QUAN ESTAN CALENTS. ENERGIA SONORA:COM LA DELS INSTRUMENTS MUSICALS QUAN EMETEN SON. ENRGIA QUÍMICA:COM LA QUE TENEN ELS ALIMENTS O LES PILES.
 4. 4. LES TRANSFORMACIONS DE L’ENERGIA { UNA FORMA D’ENERGIA ES POT TRANSFORMAR EN UNA ALTRA FORMA D’ENERGIA DIFERENT.
 5. 5. L’ELECTRICITAT L’ELECTRICITAT ES UNA FORMA D’ENERGIA MOLT { ÚTIL: -ES TRANSPORTA FÁCILMENT PER CABLES. -ES TRANSFORMA EN ALTRES TIPUS D’ENERGIA
 6. 6. LES FONTS D’ENERGIA
 7. 7. FONTS D’ENERGIA MÉS UTILITZADES .ELS COMUSTIBLES:TENEN ENERGIA QUÍMICA,PERO QUAN ES CREMEN ES TRANSFORMA EN ENERGIA TÉRMICA -EL CARBÓ -EL GAS NATURAL { -EL PETROLI .L’AIGUA:L’AIGUA EN MOVIMENT TÉ ENERGIA CINÈTICA. .EL .EL VENT:POSSEIX ENERGIA CINÈTICA ALGUNS MATERIALS COM L’URANI O EL PLUTONI:PODEN PRODÜIR ENERGIA TÈRMICA.SÓN MATERIALS RADIOACTIUS.
 8. 8. ALTRES FONTS D’ENERGIA -EL SOL:POSEEIX ENERGIA LLUMINOSA I TÉRMICA. { -ROQUES DE ZONES VOLCÁNIQUES:EMMAGETZE N ENERGIA TÉRMICA -L’ONATGE DEL MAR I LES MAREES:LES ONES I LES PUJADES DE LES MAREES CONTENEN ENERGIA CINÉTICA.
 9. 9. FONTS RENOVABLES I NO RENOVABLES { FONTS NO RENOVABLES: COM EL CARBÓ,PETROLI I GAS NATURAL FONTS RENOVABLES:COM EL SOL O EL VENT.
 10. 10. LA PRODUCCIÓ D’ELECTRICITAT
 11. 11. LES CENTRALS ELÈCTRIQUES LES CENTRALS ELÉCTRIQUES PODEN { SER DE DIFERENTS TIPUS: -CENTRALS TÉRMIQUES:EL VAPOR QUE S’HA PRODÜIT MOU UNA TURBINA I PRODUEIX ELECTRICITAT. -CENTRALS HIDROELÉCTRIQUES:APROFITEN ELS SALTS D’AIGUA DELS EMBASSAMENTS CAU AMB GRAN PRESSIÓ I FA MOURE UNA TURBINA. -CENTRALS NUCLEARS:CALFEN L’AIGUA AMB ELS MATERIALS RADIOACTIUS I FA VAPOR PER A MOURE UNA TURBINA. CENTRALS SOLARS:UTILITZAN L’ENERGIA LLUMINOSA DEL SOL PER A PRODUIR ELECTRICITAT PER MITJÁ DE UNES PLAQUES ANOMENADES FOTOLVOLTAIQUES -PARCS EÓLICS:UTILITZEN L’ENERGIA CINÉTICA DEL VENT PER A PRODUIR ELECTRICITAT.
 12. 12. EL TRANSPORT DE L’ECTRICITAT EL TRANSPORT DE { L’ELECTRICITAT ES FA PER MITJÀ DE LA XARXA ELÈCTRICA QUE ES UN CONJUNT DE CABLES CONECTATS ENTRE SI.
 13. 13. USOS DE L’ENERGIA
 14. 14. ELS PROBLEMES DE L’ENERGIA { CANVIS ALS PAISATGES PER LA CONTAMINACIÓ I L’ ESGOTAMENT DE LES FONTS D’ENERGIA NO RENOVABLES.
 15. 15. L’ÚS ADEQUAT DE L’ENERGIA { -UTILITZAR EL TRANPORT PÚBLIC -APAGAR ELS LLUMS QUE NO SIGUEN NECESSARIS -APAGAR LA CALEFACCIÓ A L’HIVERN QUAN LA TEMPERATURA SIGA L’ADEQUADA -OBRIR MENYS LA PORTA DEL FRIGORÍFIC I GUARDAR ELS ALIMENTS QUE NO ESTIGUEN CALENTS

×