O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Oriflame_beauty class_part 2

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Oriflame Beauty Class /part 1
Oriflame Beauty Class /part 1
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 18 Anúncio

Oriflame_beauty class_part 2

Workshop for consultants and guests from the global group of Albena and Svetozar Dimitrov - Main Diamond Directors in Oriflame Bulgaria

Школа за грим за консултанти и техни гости от глобалната група на Албена и Светозар Димитрови - Главни Диамантени Директори в Орифлейм България.

Workshop for consultants and guests from the global group of Albena and Svetozar Dimitrov - Main Diamond Directors in Oriflame Bulgaria

Школа за грим за консултанти и техни гости от глобалната група на Албена и Светозар Димитрови - Главни Диамантени Директори в Орифлейм България.

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Anúncio

Oriflame_beauty class_part 2

 1. 1. ДОБРЕ ДОШЛИ ШКОЛА ПО ГРИМ част 2
 2. 2. Основни теми, които разгледахме в част 1 1. Красота, стил и себеизразяване в бизнеса чрез деловата ни визия 2. Какво означава делова визия 3. Съвети за бърз, ефектен и елегантен дневен грим само в 4 стъпки 4. Изкуството на грима. Как ни променя.
 3. 3. Основни теми, които ще разгледаме в част 2 1. Типове лица според формата им. Контуриране 2. Гримът на очите според тяхната форма 3. Особености на зрялата кожа и техники за гримиране 4. Задача за самостоятелна работа
 4. 4. Типове лица според формата на лицето
 5. 5. Типове лица според тяхната форма
 6. 6. Как да контурирам ?
 7. 7. Как да контурирам лицето според неговата форма?
 8. 8. Ежедневен грим Фиг.2 – кръгло лице 1 Трик: При ежедневно стандартно гримиране, постави руж върху ябълките на скулите. Разнеси нагоре по скулите близо до линията на косата. 2 3
 9. 9. Ежедневен грим Фиг.1 – овално лице 1 Трик: За ежедневно стандартно приложение, постави руж върху ябълките на скулите. Разнеси нагоре по скулите близо до линията на косата. Спри на върха на скулите точно до слепоочията. 2
 10. 10. Ежедневен грим Фиг.3 – правоъгълно лице 1 Трик: За ежедневно стандартно гримиране, постави руж върху ябълките на скулите. Разнеси нагоре по скулите близо до линията на косата. Спри близо до слепоочията. 2 3
 11. 11. Ежедневен грим Фиг.4 – сърцевидно лице 1 2 3 Трик: При стандартна употреба, постави руж върху ябълките на бузите. Разнеси нагоре по скулите близо до линията на косата. Спри в края на скулите точно преди слепоочията.
 12. 12. Трик за бързо освежаване 1. Използвай отново хайлатера за лице и през деня за да предадеш на лицето бърз сияен вид. 2. Нанеси тънък слой матираща пудра върху Т-зоната 3. Обнови червилото
 13. 13. Грим за различни видове очи Правилно разположени очи : Дълбоки отчи: 1 2 3 Легенда: (1) хайлайтер; (2) основен тон; (3) акцентиращ тон
 14. 14. Грим за различни видове очи Отпуснат клепач : Близко разположени очи : Раздалечени очи : Легенда: (1) хайлайтер; (2) основен тон; (3) акцентиращ тон
 15. 15. Красива на средна възраст ! Съвети за грим 45 + 1. Свеж тен 2.Красиви устни 3. Сияйни очи
 16. 16. Цветна диаграма – полезен инструмент при избора на грим
 17. 17. Задача за самостоятелна работа

Notas do Editor

 • Здравейте,
  Радвам се да съм отново заедно с вас и да си говорим за красотата. За тези които са за първи път с нас: Казвам се Ели Попова. Занимавам професионално с грим и естетика повече от 10 год.
  За начало на днешния ни уъркшоп (работилница) бих искала припомня една мисъл на Коко Шанел:
  За да си незаменим, трябва винаги да си различен.
  Колко от вас смятат, че имиджа на съветника по красотата е определяш за успеха на неговата работа?
  Радвам се да видя толкова вдигнати ръце. Значи мога да кажа:
  За да съм незаменима за своите консултанти и клиенти аз винаги съм различна.
  Всички ние още сме под въздействието на лидерския семинар на Златни пясъци. Спомняте ли си какво каза София Ружко във своето изложение:
  Всичко винаги пробвам върху себе си. Разумните лидери работят за да възстановят имиджа на Орифлейм. Имаме правило – никой не идва в офиса некрасив. Ако знам, че ще срещна мой консултант, аз знам че за него аз съм Орифлейм. Това е 24 часова работа. За да ме чуят хората трябва да направя нещо, което се вижда.
  Тъй като екипът на Албена винаги се отличавл със своя професионализъм, умение да успява, умение да се забавлява и с това да променя съдбите на хората. Искате ли ние да сме отново ПЪРВИ и да поставим това правило и при нас НИКОГА НЕ ОТИВАМ В ОФИСА НЕ КРАСИВА. Посвещавам днешния уъркшоп на тази кауза.
 • Често формата на лицето носи наследствен характер. Костите и възглавничките от мазнини върху тях са решаващи за определяне на геометрията на лицето. Най-често говорим за 4 типа - овално кръгло триъгъло или ъгловато лице.
  На практика, обаче, формата на лицето най-често е смесен тип. Добре е да познавате всички класически форми и на тяхна база да се констатират вариации от смесвания на елементи от друг тип форми
  За да можете правилно да определите формата на лицето първо трябва да пригладите косата назад. След това добре огледайте положението и контура на скулите, челото и линията на брадичката.
  КРЪГЛО лице – черти на лицето са с къси линии, широко, пълни скули и кръгла брадичка
  Правоъгълно лице – силни черти с широко че,ло, линията на челото и скулите е почти равна, но има ясно изразена брадичка
 • КВАДРАТНО лице е силно и балансирано, то е с равна ширина на челото, скулите и брадичката.
  ТРИЪГЪЛНО лице – челото е по-широко отколкото скулите, брадичката се заостря в относително малка ширина.
  ОВАЛНО лице – красотата на този тип лице е в неговата хармоничност. най-широка част e при бузите, като много плавно и последователно се стеснява контура към челото и брадичката в завършен мек овал.
 • С грим можем да прикрием недостатъците и да направим така, че чертите, които харесваме по лицето си да се забелязват повече. Така нареченото "контуриране"се прави с тази цел. Със тъмните цветове прикриваме и "прибираме", а с по-светли цветове подчертаваме и придаваме обем. Но не забравяйте, че този вид грим е тежък и се прави предимно за снимки или сцена.Например, за да изваем скули трябва да нанесем тъмен цвят фон дьо тен, коректор или пудра под тях. Това оптически ще намали бузите и ще изпъкне горната част- скулите. Над тях нанасяме по-светъл от естествения ни цвят фон дьо тен, коректор или пудра, а на самите скули нанасяме руж в цвят по избор. Старайте се да преливате внимателно цветовете, не трябва в никакъв случай да има резки граници между тях, в противен случай рискувате да изострите чертите прекалено и да постигнете обратен ефект.
  Носът се стеснява като странично нанесем тъмен цвят, а отпред светъл.
  За да се подчертае погледът, светъл цвят се нанася непосредствено под веждите, във вътрешния ъгъл на очите и в някои случаи под външния край на долните клепачи. За целта се използват сенки или коректор за под очи.
 • Според формата на лицето (овална, кръгла, квадратна, правоъгълна, триъгълна) нанасяме тъмен фон дьо тен, коректор или пудра в посочените зони: /виж схемата на слайда/
  Не прекалявайте с количеството на продуктите, както и с тъмните тонове. Старайте се да се придържате към естественото излъчване, доколкото това е възможно.
  В номенклатурата на Орифлейм има голямо изобилие от продукти за контуриране, трябва да изпробвате и да се спрете на тези, които ви допадат. Както споменах и по-горе, можете да използвате различни цветове фон дьо тен, пудра, коректор.
  На светлите зони можете да нанасяте и хайлайтър, но имайте предвид, че той е лъскав и не се препоръчва за дами с кожа склонна към омазняване.
  На следващите слайдове ще видим как можем да дефинираме чертите на лицето си с продуктите на Ори
 • Най – хубавото при кръглото лице е факта, че по принцип то изглежда младо за по-дълго време. Можете да предадете повече определеност, поставяйки контур около външната част на лицето, както е показано тук:
  1. Освети лицето. Постави няколко точки със светъл коректор в зоната под очите, в центъра на челото и брадичката за да фокусираш вниманието върху центъра на лицето. Разнеси добре, докато прелее към основния фон.
  2. С помощта на четка за пудра, очертай с бронзова пудра слепоочията. Прокарай четката и странично на лицето.
  3. Постави руж върху ябълките на скулите.
  Съвет: При ежедневно стандартно гримиране, постави руж върху ябълките на скулите. Разнеси нагоре по скулите близо до линията на косата.
 • 1. Ако желаете, добавете малко повече определеност на лицето, като поставете бронзираща пудра, с помощта на подходяща четка за пудра, и подчертаете слепоочията.
  2. Използвайки специална четка за руж, преминете с ружа върху скулите. Или за естествен, поруменял вид, постави ружа върху ябълките на скулите. Или нанесете цвета малко нагоре по скулите, точно под очите за младежки блясък.
  За стандартно ежедневно приложение, постави руж върху ябълките на скулите. Разнеси нагоре по скулите близо до линията на косата. Спри на върха на скулите, точно до слепоочията.
 • Можете да смекчите периферията на лицето чрез подчертаване на външните зони и осветяване на центъра на лицето. Ето как:
  1.Постави на точки хайлайтер по средата на челото и брадичката, разнеси и подчертай центъра на носа, фокусирайки далеч от външния ръб на лицето.
  2. Използвайки специална четка за руж, подчертай страните на челото нагоре до слепоочията и отстрани на челюстта с бронзираща пудра или руж за да предете на периферията на лицето по полегат вид.
  3. Постави руж върху ябълките на скулите за да задържите вниманието върху центъра на лицето
  Съвет: За стандартно гримиране, постави руж върху ябълките на скулите. Разнеси нагоре по скулите близо до линията на косата. Спри до края на скулите, почти до слепоочията.
 • За да балансираме или да променим сърцевидното лице, най-добре да очертаем челото и очите по следния начин:
  1. Поставяме няколко малки точки от коректора на брадичката и разнасяме за изглежда по-широка
  2. Използвайки компактна бронзираща минерална пудра очертайте челото отстрани над слепоочията и по протежение на лицето.
  3. Започвайки по-долу от зеницата на окото, с четка за руж поставете руж по протежението и до центъра на всяка буза. Това прави бузите да изглеждат по-малки и челюстта по-широка.
  Съвет: При стандартна употреба поставете руж върху ябълките на бузите. Разнесете в посока нагоре към скулите близо до линията на косата. Спрете в края на скулата точно преди слепоочията.
 • Нека разгледаме как се нанасят сенки за очи в общия случай при
  СТАНДАРТНО РАЗПОЛОЖЕНИ ОЧИ
  1. За начало поставете най-светлия тон под веждата, клепача и вътрешната една трета от долните мигли. На схемата този цвят е означен с (1)
  2. След това нанесете средния тон (2) в гънката на окото, започвайки от външния край и разнесете навътре
  3. За финал, нанесете и прелейте акцентиращия цвят (3) по протежение на горната линия на миглите и по посока на външната половина на гънката на окото. Поставете същия цвят и по протежение на долната линия на миглите.
  4. Подчертайте с молив за очи горната линия на миглите като поставите тънка линия в основата им
  5. За повече изразителност на погледа, нанесете спирала в/у горните мигли.
  Ако искате повече обем и драматичност на погледа, поставете допълнителен слой малко след първия.
  6. Подчертайте линията на веждите с помоща на молив (пудра) за вежди и ги срешете по посока на косъмчетата за по-естествен завършек.
  ДЪЛБОКИ ОЧИ
  1. Първо, поставете най-светлия тон върху клепача, по вътрешната линия на долните мигли и под веждата
  2. След това поставете средния тон започвайки над гънката и го разнесете и до веждата
  3. За да завършите, поставете акцент с най-тъмния тон върху външния ъгъл на горния клепач и след това разнесете нагоре към ъгъла на веждата. Поставете акцентиращия цвят и под долния клепач за да подчертаване.
 • РАЗДЕЛЕНИ ОЧИ
  1. Започнете с най-светлия тон, който го поставите под веждата.
  2.След това започвайки от външния ъгъл на гънката, нанесете средния тон към вътрешния край на окото. Това прави очите да изглеждат по близо едно до друго.
  3.За финал, започвайки леко от външния край, поставете с четка акцентиращия тон по линията на горния клепач и по гънката на окото. Също нанесете от този цвят под долните мигли, като внимавате да не се простирате отвъд външния край на окото.
  ОТПУСНАТ КЛЕПАЧ
  1. Започнете с най-светлия тон, като го поставите под веждата, по дължината на горните мигли и по вътрешния ъгъл на долните мигли
  2.След това поставете средния тон от основата на горните мигли и по цялата отпусната зона за изглежда, че се отдръпва. След това разнесете за да прелеете тоновете.
  3. За финал, поставете акцентиращия тон от основата на миглите и върху целия отпусна и разнесете. Поставете от акцентиращия тон под долните мигли за предадете дълбочина. За отпуснатите очи наистина са благоприятни добре подчертаните горни мигли.
  БЛИЗКО РАЗПОЛОЖЕНИ ОЧИ
  1. Първо нанесете най-светлия тон върху костта под веждата и върху клепача. Също поставете светъл цвят по вътрешния ъгъл на окото да изглежда по отдалечено.
  2. След това започвайки от външния край на гънката на клепача, изтеглете средния тон близо до вътрешния ъгъл на веждата, но не чак до носа.
  3. На финала разнесете акцентиращия тон (най-тъмния) напречно на основата на горните мигли и нагоре по посока на външната част на гънката на окото. Разнесете плавно акцентиращия тон отдолу под долната линия на миглите за подчертаване на погледа. Спрете преди вътрешния край на окото.
 • Дамите, които са във възрастовата група от 45 и нагоре НЕ трябва използват никога тежък грим. Не се опитвайте да използвате пудри, които правят кожата ви твърде суха. Винаги използвайте SPF 15 или с по – голяма формула, за да се предотврати слънчево изгаряне и увеличаването на бръчките.
  Препоръчкам Елексира за сияен тен от серията GG и противо състаряващи ФДТ или СС крем. Тези анти - стареещи продукти ще хидратират кожата ви максимално и ще ви придадат младежко сияние.
  Ето ви някой идеи за грим на очите:
  1. Нанесете сенки за очи в светъл телесен оттенък на целия горен клепач.2. Най-добре се откажете от сухите сенки и използвайте мазни, течни или кремообразни.3. Прокарайте линия с молива за очи по основата на миглите, като удебелете и издължете в горния, външен ъгъл.4. Нанесете лек туш на горните мигли. 5. Ако нямате дълги, красиви мигли, прибегнете до помощта на трайното удължаване, защото изящните дълги ресници, оптически разкрасяват и подмладяват окото.
 • Цветната кръговата диаграма “Цветно колело” показващ връзката между видими нюанси може да бъде удобен инструмент за вас и да ви помага да изберете кои нюанси са най-добри за оттенъка на кожата, цвета на очите, устните и ноктите.
  Тя може да ви бъде особено полезно в пазаруването на грим продукти, също както изполвате таблици с нюанси при проектирането на цветове за вашия дом"
  Изборът грим за очи
  Специфичните пигменти сенките може да подчертаят вашия цвят на очите, а ЦК може да ви помогне да решите кои цветове най-добре се допълват. Тъй като допълващи се цветове са точно един срещу друг върху цветното колело, избор на сянка обратното на вашия цвят на очите прави и двата цвята да изглеждат по-ярки. Много е удобно да се използват палитри сенки за очи. Те съдържат различни тонове в едн и същ цвят, което ги прави лесни за комбиниране и добавяне на дълбочина използвайки светли и по-тъмни тонове.
  Ако имате сини очи, изберете с палитри, предлагащи земни тонове, златни и медни.
  Ако имате зелени очи, търсите палитри, съдържащи лилави нюанси.
  Тези жени, които имат кафяви очи може да използват почти всички сенки, тъй като кафявото е топло неутрален цвят. Най-добре ги допълват синьо, зелено и лилаво
  Избор на цвят за устни
  Цветното колело може да бъде също така полезно при избора на червило. Първо, трябва да разберете оттенъка на кожата си. Трябва ви нюанс от същото семейство (например, топли или студени), а не от срещуположното, за да се оживите вашият тен.
  "През сезона на червените цветове, обичам да съветвам, че червено-оранжеви устни са склонни да изглеждат добре на топлотонираните жени, включително и маслинови кожа, докато синьо-червените са невероятни на студенотонираната и бледа кожа,"
  Ако имате топъл оттенък, търсете топло червено. Ако сте с хладен оттенък, потърсете синьо-базирано червено.
  Избор на лак
  Когато става дума за избор на този перфектен неутрален лак, нокти маникюристите съветват също да изберете нюанс, който съвпада с оттенъците на вашата кожа. Ако имате топъл цвят на кожата, те препоръчват прасковен цвят за нокти. Ако имате хладен тен, да изберете за мека сянка тъмносиво.
  Можете да съгласувате с вашето облекло, когато експериментирате с колелото на цветовете, за да намерите този идеалния оттенък на ноктите.
  Например ако сте облечен в основен цвят, лакирате ноктите с допълващ основен цвят. Това означава, че ако носите ярко жълта рокля, може да опитайте ярко синьо за лак.
 • Бъдете себе си!
  Всеки от нас трябва да се стреми към подчертаването на собствена си индивидуалност.
  Хората сме различни, но старайте се да бъдете от тези, които винаги оставят добро впечатление!

×