O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Treball cristina la reproducció

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 21 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Quem viu também gostou (20)

Anúncio

Semelhante a Treball cristina la reproducció (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Treball cristina la reproducció

 1. 1. LA REPRODUCCIÓ HUMANA FET PER: CRISTINA AUGUSTIN CEIP BENIMÀMET
 2. 2. LA REPRODUCCIÓ Els éssers humans tenim reproducció sexual perquè es forme un nou ésser semblant, per a aço han d'unir-se dues cèl·lules reproductores una formada per l'aparell reproductor femení i l'altra per l'aparell reproductor masculí. Els éssers humans som vivípars i mamífers: naixem del ventre de la mare i ens alimentem durant els primers mesos de la llet de la nostra mare.
 3. 3. ELS CARÀCTERS SEXUALS PRIMARIS Les cél·lules reproductores es produeixen als aparells reproductors .Els aparells reproductors estan ja formats en el moment del naixement i ens permet diferenciar si el nounat es un xiquet o una xiqueta .Els trets que caracterizen els aparells reproductorsreben el nom de caràcters sexuals primaris.
 4. 4. ELS CARÀCTERS SEXUALS SECUNDARIS La maduració es completa entre els onze i els quinze anys .Aquesta etapa s'anomena pubertat. Durant la pubertat canvia el nostre cos molts creixen diversos centímetres, guanyen o perden pes, canvia lleugerament els rasgos de la cara i creix borrissol a les axil·les i al pubis. En cada sexe hi han altres canvis: -Les xiques desenvolupen les mamelles i se'ls arredoneix els malucs. -Els xics eixamplen els muscles la nou, es fa mes evident la veu es fa mes greu i creix la barba i el bigot.
 5. 5. Les cel·lules reproductores Les cel·lules reproductores es produeixen als aparells reproductors: -Les cel·lules reproductores masculines s'anomenen espermatozoides. Son xicotets i es mouen ràpidament i tenen una cua llarga anomenada flagel. Al llarg de la seua vida en el seu cos es produeixen milions. -Les cel·lules reproductores femenines s'anomenen òvuls. Son molt grans i no es mouen per si mateixos. A partir de la pubertat cada mes madura un. espermatozoide Òvul I espermatozoide òvul
 6. 6. APARELL REPRODUCTOR FEMENÍ L'aparell reproductor femení està compost per diferents órgans: -Els ovaris: Als ovaris es produeixen els òvuls. -Les trompes de Fal·lopi: Comuniquen els ovaris amb l'úter i es on es produeix la unió de l'òvul i l'espermatozoide. -L'úter o la matriu: Òrgan de parets musculloses on es produeix el desenvolupament i el creixement del fetus. -La vagina: conducte que comunica l'úter amb l'exterior. -La vulva: part externa formada per replecs de pell que protegeix l'entrada a la vagina.
 7. 8. L'APARELL REPRODUCTOR MASCULÍ L'aparell reproductor masculí està format per: -Els testicles: situats en una bassa anomenada escrot. Es on es produeixen els espermatozoides. -Els conductes deferents: Dos tubs fins que condueixen els espermatozoides fins a la uretra. -Les vesícules seminals: Dues glàndules que produeixen líquid seminal i l'aboquen a l'uretra. -La uretra: Conducte d'on ixen els espermatozoides, líquuid seminal i l'orina. -El penis: Part externa de pell que per dins discorre l'uretra.
 8. 10. LA FECUNDACIÓ Cada 28 dies, aproximadament, s'allibera un óvul madur i si un espermatozoide contacta amb l'óvul travessa les capes i aquest procés s'anomena fecundació. L'óvul fecundat rep el mom de zigot i quan es fixa a una paret de l'úter és a dir s'implanta s'anomena embrió.
 9. 11. 1er
 10. 12. 2on
 11. 13. desenvolupament
 12. 14. Al final
 13. 15. PRIMERES FASES DE L'EMBARÀS On s'ha implantat es desenvolupa un teixit esponjós, la placenta, a través de la qual arriba a l'embrió la sang de la mare amb substàncies nutritives i oxigen que el transporta el cordó umbilical fins a l'embrió i el sac àmnic conté un líquid per a protegir l'embrió.
 14. 16. A LES CINC SETMANES L'embrió mesura 2 centímetres
 15. 17. ALS TRES MESOS Als tres mesos mesura deu centímetres
 16. 18. ALS CINC MESOS Als cinc mesos
 17. 19. ALS NOU MESOS Als nou mesos
 18. 20. EL PART El part te tres fases dilatació es qun la part unida de l'úter amb la vagina s'eixampla i al mateix temps l'úter escontrau. Expulsió el bebé ix a l'exterior el metge talla el cordó umbilical el nounat inspira l'aire i plora. Infantament ix a l'exterior la placenta. Dilatació Expulsió El bebé
 19. 21. FET PER: CRISTINA 6É B

×