Anúncio

Els protoctists

14 de Dec de 2013
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

Els protoctists

  1. QUÈ SÓN?  En el regne dels protoctists trobem éssers vius unicel·lulars eucariotes, és a dir, amb un nucli diferent dins la cèl·lula .És un grup d’organismes que inclou protozous i algues unicel·lulars. La majoria viuen a l’aigua o en llocs humits .
  2. QUÈ MENGEN ELS PROTOCTISTS?
  3. PROTOZOUS   Els protozous són heteròtrofs. Els protozous tenen mecanismes per desplaçar-se de forma activa . La majoria no són dolentes per la salut de les persones, encara que, a les zones tropicals algunes espècies provoquen malalties .
  4. RELACIÓ DELS PROTOZOUS  Els protozous capten els canvis ambientals i hi reaccionen. Quan les condicions ambientals li són adverses, s’envolten d’una coberta protectora i es converteixen en un cist de resistència fins que les condicions tornen a ser favorables
  5. REPRODUCCIÓ DELS PROTOZOUS  La reproducció asexual es produeix per bipartició, que pot produir-se per gemmació, és a dir, que les dues cèl·lules filles no són iguals en grandària; o per escissió múltiple, quan es formen moltes cèl·lules més petites a la vegada. Però també pot ser sexual.
  6. ALGUES  Les algues són autòtrofs. La majoria d’algues viuen al mar, formen part del plàncton i són les principals productores de l’oxigen atmosfèric. Són organismes microscòpics; un de sol no es pot veure a simple vista, però quan n’hi ha molts de junts fan que l’aigua dels mars, rius i llacs sigui d’un to verdós.
  7. REPRODUCCIÓ DE LES ALGUES  Es poden reproduir asexualment per fragmentació o construint espores, sexualment per gàmetes  Gàmetes: Cadascuna de les cèl·lules haploides que en la reproducció sexual es fusionen i donen lloc al zigot.
Anúncio