Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara

Ervis Cara
Ervis CaraStudent at Osman Gjini em Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Objektivat:
1. Historia e zhvillimit te numrit.
2. Matja.
3. Historia e algjebres.
4. Historia e gjeometris.
5. Historia e statistikes.
6. Historia e probabilitetit dhe
logjikes matematikore.
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
 Me kalimin e shekujve gjeometria është bërë njëkompleks
studimesh dhe kërkimesh shumë të gjëradhe shumë të
pasura. Koha se kur ka "lindur"gjeometria si shkencë sipas
Euklidit është [[shekulliIII|shekulli i III-të].Kontribute në
gjeometri kanë dhënëedhe matematikanët Arkimedi dhe
Apolloni i Perges.Në Egjipt rreth lumit Nil pas vërshimeve
zhdukeshinkufijtë e parcelave dhe për këtë arsye njeriu u
detyruaqë ti rindante prapë ato dhe për këto duheshin njohje
tëdisa rregullave të cilat të përmbledhura e morën
emringjeometri. Në shekullin e XVI-të gjeometria merr
karakteralgjebrik, që përgatiste rrugën për në
gjeometrinëanalitike e shtruar nga Fermat dhe
Cartesiusi(Descartesi). Një ndarje e studimit të gjeometrisë
sipasdegëve të ndryshme ndodh në shekullin e XIX-të.
Nëkëtë periudhë bëjnë pjesë nje game e gjere
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Statistika ështëshkenca që studion marrjen, organizimin, analizimin dhe interpretimin
e ndryshimeve sasiore në zhvillimin e shoqërisë, të ekonomisë, të kulturës etj, duke
mbledhur të dhëna numërore për to, tëcilat grupohen e përpunohen.
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
 Teoria e probabilitetit është degë ematematikës e cila
studion fenomenete rastësishme . Koncepte
themeloretë teorisë së probabilitetitjanë ndryshorja
erastësishme, proçesetstohastike dhe ngjarjet e
rastësishme:Për shembull hedhja e një kubi përlojë të
numëruar me pika në secilënnga gjashtë faqet e tij
është njëngjarje e rastësishme. Nëse hedhja ekubit
përsëritet një numër të madhherësh do të shohim se
këto ngjarjedo të plotësojnë një rregullshmëri
tëcaktuar statistikore të cilat mund tëstudiohen dhe të
parashikohen.
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
 Matematika Logjike
 Themelues i Logjikësmatematikore
konsiderohetmatematikani anglez GeorgeBoole kuptimet e
para të logjikësformale i kanë dhënë grekët evjetër me
përfaqësuesin kryesortë saj Aristotelin.
Logjikamatematikore lindi nga nevoja eeliminimit të
kundërthënieve dheparadokseve që u paraqitën nëteorinë e
bashkësive poashtu ajoka luajtur një rol të veçantë
nëlindjen e disa lëmive të reja tëmatematikës bashkohore.
Ligjet e logjikes matematikore(tautologjitë).
 Ligji i kontrapozicionit.
 Ligji i përjashtimit të së tretës.
 Silogjizmi hipotetik.
 Ligjet e De Morganit
PUNOI:
Ervis Cara
Andi Shermadhi
Marjo Bardhoshi
Ronaldo Cara
Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara
1 de 50

Recomendados

matematika projekt por
matematika projektmatematika projekt
matematika projektFacebook
62.7K visualizações9 slides
Historia e zhvillimit te matematikes por
Historia e zhvillimit te matematikesHistoria e zhvillimit te matematikes
Historia e zhvillimit te matematikesXhuliana Haxhiu
203.5K visualizações93 slides
Projekt Matematike por
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt MatematikeMatilda Gremi
151.2K visualizações10 slides
Matematika ne jeten e perditshme por
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
150.8K visualizações15 slides
Lidhja e matematikes me lendet e tjera por
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraolinuhi
44.2K visualizações15 slides
Filozofia gjate shekullit XVII por
Filozofia gjate shekullit XVIIFilozofia gjate shekullit XVII
Filozofia gjate shekullit XVIIDenisa Caushi
6.7K visualizações5 slides

Mais conteúdo relacionado

Mais procurados

Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti. por
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.enerisaloti
58.6K visualizações29 slides
Projekt Matematike por
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt MatematikeS Gashi
55.9K visualizações21 slides
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme por
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmesidorelahalilaj113
53K visualizações27 slides
MATEMATIKA ZBAVITESE !!!1 por
MATEMATIKA ZBAVITESE !!!1MATEMATIKA ZBAVITESE !!!1
MATEMATIKA ZBAVITESE !!!1#MesueseAurela Elezaj
49K visualizações13 slides
Lidhja e matematikes me lendet e tjera por
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraResli Zaganjori
11.6K visualizações14 slides
Historiku matematika por
Historiku matematikaHistoriku matematika
Historiku matematikaArjan Shahinlli
4K visualizações20 slides

Mais procurados(20)

Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti. por enerisaloti
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
enerisaloti58.6K visualizações
Projekt Matematike por S Gashi
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
S Gashi55.9K visualizações
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme por sidorelahalilaj113
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
sidorelahalilaj11353K visualizações
Lidhja e matematikes me lendet e tjera por Resli Zaganjori
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Resli Zaganjori11.6K visualizações
Historiku matematika por Arjan Shahinlli
Historiku matematikaHistoriku matematika
Historiku matematika
Arjan Shahinlli4K visualizações
shkrimtaret e brezit te humbur por FialdoMema
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humbur
FialdoMema47.1K visualizações
Ngrohja globale por Kristjana Llolli
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
Kristjana Llolli51.3K visualizações
Te drejtat e femijeve por 22062002
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
2206200241.1K visualizações
Humanistët më të shquar shqiptarë dhe veprat e tyre por Exhitah Vasija
Humanistët më të shquar shqiptarë dhe veprat e tyreHumanistët më të shquar shqiptarë dhe veprat e tyre
Humanistët më të shquar shqiptarë dhe veprat e tyre
Exhitah Vasija55.2K visualizações
Mjedisi dhe njeriu por Klarisa Klara
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
Klarisa Klara29.1K visualizações
Historia e skënderbeut por enis vladi
Historia e skënderbeutHistoria e skënderbeut
Historia e skënderbeut
enis vladi24.2K visualizações
Projekt ne fizike por Daniela Ela
Projekt ne fizikeProjekt ne fizike
Projekt ne fizike
Daniela Ela26.4K visualizações
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre por Klevi Hoxha
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyreDialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre
Klevi Hoxha26.6K visualizações
Kimia ne jeten e perditshme por Orven Bregu
Kimia ne jeten e perditshme Kimia ne jeten e perditshme
Kimia ne jeten e perditshme
Orven Bregu86.6K visualizações
Mjedisi por Megi Collaku
MjedisiMjedisi
Mjedisi
Megi Collaku171.3K visualizações
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve por Megi Braka
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Megi Braka19K visualizações
PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK por KleaHaka
 PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK
PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK
KleaHaka5.4K visualizações
Revolucioni i II industrial por Klarisa Klara
Revolucioni i II industrial Revolucioni i II industrial
Revolucioni i II industrial
Klarisa Klara25.2K visualizações
Hebrenjtë në Shqipëri por DonikaLici
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
DonikaLici39.1K visualizações

Destaque

Projekt matematike por
Projekt matematike Projekt matematike
Projekt matematike XhuLia Muca
75.7K visualizações13 slides
Projekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje jave por
Projekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje javeProjekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje jave
Projekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje javeErvis Cara
439 visualizações4 slides
Projekt Histori XIb Ervis Cara por
Projekt Histori XIb Ervis Cara Projekt Histori XIb Ervis Cara
Projekt Histori XIb Ervis Cara Ervis Cara
788 visualizações6 slides
Projekt Kimi XIb Ervis Cara por
Projekt Kimi XIb Ervis CaraProjekt Kimi XIb Ervis Cara
Projekt Kimi XIb Ervis CaraErvis Cara
2.1K visualizações18 slides
Matematika8 por
Matematika8Matematika8
Matematika8Esmer Alda
58K visualizações12 slides
Recruitment procedure por
Recruitment procedureRecruitment procedure
Recruitment procedureslidesharepriya
2.4K visualizações20 slides

Destaque(15)

Projekt matematike por XhuLia Muca
Projekt matematike Projekt matematike
Projekt matematike
XhuLia Muca75.7K visualizações
Projekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje jave por Ervis Cara
Projekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje javeProjekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje jave
Projekt Anglisht Ervis Cara parashikimi motit per nje jave
Ervis Cara439 visualizações
Projekt Histori XIb Ervis Cara por Ervis Cara
Projekt Histori XIb Ervis Cara Projekt Histori XIb Ervis Cara
Projekt Histori XIb Ervis Cara
Ervis Cara788 visualizações
Projekt Kimi XIb Ervis Cara por Ervis Cara
Projekt Kimi XIb Ervis CaraProjekt Kimi XIb Ervis Cara
Projekt Kimi XIb Ervis Cara
Ervis Cara2.1K visualizações
Matematika8 por Esmer Alda
Matematika8Matematika8
Matematika8
Esmer Alda58K visualizações
Recruitment procedure por slidesharepriya
Recruitment procedureRecruitment procedure
Recruitment procedure
slidesharepriya2.4K visualizações
About TV por Farhan Sayyed
About TVAbout TV
About TV
Farhan Sayyed135 visualizações
Bachelor scriptie Janine Mutsaerts foto por Janine Mutsaerts
Bachelor scriptie Janine Mutsaerts fotoBachelor scriptie Janine Mutsaerts foto
Bachelor scriptie Janine Mutsaerts foto
Janine Mutsaerts343 visualizações
Paisaje ribera por Nacho Lobo Giles
Paisaje riberaPaisaje ribera
Paisaje ribera
Nacho Lobo Giles305 visualizações
Projekt shkolla "Osman Gjini" Ervis Cara por Ervis Cara
Projekt shkolla "Osman Gjini" Ervis CaraProjekt shkolla "Osman Gjini" Ervis Cara
Projekt shkolla "Osman Gjini" Ervis Cara
Ervis Cara1.4K visualizações
Da linda pátria estou mui longe,triste eu estou por Aline Vasconcelos
Da linda pátria estou mui longe,triste eu estouDa linda pátria estou mui longe,triste eu estou
Da linda pátria estou mui longe,triste eu estou
Aline Vasconcelos737 visualizações
Por tudo o que tens feito por Aline Vasconcelos
Por tudo o que tens feitoPor tudo o que tens feito
Por tudo o que tens feito
Aline Vasconcelos502 visualizações
O estandarte desta igreja por Aline Vasconcelos
O estandarte desta igrejaO estandarte desta igreja
O estandarte desta igreja
Aline Vasconcelos576 visualizações

Similar a Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara

Matematik por
MatematikMatematik
MatematikXhensila Qyra
18.4K visualizações17 slides
Matematika por
MatematikaMatematika
MatematikaXhensila Qyra
9.8K visualizações17 slides
MATEMATIKA por
MATEMATIKAMATEMATIKA
MATEMATIKAEmiljano Vladi
925 visualizações24 slides
MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI por
MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI
MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI Emiljano Vladi
3.2K visualizações24 slides
Historia e matematikës p por
Historia e matematikës pHistoria e matematikës p
Historia e matematikës pArjan Hoxha
7K visualizações31 slides
Matematika dhe historia e saj KL 7.pptx por
Matematika dhe historia e saj KL 7.pptxMatematika dhe historia e saj KL 7.pptx
Matematika dhe historia e saj KL 7.pptxRejanJara
6 visualizações42 slides

Similar a Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara(7)

Matematik por Xhensila Qyra
MatematikMatematik
Matematik
Xhensila Qyra18.4K visualizações
Matematika por Xhensila Qyra
MatematikaMatematika
Matematika
Xhensila Qyra9.8K visualizações
MATEMATIKA por Emiljano Vladi
MATEMATIKAMATEMATIKA
MATEMATIKA
Emiljano Vladi925 visualizações
MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI por Emiljano Vladi
MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI
MATEMATIKA PROJEKT BY ELDA VLADI
Emiljano Vladi3.2K visualizações
Historia e matematikës p por Arjan Hoxha
Historia e matematikës pHistoria e matematikës p
Historia e matematikës p
Arjan Hoxha7K visualizações
Matematika dhe historia e saj KL 7.pptx por RejanJara
Matematika dhe historia e saj KL 7.pptxMatematika dhe historia e saj KL 7.pptx
Matematika dhe historia e saj KL 7.pptx
RejanJara6 visualizações
Shkenca e matematikes Biografi te matematikaneve te shquar por Diana Lamaj
Shkenca e matematikes Biografi te matematikaneve te shquarShkenca e matematikes Biografi te matematikaneve te shquar
Shkenca e matematikes Biografi te matematikaneve te shquar
Diana Lamaj21.6K visualizações

Mais de Ervis Cara

Urinary tract infections on children ERVIS CARA por
Urinary tract infections on children  ERVIS CARAUrinary tract infections on children  ERVIS CARA
Urinary tract infections on children ERVIS CARAErvis Cara
375 visualizações13 slides
Detyre kursi! Ervis Cara por
Detyre kursi! Ervis CaraDetyre kursi! Ervis Cara
Detyre kursi! Ervis CaraErvis Cara
921 visualizações9 slides
Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara por
Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara
Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara Ervis Cara
8.7K visualizações16 slides
Kompleks kalaja e qafes por
Kompleks kalaja e qafesKompleks kalaja e qafes
Kompleks kalaja e qafesErvis Cara
983 visualizações10 slides
Projekt Trashgimi Ervis Cara XIb por
Projekt Trashgimi Ervis Cara XIbProjekt Trashgimi Ervis Cara XIb
Projekt Trashgimi Ervis Cara XIbErvis Cara
2.3K visualizações7 slides
Projekt Biologji XIb Ervis Cara por
Projekt Biologji XIb Ervis CaraProjekt Biologji XIb Ervis Cara
Projekt Biologji XIb Ervis CaraErvis Cara
1.5K visualizações23 slides

Mais de Ervis Cara(6)

Urinary tract infections on children ERVIS CARA por Ervis Cara
Urinary tract infections on children  ERVIS CARAUrinary tract infections on children  ERVIS CARA
Urinary tract infections on children ERVIS CARA
Ervis Cara375 visualizações
Detyre kursi! Ervis Cara por Ervis Cara
Detyre kursi! Ervis CaraDetyre kursi! Ervis Cara
Detyre kursi! Ervis Cara
Ervis Cara921 visualizações
Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara por Ervis Cara
Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara
Projekt Ndotja e mjedisit! Ervis Cara
Ervis Cara8.7K visualizações
Kompleks kalaja e qafes por Ervis Cara
Kompleks kalaja e qafesKompleks kalaja e qafes
Kompleks kalaja e qafes
Ervis Cara983 visualizações
Projekt Trashgimi Ervis Cara XIb por Ervis Cara
Projekt Trashgimi Ervis Cara XIbProjekt Trashgimi Ervis Cara XIb
Projekt Trashgimi Ervis Cara XIb
Ervis Cara2.3K visualizações
Projekt Biologji XIb Ervis Cara por Ervis Cara
Projekt Biologji XIb Ervis CaraProjekt Biologji XIb Ervis Cara
Projekt Biologji XIb Ervis Cara
Ervis Cara1.5K visualizações

Projekt Historia e zhvillimit te matematikes.Ervis Cara

  • 2. Objektivat: 1. Historia e zhvillimit te numrit. 2. Matja. 3. Historia e algjebres. 4. Historia e gjeometris. 5. Historia e statistikes. 6. Historia e probabilitetit dhe logjikes matematikore.
  • 27.  Me kalimin e shekujve gjeometria është bërë njëkompleks studimesh dhe kërkimesh shumë të gjëradhe shumë të pasura. Koha se kur ka "lindur"gjeometria si shkencë sipas Euklidit është [[shekulliIII|shekulli i III-të].Kontribute në gjeometri kanë dhënëedhe matematikanët Arkimedi dhe Apolloni i Perges.Në Egjipt rreth lumit Nil pas vërshimeve zhdukeshinkufijtë e parcelave dhe për këtë arsye njeriu u detyruaqë ti rindante prapë ato dhe për këto duheshin njohje tëdisa rregullave të cilat të përmbledhura e morën emringjeometri. Në shekullin e XVI-të gjeometria merr karakteralgjebrik, që përgatiste rrugën për në gjeometrinëanalitike e shtruar nga Fermat dhe Cartesiusi(Descartesi). Një ndarje e studimit të gjeometrisë sipasdegëve të ndryshme ndodh në shekullin e XIX-të. Nëkëtë periudhë bëjnë pjesë nje game e gjere
  • 39. Statistika ështëshkenca që studion marrjen, organizimin, analizimin dhe interpretimin e ndryshimeve sasiore në zhvillimin e shoqërisë, të ekonomisë, të kulturës etj, duke mbledhur të dhëna numërore për to, tëcilat grupohen e përpunohen.
  • 43.  Teoria e probabilitetit është degë ematematikës e cila studion fenomenete rastësishme . Koncepte themeloretë teorisë së probabilitetitjanë ndryshorja erastësishme, proçesetstohastike dhe ngjarjet e rastësishme:Për shembull hedhja e një kubi përlojë të numëruar me pika në secilënnga gjashtë faqet e tij është njëngjarje e rastësishme. Nëse hedhja ekubit përsëritet një numër të madhherësh do të shohim se këto ngjarjedo të plotësojnë një rregullshmëri tëcaktuar statistikore të cilat mund tëstudiohen dhe të parashikohen.
  • 48.  Matematika Logjike  Themelues i Logjikësmatematikore konsiderohetmatematikani anglez GeorgeBoole kuptimet e para të logjikësformale i kanë dhënë grekët evjetër me përfaqësuesin kryesortë saj Aristotelin. Logjikamatematikore lindi nga nevoja eeliminimit të kundërthënieve dheparadokseve që u paraqitën nëteorinë e bashkësive poashtu ajoka luajtur një rol të veçantë nëlindjen e disa lëmive të reja tëmatematikës bashkohore. Ligjet e logjikes matematikore(tautologjitë).  Ligji i kontrapozicionit.  Ligji i përjashtimit të së tretës.  Silogjizmi hipotetik.  Ligjet e De Morganit