O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Nordens Bästa Intranät 2015, Hedersomnämnande - Vasakronan

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 38 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Quem viu também gostou (13)

Semelhante a Nordens Bästa Intranät 2015, Hedersomnämnande - Vasakronan (20)

Anúncio

Nordens Bästa Intranät 2015, Hedersomnämnande - Vasakronan

 1. 1. Hej, vi tror att Nordens bästa intranät finns på Vasakronan! Sedan 2001 är IT och kommunikation på Vasakronan en integrerad enhet. Det gör att vi kan kombinera den tekniska kompetensen med ett användarperspektiv fullt ut.
 2. 2. Smart ledarskap Smart IT-lösning Smart lokal På Vasakronan jobbar vi med lokaler. Varje dag hjälper vi 2-3 företag till en ny lokal och vår ambition är att hjälpa våra kunder till den bästa av alla lokallösningar, den smarta lokalen. Men vi vill göra något mer. Vi vill hjälpa våra kunder att bygga den allra smartaste arbetsplatsen för just deras behov. För det behövs både ett smart ledarskap men också en smart IT-lösning.
 3. 3. För att kunna förklara för våra kunder vad en smart lokal, en smart IT-lösning och ett smart ledarskap egentligen är, så ville vi ta reda på det själva. Därför jobbar vi sedan två och ett halvt år tillbaka helt aktivitetsbaserat samt pappers- och datorlöst. Nu har vi tagit nästa steg och skapat det vi tror kan vara…
 4. 4. …Nordens bästa intranät
 5. 5. I grund och botten har Vasakronan en väl strukturerad informationsplattform för både strukturerad och ostrukturerad data. Vi har renodlat och skapat utrymme för att maximera upplevelsen för respektive del. Vi har en arkitektur som gör att vi förhållandevis snabbt och enkelt kommer att kunna utveckla nya lösningar allteftersom nya behov uppstår.
 6. 6. Så när vi i slutet av 2013 satt och kliade oss i huvudet och skulle sätta målbilden för vårt nya intranät så hade vi en ganska bra grund att stå på. Men vad var det då vi saknade? Vad ville vi att vårt nya intranät skulle göra för användarna? Vad vi kom fram till var att det nya intranätet skulle…
 7. 7. …ha ett användarvänligt och igenkännbart gränssnitt. Varför ändra ett välkänt koncept och beteende?
 8. 8. Intranätet skulle också ha ett notifieringssystem kopplat till bakomliggande system. Bara för att det underlättar.
 9. 9. Vi ville också kunna jobba med dialogrutor och guider. Det måste nämligen vara enkelt att förstå. Även för en nyanställd.
 10. 10. VI ville ha ett interaktivt intranät. Därför byggde vi in Yammer. För att Yammer gör det enkelt att kommentera och föra en dialog där det känns naturligt och bäst.
 11. 11. Intranätet är responsivt byggt för att fungera på olika enheter.
 12. 12. Medarbetarna väljer själva sitt nyhetsflöde och de kan både gilla och kommentera nyheterna. Självklart kan de läsa nyheterna i mobilen eller på en platta och alltså vid en tidpunkt som passar dem själva. Kanske på bussen på väg till eller från jobbet?
 13. 13. När man använder söket kan man både filtrera och förhandsgranska. Där det är relevant kan man ta sig direkt till det man söker för att snabbt kunna ta del av informationen eller utföra en uppgift.
 14. 14. Navigeringsramen till höger finns alltid till hands för att man ska slippa gå tillbaka till startsidan. Det spar tid.
 15. 15. Kopplat till varje app finns en kommunikationsyta och ett Yammerflöde. Det underlättar i kommunikationen med användarna och begränsar behovet av mejlkommunikation.
 16. 16. 1. Den som loggar på för första gången möts av en kort introduktion bestående av 6 dialogrutor. Tonaliteten är trevlig och instruktionerna enkla. Vi tror nämligen att vårt intranät uppfattas intuitivt.
 17. 17. 2.
 18. 18. 3.
 19. 19. 4.
 20. 20. 5.
 21. 21. 6.
 22. 22. Och lite mer i detalj då? Dashboarden är varje medarbetares personliga nav. Där kan de se de senaste nyheterna, söka i intranätet och skapa genvägar till de appar de använder mest
 23. 23. Nyhetslinjen Här visas de senaste nyheterna och uppdateringarna. Samtliga nyheter hittar man i appen ”Nyhetsportalen”.
 24. 24. I Nyhetsportalen väljer man själv sitt nyhetsflöde. Här kan man också sortera och filtrera nyheterna.
 25. 25. Snabbsöken Gör det möjligt för användaren att direkt hitta innehåll på intranätet. Allt från medarbetare till sidor, information om fastigheter och dokument.
 26. 26. Apparna är de olika portaler och stödsystem som hjälper medarbetaren i vardagen. Fliken ”Mina favoriter” visar de appar som användaren själv skapat genvägar till. Under fliken ”Alla portaler och stödsystem” hittar användaren hela utbudet. Självklart väljer man själv de appar man behöver
 27. 27. Vi presenterar informationen i apparna på olika sätt i linje med vår övergripande devis ”design för funktion”. Verktygslådan StellaFastighetsportalen
 28. 28. Exemplet Verktygslådan Här har vi samlat instruktioner, mallar, manualer, presentationsmaterial, stödsystem, styrande dokument samt tips och trix
 29. 29. Exemplet Stella. Stella är latin och betyder ledstjärna. I appen Stella har vi beskrivit företagets kärnprocesser: transaktioner, fastighetsutveckling, fastighetsförvaltning samt affärsstöd och ledning.
 30. 30. Exemplet Fastighetsportalen Här har vi samlat all tänkbar information om en fastighet.
 31. 31. Dessutom har vi skapat förutsättningar för att hantera vår löpande IT-utveckling utan att användarna behöver engageras fullt ut i varje steg. Vi på IT-avdelningen kan jobba med varje App i lugn och ro för att sen lansera nya funktionaliteter utan att störa strukturen i stort. En viktig bonus tycker vi, i dagens utvecklingsintensiva värld.
 32. 32. Vår IT-lösning är helt enkelt en naturlig och integrerad del av den smarta arbetsplatsen 
 33. 33. Så här ser presentationen av nyheter ut. I nyhetslinjen ligger nyheterna kategoriserade (IT Informerar, Personalnytt, Om oss i media, Företagsnytt m fl.). Exemplet ”Konstföreningen bjuder till Fotografiska” 1.
 34. 34. 2. Klickar jag på nyheten får jag upp en preview. Vill jag läsa fler nyheter kan jag gå in i Nyhetsportalen. I Nyhetsportalen kan jag både söka och filtrera på olika nyheter
 35. 35. 3. Bilden placeras på valfri plats och synkas med startsidan. Nyheterna kategoriseras och taggas för att de ska vara lätta att rikta och söka efter. Självklart kan man länka direkt till det interna dokument- hanteringssystemet. Artiklar har ett enkelt, tydligt och stilrent formspråk
 36. 36. När man lanserar ett nytt intranät vill man veta vad medarbetarna tycker. På riktigt. Därför la vi en feedback-knapp på startsidan…
 37. 37. …som är kopplad till en Yammer- grupp. Där kan alla på företaget se både frågan och svaret. Det lär vi oss på. Vi kan dessutom hjälpa varandra med svaret. Och lösningen. Koncerncontroller Projektledare på IT Projektledare på Kommunikation Projektledare för intranätprojektet Administratör

×