O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Πρόγραμμα διήμερου Σεμιναρίου Β. Ελλάδας 2020

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio

Confira estes a seguir

1 de 5 Anúncio

Πρόγραμμα διήμερου Σεμιναρίου Β. Ελλάδας 2020

Baixar para ler offline

Πρόγραμμα διήμερου Σεμιναρίου Β. Ελλάδας 16-17 Οκτώβρη 2020, Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Πρόγραμμα διήμερου Σεμιναρίου Β. Ελλάδας 16-17 Οκτώβρη 2020, Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Mais de Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (20)

Mais recentes (20)

Anúncio

Πρόγραμμα διήμερου Σεμιναρίου Β. Ελλάδας 2020

  1. 1. 1 ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Παπαναστασίου 49 104 45 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Φαξ.: 210 8321783 / 6977904185 e-mail: enoshkkm@otenet.gr, enosieem@gmail.com, http:// www.art-teachers.com ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12- 10 - 2020 Πρόγραμμα Διήμερου σεμιναρίου εικαστικών εκπαιδευτικών Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 16-17 Οκτωβρίου 2020 Εξωτερικό Αμφιθέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α΄1) «Η έξωση της Τέχνης από το Λύκειο» «Η διδασκαλία της Τέχνης στην περίοδο της πανδημίας» Διήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 16-17 Οκτωβρίου 2020 στο Δήμο Θεσσαλονίκης Β. Γεωργίου Α΄ 1 Αγαπητοί συνάδελφοι Β. Ελλάδας Το Σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν: Το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει άδεια, οπότε προχωράμε όπως προαναγγείλαμε, και οι ομιλίες θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν μετά το πέρας του σεμιναρίου. Ωστόσο έχουμε φροντίσει, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα σχετικά πρωτόκολλα, να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθεί η συνάντησή μας με ασφάλεια δια ζώσης. Το εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, που μας παραχωρήθηκε μετά από αίτησή μας για την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, παρέχει όλες τις εγγυήσεις για την ασφαλή παρακολούθηση του σεμιναρίου από τους συμμετέχοντες που αριθμητικά συνηθίζεται κάθε χρόνο να προσέρχονται, καθισμένους με την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους. Στη συνάντησή μας, θα υπάρχουν τα δύο τελευταία τεύχη της Εικαστικής παιδείας, τα οποία θα δίδονται δωρεάν στα μέλη μας.
  2. 2. 2 Είναι πολύ σημαντικό να γίνει υπέρβαση από τον καθένα μας και να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί, έστω και με τις προβλεπόμενες αποστάσεις!!! Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Επίσης όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει είναι πολύ σημαντική η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής όλων των μελών. Η ακύρωση-αναβολή του σεμιναρίου το προηγούμενο έτος είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων, γεγονός που δυσκολεύει την κίνηση της Ένωσης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουμε μπροστά μας δικαστικό αγώνα για την έξωση του Σχεδίου από το Λύκειο. Διευκρινίζουμε ότι οι ετήσιες συνδρομές που καταβάλουν τα μέλη στην Ένωση, δεν χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια των σεμιναρίων που διοργανώνει, αλλά για τη λειτουργία της και την ύπαρξή της, ανεξάρτητα από το ότι διευκολυνόμαστε να γίνεται αυτό σε περιόδους συναντήσεών μας. Τώρα πια υπάρχει και ο διαδικτυακός τρόπος καταβολής της συνδρομής. Σε προηγούμενη επιστολή υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες γι αυτό. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 15:00 Προσέλευση συμμετεχόντων – Εγγραφές 16:00 Άνοιγμα εργασιών 16:30 • ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΖΑΚΗΣ: Δημοτικός σύμβουλος, εκπαιδευτικός «Η τέχνη στη τοπική αυτοδιοίκηση» 17:00 • ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ: Πρόεδρος Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «Τα προβλήματα στο δημόσιο σχολείο και οι διεκδικήσεις του κλάδου» 17:30 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ: Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής ΑΠΘ «Εξοστρακισμός της Τέχνης από τα σχολεία- ποιον εξυπηρετεί και γιατί πρέπει να αποκρουστεί αποτελεσματικά» 18:00 • ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ: Μαθητής Α΄ Λυκείου του Πειραματικού Αριστοτελείου Παν/μίου «Το αίτημα των μαθητών να επιστρέψει η τέχνη στα Λύκεια και οι μαθητικοί αγώνες» 19:00 • ΕΥΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ: Ζωγράφος, εκπαιδευτικός «Αναδεικνύοντας την αξία της εικαστικής δημιουργίας σε μια μικρή πόλη» 19:30 • ΖΩΗ ΧΑΤΖΗ: Γλύπτρια, Πρόεδρος της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. «Δύο δύσκολα χρόνια» 20:00 • ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Συνοπτική παρουσίαση του έργου των ομάδων εργασίας την περίοδο της αιφνίδιας κατάργησης της Τέχνης από το Λύκειο τον Ιούνιο 2020. Συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις περιοχές: Βόλου, Λάρισας, Άρτας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης. 20:30 Σ υ ζ ή τ η σ η
  3. 3. 3 ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10:00 Προσέλευση συμμετεχόντων – Εγγραφές 10:30 Χαιρετισμοί συνεργαζόμενων φορέων 11:00: • ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΟΥΤΣΕΛΗΣ: Εικαστικός, ΕΔΙΠ Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας «Εναλλακτικές εικαστικές προτάσεις στην περίοδο του COVID 19» 11:30 • ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ: Φιλόλογος, εκπαιδευτικός «Τηλεκπαίδευση - η εκπαίδευση στην κλίνη του Προκρούστη» 12:00 • ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια «Εγκλεισμός lock-down και ψυχική υγεία» 12:30 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΑΒΕΡΑΣ: Ζωγράφος, εκπαιδευτικός «Εδώ fake news εκεί fake news Που είναι το Σχέδιο και η Τέχνη στο Λύκειο;» 13:00 Σ υ ζ ή τ η σ η – κλείσιμο εργασιών Στο χώρο του Σεμιναρίου θα βρείτε: 1 Τη έκδοση «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νο 35 έτους 2018-19 Στην έκδοση περιέχονται με τον καθιερωμένο τίτλο «Σκέψεις πάνω στην τέχνη» μεταφράσεις κειμένων μεγάλων καλλιτεχνών, τα οποία δίνουν στοιχεία που βοηθούν την προσέγγιση στο έργο τους. Αφιέρωμα στους δασκάλους της ΑΣΚΤ που έφυγαν, Βαγγέλη Δημητρέα και Λευτέρη Κανακάκι. Παρουσιάσεις εργασιών του ετήσιου Συνεδρίου και Σεμιναρίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τη χρονιά 2018-19. Παρουσίαση των ομαδικών αποκεντρωμένων εκθέσεων εικαστικών εκπαιδευτικών, που διοργάνωσε η Ένωση σε όλη την Ελλάδα με θέμα «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν»
  4. 4. 4 2 Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο: Χένρυ Μουρ: Μια σειρά από μακέτες. Τη νέα έκδοση «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νο 36 Στην έκδοση περιέχονται με τον καθιερωμένο τίτλο «Σκέψεις πάνω στην τέχνη» μεταφράσεις κειμένων μεγάλων καλλιτεχνών, τα οποία δίνουν στοιχεία που βοηθούν την προσέγγιση στο έργο τους. Αφιέρωμα στους δασκάλους που έφυγαν, Μαίρη Χατζηνικολή και Δημοσθένη Κοκκινίδη. Παρουσιάσεις εργασιών του ετήσιου Συνεδρίου και Σεμιναρίων Αθήνας και Κρήτης για τη χρονιά 2019-20. Παρουσίαση των διεκδικήσεων των θεμάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας, καθώς και το χρονικό της κατάργησης της Τέχνης από το Γενικό Λύκειο. (Θα διατίθενται δωρεάν στα μέλη της Ένωσης). ΠΡΟΣΟΧΗ Όσοι συνάδελφοι δεν καταφέρουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης το σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβουν τα δύο τελευταία περιοδικά, προβλέπονται τα παρακάτω: Γίνεται η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής ή και προηγούμενων οφειλών μέσω Τραπέζης. Με την απόδειξη που θα πάρετε μέσω mail από την Ένωση μπορείτε να τα παραλάβετε δωρεάν από το βιβλιοπωλείο-καφέ «ΠΟΕΤΑ» Αριστοτέλους 34 Θεσσαλονίκη (Ώρες λειτουργίας καθημερινά 09:00-24:00) Το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της Ένωσης για κατάθεση μέσω internet banking, είναι: Αριθ. λογαριασμού Εθν. Τράπεζας 125/944569-28 IBAN: GR0601101250000012594456928 στα ονόματα (Ζ. Χατζή, Σ. Διακουμής, Τ. Εφετζή). Προσοχή: Να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αποστολέα όταν γίνεται η κατάθεση. Θα παραλάβετε μέσω e-mail την απόδειξη και τη Εικαστική Παιδεία του αντίστοιχου έτους σε ψηφιακή μορφή. Δωρεάν διανομή σειράς τευχών Εικαστικής Παιδείας στα μέλη της Ένωσης σε Αθήνα και Περιφέρεια
  5. 5. 5 για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21 Τη σχολική χρονιά που έρχεται 2020-2021 για νέα και παλαιά μέλη της Ένωσης, εικαστικούς εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναπληρωτές και μόνιμους των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, θα γίνει δωρεάν διανομή όλης της σειράς της ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Το σύνολο των τευχών που διανέμονται είναι 26. Τα τρία πρώτα τεύχη (Νο 1, 2 και 3) που έχουν εξαντληθεί, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Επισημαίνουμε ότι: Η διανομή αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνεται στους χώρους του Συνεδρίου και Σεμιναρίων, λόγω δυσκολίας της μαζικής μεταφοράς τους. Ο κάθε συνάδελφος μπορεί αναζητήσει στη βιβλιοθήκη του, αν έχει ολοκληρωμένη τη σειρά της Εικαστικής Παιδείας από το Νο 4 έως και το Νο 29. Τα τεύχη που θα διαπιστώσει ότι για διάφορους λόγους του λείπουν, μπορεί να τα προμηθευτεί δωρεάν από την Ένωση, με την προϋπόθεση να έχει τακτοποιήσει τις ετήσιες συνδρομές του. Για την Αττική: Η διάθεση των περιοδικών θα γίνεται στα Γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα κάθε Τρίτη 20:00 – 21:00, (Παπαναστασίου 49 Αθήνα κοντά στον ηλ. Σταθμό Αγ. Νικολάου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Τηλ.: 210 8321783 / 6977904185). Για την Περιφέρεια: Θα γίνεται αποστολή με ταχυδρομική αντικαταβολή, μετά από ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την Ένωση e-mail: enoshkkm@otenet.gr, enosieem@gmail.com Τα ταχυδρομικά έξοδα επιβαρύνουν τον παραλήπτη. Κόστος αποστολής για ένα δέμα μέχρι 7 κιλά =15€. Για τα νέα μέλη: Προϋπόθεση για τη χορήγηση του υλικού, είναι η εγγραφή στην Ένωση (Εγγραφή και ετήσια συνδρομή 25€) με την προσκόμιση αντίγραφου πτυχίου ΑΣΚΤ και βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου, με την οποία θα πιστοποιείται η διδασκαλία του μαθήματος των Εικαστικών από τον αιτούντα.

×