Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Apresentações para você(20)

Anúncio

Último(20)

Anúncio

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή Social Media

 1. Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Καμπάνης, 2016
 2. Ψηφιακό αποτύπωμα Το ψηφιακό σου αποτύπωμα είναι το σημάδι που αφήνεις κάθε φορά που χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο και μπορεί να διαμορφώσει τη διαδικτυακή σου φήμη. Τα ψηφιακά σου αποτυπώματα μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά, και διαμορφώνουν τον τρόπο που οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν στο παρόν ή ακόμη και στο μέλλον.
 3. Ψηφιακό αποτύπωμα 73% των παιδιών < 2 ετών έχουν κάποιο είδος ψηφιακού αποτυπώματος 7% των παιδιών < 2 ετών έχουν email 5% των παιδιών < 2 ετών έχουν προφίλ σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 37% των νεογέννητων έχουν διαδικτυακή ζωή από την ημέρα που γεννιούνται. 70% των μαμάδων είπαν ότι η ικανότητα του να μοιράζονται φωτογραφίες με την οικογένεια και τους φίλους τους ήταν το αρχικό τους κίνητρο. Πώς είναι δυνατόν;
 4. Ο όρος μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media) αναφέρεται στα μέσα αλληλεπίδρασης ομάδων ανθρώπων μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων. Τα social media εμφανίζονται σε διάφορες μορφές όπως πχ. ιστολόγια, ιστοσελίδες όπως το Facebook, φόρουμς.
 5. Κοινωνικά δίκτυα συναντώνται παντού και πάντα από τους πρώτους χριστιανούς έως στο World Wide Web και έχουν μελετηθεί ενδελεχώς από τους κοινωνιολόγους.
 6. Τα online κοινωνικά δίκτυα ορίζονται ως web-based (διαδικτυακές) υπηρεσίες που επιτρέπουν τα άτομα: (1) να δημιουργήσουν ένα δημόσιο ή ημι-δημόσιο προφίλ μέσα σε ένα οριοθετημένο σύστημα, (2) να επικοινωνήσουν με μια λίστα από άλλους χρήστες με τους οποίους μοιράζονται μια μορφή σύνδεσης και (3) να δουν και να διανείμουν την δικιά τους λίστα των συνδέσεων και αυτών που φτιάχτηκαν από άλλους μέσα στο σύστημα.
 7. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη διείσδυση σε Social Media έναν υπολογιστή, ή κινητές συσκευές (tablets και smartphones ιδιαίτερα).
 8. Επικοινωνία & Ιδιωτικότητα – Κοινωνική δικτύωση Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή «social networking sites», όπως τα πολύ δημοφιλή στη χώρα μας Facebook, Twitter και Instagram, αποτελούν καθημερινή συνήθεια των νέων. Το «social networking» ως νέος τρόπος κοινωνικής διαδραστικότητας και συμμετοχής επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο στο Διαδίκτυο (WEB 2.0) και να το μοιράζονται με άλλους χρήστες, χωρίς να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.
 9. Επικοινωνία & Ιδιωτικότητα – Κοινωνική δικτύωση – Προσωπικά δεδομένα Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης εύκολα και απλά μπορούν να δημιουργηθούν τεράστιες βάσεις προσωπικών δεδομένων και προτιμήσεων από τις πληροφορίες που δημοσιεύουμε στο προφίλ μας αλλά και από τη γενικότερη δραστηριότητά μας στην ιστοσελίδα. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους. Και εδώ πρέπει εμείς οι χρήστες να προβληματιστούμε και να ενημερωθούμε σωστά προτού αποφασίσουμε ποια στοιχεία μας θα δημοσιοποιήσουμε στις πλατφόρμες αυτές.
 10. Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα και τα χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν είναι οι εξής: (1) Facebook Άμεσο, προσωπικό, συνδυασμός πολλών μορφών περιεχομένου Twitter Σύντομα μηνύματα, ανοιχτή, hashtags που δηλώνουν το θέμα Google+ Διαλειτουργικότητα με τα εργαλεία της Google Youtube Προβολή video, ανοιχτή πρόσβαση χωρίς εγγραφή Blogger Εύκολη δημιουργία blogs
 11. LinkedIn Επαγγελματικό, δημιουργεί προφίλ, ανεύρεση εργασίας, συνεργατών Ιnstagram Επεξεργασία και δημοσίευση φωτογραφιών Pinterest Αποθηκευση προϊόντων, ευρύ γυναικείο κοινό Foursquare Γεωγραφικά δεδομένα χρηστών (check-ins) Flickr Αποθήκευση φωτογραφιών Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα και τα χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν είναι οι εξής: (2)
 12. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα πρέπει να βρείτε την ένδειξη «Απόρρητο» / «Πολιτική Απορρήτου» (Privacy / Privacy Policy). Διαβάστε το κείμενο, κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται από την ιστοσελίδα τα προσωπικά σας δεδομένα.
 13. facebook
 14. Gmail
 15. Συμβουλές Oι πληροφορίες που αναρτώνται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι δημόσια προσπελάσιμες, επομένως, καλό θα ήταν να μη δημοσιεύονται στοιχεία και φωτογραφίες που θα μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Προσοχή! Ακόμα και αν διαγράψετε το προφίλ σας, πολλές πληροφορίες δεν αφαιρούνται και ενδέχεται να τις συναντήσετε και αλλού στο Διαδίκτυο. Να γνωρίζετε ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν πολλές εφαρμογές (παιχνίδια, κουίζ, κ.λπ.) που παρέχονται από τρίτους, οπότε δεν υπόκεινται πάντα στην ίδια πολιτική απορρήτου που αναγράφει η ιστοσελίδα αυτή και επομένως μπορούν να διαχειριστούν τα προσωπικά σας δεδομένα με διαφορετικό τρόπο.
 16. Δεν είσαι τόσο ανώνυμος Θα έκανες το ίδιο;
 17. Ευχαριστούμε !!!
Anúncio