O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Oblike datotek pisav
Pisave ali fonts, so datoteke, ki vsebujejo niz znakov (črk). Te datoteke je mogoče najti na
internet...
PostScript (Type 1)
PostScript jeprva oblika zapisa datoteke za pisave. Adobe ustvarjena
predvsem za tiskalnike. To je”pag...
OpenType (OTF)
OpenType je ustvaril Microsoft in Adobe, da je naslednji korak v Apple
TrueType in PostScript formatu Adobe...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Oblike datotek pisav: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

518 visualizações

Publicada em

Karakteristike, zgodovina in opredelitev različnih formatih različnih pisav datoteke tipov za operacijske sisteme, kot so Windows, Mac OS in Linux. Pisav TrueType (TTF) in OpenType PostScript (OTF), ki jih lahko najdemo na spletnih straneh prostih pisav za prenos, kot http://fonti.gifmania.si/ in imajo posebne značilnosti in posebnosti, da vedo, da je datotečni format se uporablja za vsako stvar, ki jo lahko ponudimo.

Publicada em: Software
  • Seja o primeiro a comentar

Oblike datotek pisav: TrueType (TTF), PostScript y OpenType (OTF)

  1. 1. Oblike datotek pisav Pisave ali fonts, so datoteke, ki vsebujejo niz znakov (črk). Te datoteke je mogoče najti na internetu in enostavno namesti v vseh operacijskih sistemih. Viri omogočajo programi, ki uporabljajo neke vrste urejevalnik besedila imajo lahko različne načine za pisanje besedila pisma. Založniki, kot so Word, mikroskop Notepad.cc, Writebox, pisatelj, Simplenote, Google Docs, Evernote Web, LyX ali kaligrafije urada. Drugi programi, ki jih je za delo z besedili uporabite tudi pisave, ki so naloženi v operacijski sistem. Power Point, Outlook, Photoshop in drugih urednikov potrebujejo tudi pisave datotek. Kadarkoli delate z neke vrste obogatenega besedila, so uporabljene pisave. Čistim programih kot Windows Beležnica ne uporabijo te oblike, vendar je najbolj osnovna oblika črk. Obstajajo različne vrste datotek, ki jih lahko najdemo na omrežja za prenos in namestitev, ki jih lahko prenesete različne formate, ki imajo podobno vsebino, bomo pojasnili: TrueType (TTF) TrueType je najpogostejša oblika in standard pisave, ki jih Apple Computer razvita v osemdesetih letih, po ideji format datoteke ”Type 1” iz Adobe. Prvotni obliki je temeljila na jeziku znano kot PostScript. Ena od velikih prednosti TrueType za tip 1 je ponudbo za razvijalce virov večji nadzor nad zaslon ali tiskalnik za manjše velikosti, so pisma, ki se berejo veliko bolje. Uporabljajo se lahko na kateri koli tiskalnik ali drugo izhodno napravo, združljivo z operacijskim sistemom Windows. To je standardni format iz prenosa spletnih pisav, http://fonti.gifmania.si/. To je standard za uporabo na računalnikih z operacijskimi sistemi Windows. To je zelo pogosta uporaba v domačem in strokovnih okoljih, ki zahtevajo izjemno kakovost tiskanja. Format datotek ima končnico .ttf
  2. 2. PostScript (Type 1) PostScript jeprva oblika zapisa datoteke za pisave. Adobe ustvarjena predvsem za tiskalnike. To je”page description language ” (PDL Page Description Language), ki se uporablja v mnogih starejših tiskalnikov. Začelo se je z razvojem leta 1976, nato pa se preselil v Xerox z PARC. Njegova razvijalec je bil John Warnock, ki se uporablja, da v razvoju, da najdemo Adobe leta 1982. To jeizvirni format teh datotek in danes se še vedno uporablja. PostScript razlikovala od drugih osnovnih oblikah tiskalnikov, ki uporabljajo celoten programski jezik za opisovanje natisnjeno sliko. Datoteko lahko pošlje laserski tiskalnik ali drugo izhodno napravo visoke kakovosti. Za datoteke pisav ima 300 dpi pik na palec. Ta oblika se ponavadi ne najdete na straneh download, to jebolj profesionalno obliko, vendar še vedno uporablja. PostScript pisave so gladke, podrobne, kakovostne pisma, vendar so težji datoteke. Je uporaba je omejena na formate za tiskanje, predvsem za profesionalne kakovosti tiskanja knjig, plakatov in revij. Operacijski sistemi Windows podpirajo ta format brez težav, vendar pa je njihova teža naredi priporočljivo uporabljati. Format datotek ima končnico .ps Ta primer je vzeta iz Wikipedije, kako je koda predstavljena v tem jeziku. http://en.wikipedia.org/wiki/PostScript
  3. 3. OpenType (OTF) OpenType je ustvaril Microsoft in Adobe, da je naslednji korak v Apple TrueType in PostScript formatu Adobe. Microsoft je želel imeti svojo obliko in poskušal z tipografije, napredne tehnologije, ”GX Tipografija”, vendar to ni delovalo in razviti TrueType Odpri leta 1994. Član tehnologijo Adobe prispeva k razvoju formatu tipa 1. Vezava obeh povzroči, da OpenType. Adobe in Microsoft nadaljevali razvoj in podporo formatu OpenType, da postane univerzalni odprti standardni format za vse računalnike. Urad Mednarodnih standardov (International Organization for Standardization, ISO) ga je sprejela kot standardno obliko, ki pa je ni končal universalized, to je druga oblika s sedanjih operacijskih sistemov najpogosteje uporabljajo. Format datotek ima končnico .otf Oblike pisav za operacijske sisteme Vse oblike so združljive, sedanji programi in operacijski sistemi Microsoft Windows podpirajo vse tri oblike. Računalnike z operacijskimi sistemi Mac kot Mac OS X podpira tudi tri oblike. Ta operacijski sistem je nameščen privzeto programa pisavo za upravljanje teh datotek. Operacijski sistemi, ki temeljijo na Linux podpirajo tudi oblike pisave, čeprav je sistem za upravljanje z datotekami drugačna.

×