O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

22 стъпки на успешната и красива жена

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
22 стъпки на
Успешната и Красива жена
Ти продаваш всеки ден!
Себе си!
Продуктите си!
Компанията си!
Бизнеса си!
Идеите си за по-добър живот!
Да продаваш е изклю...
Чрез вашата хубост вие, жени, побеждавате!
Както възпитанието формира характера, учението формира интелигентността,
така и...
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 18 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Quem viu também gostou (12)

Semelhante a 22 стъпки на успешната и красива жена (20)

Anúncio

22 стъпки на успешната и красива жена

 1. 1. 22 стъпки на Успешната и Красива жена
 2. 2. Ти продаваш всеки ден! Себе си! Продуктите си! Компанията си! Бизнеса си! Идеите си за по-добър живот! Да продаваш е изключително просто – изисква се само да успяваш да спечелиш доверието на събеседниците си. Ти можеш ли да го правиш? Векове наред хората, които са владеели изкуството на убеждаването са създавали империи, религии и мултинационални компании. С Green Master и ти ще усвоиш това умение и ще постигнеш своите цели като използваш универсалните 22 ключа за успешните продажби, представени като 22-те Стъпки на Успешната и Красива жена. Научи се как да бъдеш успешен VIP клиент! Как да намираш нови клиенти? Как да се свържеш с тях по най-точния начин, за да реализираш успешни срещи? Как да проведеш срещите си? Къде да ги проведеш? Как да се държиш, когато говориш с клиентите си? Как да представяш компанията и продуктите си? Как да реагираш по време на разговор? Как да се справиш с възраженията на клиентите си? Как да увеличиш продажбите си? Как да обслужваш клиентите си? И много други полезни инструменти за работа! Научи се да продаваш себе си с желание, за да го предадеш на всички хора в екипите си! Бъди мотивирана, уверена и вярвай в успеха! Ние знаем, че ти можеш да увеличиш продажбите и оборотите си с тези умения! Желаем ти успех!
 3. 3. Чрез вашата хубост вие, жени, побеждавате! Както възпитанието формира характера, учението формира интелигентността, така и естествената заложба на жената да бъде хубава и харесвана, трябва да се развива, да се възпитава в нея естетичен вкус и да се учи как да бъде красива. Да умее да създава на себе си и на околните представа и увереност за собствената красота е изкуство, което трябва да владее всяка жена. Красотата - това е най-силното оръжие на жената!
 4. 4. СЪДЪРЖАНИЕ 1. НАМИРАНЕ НА КЛИЕНТИ ... 6 2. ПРОУЧВАНЕ НА КЛИЕНТА ... 7 3. УРЕЖДАНЕ НА СРЕЩА ... 8 4. ПОДГОТОВКА ЗА СРЕЩАTA ... 8 5. ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩАТА ... 9 6. КОЙ СЪМ АЗ И ЗАЩО ИДВАМ ... 9 7. ОПРЕДЕЛЯНЕ НУЖДИТЕ НА КЛИЕНТА – ЗАДАВАНЕ НА ВЪПРОСИ ... 10 8. ТОЧНО ЗАТОВА ИСКАМ ДА ВИ ПРЕПОРЪЧАМ ... 10 9. СПОДЕЛЯНЕ ОПИТ ОТ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ ... 10 10. КОНКРЕТЕН ПРОДУКТ ...11 11. ДЕМОНСТРАЦИЯ ... 11 12. ДАВАНЕ НА МОСТРА ...12 13. GREEN MASTER ПРЕДИМСТВА ... 12 15. ТЕХНОЛОГИЧНОСТ НА ПРОДУКТИТЕ ...13 16. ДАВАНЕ НА ЦЕНА ... 13 17. СПРАВЯНЕ С ВЪЗРАЖЕНИЯТА ... 13 14. ПРИЗНАВАНЕ НА НЕДОСТАТЪК ... 12 18. ЗАТВАРЯНЕ НА ПРОДАЖБАТА ... 14 19. ГАРАНЦИЯ ... 15 20. ДРУГИ УПОТРЕБИ ... 15 21. ПРЕПОРЪКИ ОТ ПРИЯТЕЛИ И ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ ...15 22. ПРОДАВАНЕ И НА ДРУГИ ПРОДУКТИ ... 16
 5. 5. 5 Equilibra STOLZ BIELENDA GREEN PHARMACY Запознайте се с нашите партньори! Висококачествена декоративна полска козметика, с атрактивни и модерни продукти, с многобройни натурални съставки, с грижа за кожата. Компанията има над 30-годишен опит в производството на цветна козметика и редовното обновяване на асортимента. Формулите са с достатъчно високо качество като за професионален грим. Продуктите са разнообразни и в четирите основни направления: очи, лице, устни и нокти. Италианска компания, абсолютен лидер в разпространението на масовия италиански пазар на хранителни добавки и натурална козметика с 25-годишен опит. Козметичните продукти са с високо съдържание на алое вера, сертифицирани по IASC (Международния научен съвет за Алое вера). Продуктите са произведени така, че да имат най-добра поносимост на формулите, с натурални съставки на растителна основа, без съдържание на SLS, SLES и парабени, а ароматизирането им е без алергени. Всички продукти са дерматологично тествани! HEAN Къщата на билките Sanct Bernhard - немска компания, с над 100-годишен опит в разработването и предлагането на продукти, съобразени с природата и здравето. Sanct Bernhard Ferdinand Eimermaicher Немска компания с над 100-годишен опит в най-високото качество продукти в сферата за грижа за кожата. Продуктите и на тази компания се произвеждат от натурални съставки. Още една немска компания сред партньорите на Green Master с повече от 60-годишен опит в духа на„Традиция и качество - оригинални рецепти”. Внимателно подбраните продукти за лице и тяло са с висока биологична активност и бърз ефект, като същевременно са в опаковки с големи количества на изключително атрактивни цени. Полска компания, абсолютен лидер в производството на професионална козметика, с широк международен пазар в над 28 държави. Продуктите се създават от екип от професионалисти и винаги са най-иновативните в сектора. Използват се само най-висококачествените съставки от сертифицирани ферми, а патентованите формули гарантират ефекта, доказан от множество изследвания с различни групи потребители. Най-бързо развиващата се полска компания Elfa Pharm, която предлага иновативна козметична линия, съчетала най-новите постижения на козметологията с вековната традиция на билковите лекарства и непреходните качества на естествените растителни съставки - натурални съставки, без съдържание на SLS, SLES, изкуствени оцветители и парабени.
 6. 6. 6 1. НАМИРАНЕ НА КЛИЕНТИ Всеки може да бъде Ваш клиент! Green Master Предлага Козметика създадена със страст, продукти за здраве, красота и добра форма! Всеки би се заинтересувал, стига да му бъде предложено подобаващо. Напишете всички хора, които познавате в едни списък с имена. Ето няколко категории, които ще Ви подсетят за контакти на приятелки: Лични контакти. Кои ваши роднини и приятелки се гримират? Виждате ли ги често да си купуват червило, гланц, пудра или кремове? Социални мрежи. В днешно време всички използваме тези канали за комуникация. Това е прекрасна възможност за всички Вас да изградите по-голям и успешен бизнес още от ранна възраст. Толкова бързо и лесно можете да споделите за новите си гримове и продукти в групата за „Красота“ или други групи, в които участвате. Направете си снимки с новите си гримове от HEAN и ги качете на Вашите профили в социалните мрежи. И ги споделете! Общи спортни занимания или общо хоби. Хора, с които се срещате в ежедневието. Всички ваши съученички, съседки, с които често се събирате, учителки, директорки, групи, в които участвате (танцови групи, рок групи и други). Ваши колежки от работа, любима продавачка от магазин, място от което купувате любимия си сладолед, всички места, през които минавате и имате контакт с хората. Лагери, Зелено училище, Семинари, Екскурзии с приятели. Родителски срещи. Това е едно добро място, на което срещате хора с подобни проблеми. Можете да се запознаете с родителите и да дадете предложение за техните деца. Всички тийнейджърки обичат да се гримират. Хора, с които имате общи интереси. Момичета, които имат привличане към гримиране, козметика и продукти за здраве. Момичета, които работят като фризьори, козметици, масажистки, маникюристки. Има много млади момичета, които учат в такива училища и биха искали да създадат нещо свое. Не пропускайте да им дадете тази възможност. Хора, които са присъствали на сватбата Ви и много други. Записвайте по 1-2 нови контакта всеки ден!
 7. 7. 7 2. ПРОУЧВАНЕ НА КЛИЕНТА Важно е да имаме информация за нашите приятелки, роднини, колежки, момичета от танците и всички, с които бихме се видели. Защо? Когато Вие знаете, че някой не харесва да готви какъв е смисъла да му говорите за нещо, което не харесва? Защо да не му предложите най- иновативната пудра с минерални съставки, за която не спира да говори, че има нужда и си търси подходяща. Отворете Facebook профила на Вашите приятелки. Вижте дали често се гримират, когато ходят на дискотека, слагат ли си снимки с грим? Наблюдавайте техните постове и групите, в които участват. Вижте, когато вие пускате постове на новите си продукти, кои са хората, които са ги харесали. Оставете си малко време да помислите за Вашите приятелки. Когато сте си уредили среща с тях или сте ги поканили на „Продуктово парти“, оставете си време да помислите за тях. Какво харесват, какво сте правили заедно, какво можете да им покажете. Можете да си направите малък списък с неща, които харесват. Това ще улесни и съкрати процеса на Вашата работа. Хората се впечатляват, когато виждат, че някой знае толкова много за тях и се е погрижил да му предложи нещо подходящо. Помислете си сами – колко пъти отивате в магазините и се опитват да Ви продават неща, които не Ви харесват. Бъдете различни от тях и се превърнете в „Консултанти по здраве и красота“. Ако сте поканили приятели на майка си – разпитайте майка си за повече информация. Бъдете подготвени да изненадате Вашите гости. Това ще направи вашата среща забавна и интересна. Ако сте майка и сте поканили майки на съученички на дъщеря Ви – попитайте дъщеря си какво знае за родителите на своите приятели. Бъдете професионалисти и създайте добро впечатление.
 8. 8. 8 3. УРЕЖДАНЕ НА СРЕЩА Много е Важно да покажете бизнеса и продуктите на своите познати спокойно и без да бързате. Най-добре е да уговорите специално време за представяне. Печели този, който води разговори с повече хора. Примери за покана: 1. „Здравей, как си? Искам да ти се похваля, че започнах да използвам нова декоративна козметика. Имат уникален гланц за устни. В събота от 16 и в неделя от 14 организирам продуктово парти и ще се радвам да дойдеш, за да ти ги покажа. Ще са много подходящи за твоята работа в салона. Кой от двата дни ти е по-удобно?“ 2. „Здравей, как си? Знам, че имаш много приятели във фейсбук, искаш ли да изкарваш допълнителни доходи, докато си пишеш с приятелите си там? Нека се видим, за да ти разкажа. Как си с времето утре в 16 или в петък от 19 часа? „ 3. „Здравей, как си? С Маги организираме едно женско парти вкъщи от 17 часа в петък. Искаме да те поканим да дойдеш имаме да ти показваме много интересни нови продукти, с които се захванахме. Можеш да поканиш и приятелки от съседния клас.“ Важно е, когато каните на среща вашите приятели да им дадете два варианта за среща. Така те имат избор! Не разказвайте подробности по телефона. Представете си, че някой Ви продава по телефона, как бихте се почувствали? Покажете на вашите приятели, че се занимавате с нещо наистина стойностно. Нека имат възможността да се срещнат с вашите продукти на живо. 4. ПОДГОТОВКА ЗА СРЕЩАTA Добавете към Вашия тоалет продукт на Green Master. Можете да направите един прекрасен подарък на себе си – направете си един красив гримс HEAN. Всички жени обичат да са красиви и да изглеждат добре. А също така се впечатляват от другите жени, които изглеждат добре. Помислете какъв малък подарък може да направите на Вашите приятелки и гости. Дори една безплатна професионална консултация за подходящи продукти би било един прекрасен вариант. Отидете на мястото по-рано (ако сте в заведение или на гости). Ако сте вкъщи, си оставете време да създадете приятна атмосфера за Вашите гости. Преценете мястото на срещата – тихо и приятно място.
 9. 9. 9 Къде да седнете – до Вашата приятелка. Мимиките на лицето – бъдете усмихнати и следвайте мимиките на вашия събеседник. Погледът – гледайте го право в очите и покажете вашия красив грим. Гласът и думите – интонацията, паузите и скоростта са важни. Опитайте се да бъдете като Вашите събеседници, за да могат по-лесно да Ви разбират и възприемат. Използвайте красиви думи, като: превъзходен, очарователен, удивителен, шармантен, стилен, блестящ, зашеметяващ, прелъстителни, сочни, оригинален; както и здравословен, безвреден, удволетворяващ, нежен, галещ, хидратиращ, ароматен. Използвайте ги само за продукти, които сте тествали и наистина вярвате, че важат! Модните тенденции в грима. Разгледайте в интернет или в някои женско списание какви са новите тенденции в грима. Помислете кои от нашите продукти са подходящи за тази тенденция. ПРИМЕР: Отново на мода са очните линии. Ние предлагаме няколко варианта: Дълготрайна очна линия GLAM BLACK, Безцветна очна линия-фиксатор Multi-colour FIXER, Дълготрайна очна линия-писалка HYPNO STYLE. 5. ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩАТА Тук трябва да наблегнете на детайлите, които биха Ви увенчали с успех в срещата. • Започнете с комплимент. • Предразположете събеседника. • Говорете за общи теми и общи интереси. • Запазете себе си в разговора. Особено важно, когато сте с приятелите си. Запазете приятелския тон помежду Ви. 6. КОЙ СЪМ АЗ И ЗАЩО ИДВАМ „Работя в Green Master, българска компания, която помага на хората да водят здравословен живот. Продуктите са директно внос от Германия, Полша, Унгария, САЩ и други. Разполагат с най-високото качество, което тези страни предлагат. В Green Master съм от няколко месеца, но самата компания е на 16 години!“ Декоративната ни козметика HEAN е с високо качество на нивото на професионална козметика и с атрактивни цени. Продуктите са атрактивни и модерни, с многобройни натурални съставки с грижа за кожата. Компанията има 30-годишен опит.
 10. 10. 10 4. ПОДГОТОВКА ЗА СРЕЩАTA 7. ОПРЕДЕЛЯНЕ НУЖДИТЕ НА КЛИЕНТА – ЗАДАВАНЕ НА ВЪПРОСИ Питайте само за неща, които ще са Ви полезни. • Какъв тип кожа имате? • Как поддържате кожата си? • Какви продукти използвате? • Гримирате ли се често? • По-силен или по-лек грим предпочитате? • С колко килограма искате да свалите теглото си? • С какво се храните? • Колко често почиствате лицето си? • Остава ли ти свободно време? На въпроса отговаряйте с въпрос. За Вас е важно да стигнете до истинската нужда на клиента си, за да можете да му предложите нещо подходящо. Не забравяйте, че вие сте професионалисти и искате да дадете най-доброто предложение на човека срещу Вас. 8. ТОЧНО ЗАТОВА ИСКАМ ДА ВИ ПРЕПОРЪЧАМ Хората обичат да купуват, но не и да им бъде продавано. Спецификите на MLM принципа и механиката, която Green Master използва, Ви дават възможността да представите две основни предложения на Вашия клиент: продукти или да развие собствен бизнес, като изгради собствена Green Master мрежа. Както знаете живеем в XXI Век и тук силата на мрежата е доказана. Всички използват интернет (една от най-силните мрежи в света). Когато човек има изградена мрежа, той има система, която работи за него. Колкото по-рано започнете да изграждате бизнеса си, толкова по-рано ще стигнете до финансова свобода и повече време за неща, които искате да правите. Насочвайте Вашите приятели към изграждането на мрежи от редовни потребители и хора, които искат да изградят собствен бизнес! 9. СПОДЕЛЯНЕ ОПИТ ОТ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ Най-доволният Ви клиент трябва да сте самите Вие. Разказвайте положителните истории на Вашите клиенти. Когато имате доволни клиенти и те Ви разказват какво са постигнали с продуктите, записвайте си ги в тефтер или таблица. Това са важни обратни връзки за Вас и вашите бъдещи клиенти и сътрудници. Когато хората чуват, че някой вече е пробвал от продуктите, че Вие ги използвате, тогава те се доверяват по-лесно. Вашата цел е да им покажете ползите на продуктите и бизнеса Ви.
 11. 11. 11 4. ПОДГОТОВКА ЗА СРЕЩАTA 10. КОНКРЕТЕН ПРОДУКТ Предложете продукт с ползите, които носи на Вашия потребител. Обяснете нагледно връзката между: (1)съдържанието на продукта, (2)действието му и (3)ефекта върху тялото и лицето. ПРИМЕР: Нека ти предложа матиращата ни оризова пудра от серията HEAN с органично масло от ядки на марула. Тя не изсушава кожата, абсорбира излишната мазнина, изглажда и подхранва кожата. Не съдържа алергени и парабени. Подходяща е за всеки тип кожа. Можеш да я използваш като основа за перфектен грим. Оставете каталог и материали на приятелите си, за да имат възможност да се запознаят подробно. Можете на отделен лист да им отбележите страницата на продукта, който са харесали и да я сложите в каталога. Така ще улесните неговото разглеждане. Препоръчително е да си вземете каталога до два дена и да видите какво са си избрали Вашите клиенти. „Желязото се кове, докато е горещо.“ 11. ДЕМОНСТРАЦИЯ Носете винаги със себе си продукти на Green Master от серията HEAN. Разполагате с мостри на продуктите. За Вас ще е лесно да демонстрирате безплатно червилата, пудрите, фон дьо тените на Вашите приятелки. С помощта на каталога и мострите ще можете да определите подходящите цветове. А с помощта на въпросите, които сте задали по-рано ще успеете да препоръчате правилният крем, фон дьо тен и продукти, които отговарят на нуждите на клиентките Ви. Към асортимента от мостри може да добавите парфюми, крем за ръце, магнитна гривна, дамски превръзки и други продукти, които бихте използвали в ежедневието си. Важно е да покажете и Вашите собствени продукти. Вашите приятели вярват на ВАС! Когато виждат, че вие използвате тези продукти и сте доволни, те също биха се решили да пробват. Няма нищо по-лесно от това да носим червило и гланц в чантата си. Всяка жена използва тези продукти поне по 3-4 пъти на ден. Когато правите безплатни демонстрации хората се чувстват по-спокойни. Така те могат да видят продукта, да го докоснат, усетят, видят цвета върху кожата си. Така участват много повече сетива и решението за покупка се събужда по-лесно във всеки. Направете снимки на Вашите приятелки, с които могат да се похвалят в социалните мрежи или на своите приятелки в танцовата школа. Нека сами видят колко са красиви с новото си червило и гланц.
 12. 12. 12 12. ДАВАНЕ НА МОСТРА Направете си личен продуктов несесер с най-продаваните и използвани продукти. Може да подарите някой продукт на Ваша приятелка, ако прецените, че тя има нужда от няколко дена, за да види как действа продукта или да се убеди в качествата му. При декоративната козметика за Вас ще бъде лесно, защото можете да демонстрирате продуктите на момента. Важно е да не забравяте, че Вие сте професионални Консултанти по красота и здраве. Вие можете да дадете препоръки на тези хора, за да могат те да изглеждат добре и да се чувстват още по-красиви и доволни. 13. GREEN MASTER ПРЕДИМСТВА „Green Master е българска компания, но работи с производители от целия свят. Тъй като компанията е от 16 години на пазара и продуктите се използват от много хора в страната, Green Master не може да си позволи отклонения в предлагането на висококачествени и доказани продукти.“ Препоръчваме Ви да не говорите нищо лошо за Вашите конкуренти. Можете да покажете предимствата на възможността да станат VIP клиенти на Green Master. Така Вашите приятелки ще могат да си купуват декоративна козметика с намаление. В ежедневието си ние споделяме за всичко, което правим с нашите приятели. Защо да не им споделим за едни прекрасни продукти, които са качествени и могат да се купят на по-добри цени. Предимства на продуктите от серията HEAN: Високо качество с най-добро съотношение цена/ качесто. Натурални съставки с грижа за кожата и гарантиран произход. 30-годишен опит и собствен изследователски център. Продукти в 4-те основни направления: очи, устни, лице, нокти. Непрекъснат качествен контрол от външни лаборатории. Всички продукти са дерматологично и микробиологично тествани , без да се тестват върху животни. GMP (Добрите производствени практики) и всички изисквания на ЕС. 14. ПРИЗНАВАНЕ НА НЕДОСТАТЪК „Може да не сме професионални гримьори, но сме професионални консултанти по красота и здраве. Жените не използват услугите на гримьор всеки ден, но всеки ден си слагат червило и гланц на устните. Всичките ни съученички искат да бъдат модерни и актуални, но не всички искат да бъдат гримьорки.„ „Може да не си виждала тези гримове в магазините, в които си свикнала, но тук марката е с доказан опит от 30 години. Така ти ще имаш възможност да развиеш един нов бранд и да реализираш големи печалби. Всички твои приятелки ще могат да си купуват от теб или да бъдат част от твоя екип.“
 13. 13. 13 4. ПОДГОТОВКА ЗА СРЕЩАTA 15. ТЕХНОЛОГИЧНОСТ НА ПРОДУКТИТЕ Мозъкът работи с факти. Предоставете тези факти на Вашите бъдещи клиенти. • Как действа определен продукт. • Използвайте Вашия каталог за декоративна козметика - там ще намерите информация за продуктите и съставките им. • Възползвайте се от подкрепата на вашите лидери на група - те ще Ви помогнат с провеждането на срещи и с представянето на продуктите. ПРИМЕР за Активен заздравител на нокти: „ Добавеният метионин подпомага регенерацията на ноктите и ги втвърдява.“ ПРИМЕР за Изравняваща основа за грим: „ Натуралните овлажняващи свойства на екстракта от растението Tara стимулират поетапното освобождаване на молекулите, които овлажняват Вашата кожа за 24 часа.„ 16. ДАВАНЕ НА ЦЕНА Предложете три ценови варианта, от които Вашият събеседник да избере. Ниска, средна и висока цена. Така Вие му давате право на избор. (1)BB крем с мулти действие, идеален за всеки тип кожа. 30мл за 12,60 лв. (2)Стягащ фон дьо тен, осигурява средна покривност и полу-матиращ ефект. 30мл за 16,20 лв. (3)Матиращ фон дьо тен, формула без мазнини за нормална, комбинирана и мазна кожа. 30 мл за 26,55 лв. Помогнете при избора му: „Искаш ли заедно да видим каква е разликата между продуктите?“ „Сега след като знаеш съставките, кое най-много ти хареса?“ „И трите продукта са добри, но за мен най-важно е ти да си доволна. Нека ги сравним с продукти, които си използвала досега. „ Каквото и да избере – поздравете клиентката си за избора, който е направила! 17.СПРАВЯНЕСВЪЗРАЖЕНИЯТА Защитната реакция на хората, когато им се предлага нещо, е да си измислят възражения. Това е добър тест за Вас колко сте уверени в продуктите, които използвате. Доказано е психологически, че клиентът инстинктивно казва „Не“, но всъщност има нещо, което може да го обърне в отговор „Да“. Вашата работа е да не се отказвате бързо при първото „Не“ или при първото възражение от приятели и клиенти.
 14. 14. 14 Скъпо ми e. „Сравнено с какво?“ Разпределете цената по дни. Покажете на Вашите приятели колко изгодно е за тях, ако започнат да използват продуктите от серията HEAN на Green Master. Същото съм го виждала по-евтино. „По-ниската цена не е гаранция за качество. Тук ти предлагаме добро качество срещу достъпна цена.“ В интернет го има по-евтино. „Там виждаш продукта само виртуално, не можеш да го докоснеш и да избереш подходящия цвят за теб. Поне тук можеш да пробваш на живо върху кожата си и да се убедиш, че този продукт е точно за теб.“ Не познавам толкова момичета, които използват грим. „Аз ще ти помогна заедно да напишем списъка ти с имена и сама ще се убедиш колко приятелки имаш около себе си. Ще разгледаме facebook профилите им и ще видим коя се гримира по-често. Сигурна съм, че всяко момиче използва балсам за устни през зимата, дори да не използва силен грим.“ Притеснявам се да продавам. „Най-хубавото в нашата компания е, че ти можеш да споделиш за опита си с приятелки за продуктите, които харесваш и използваш. Те сами ще преценят дали искат или не. Тук работим в екип и си помагаме. Твоите лидери ще ти помогнат, за да се отпуснеш със споделянето за продуктите.“ Аз използвам по-скъпа козметика. „ Често ние потребителите плащаме по-висока цена, защото производителите слагат големи надценки, за да покрият разходите си за наем на магазин, заплата на продавачка и реклама. Тук ние сме свързани с производителите и можем да използваме качествен продукт, но на много по-ниска цена. Често в скъпите опаковки се крият ниско качествени продукти, защото производителите не инвестират в качеството, а в рекламата на продукта и опаковката му.“ 18. ЗАТВАРЯНЕ НА ПРОДАЖБАТА Тук препоръчваме употребата на техниката на Сократ за трите „Да“ (три положителни отговора на три последователни въпроса). „Искаш ли да използваш качествена козметика на достъпни цени?“ „Искаш ли да се научиш да бъдеш професионален консултант по здраве и красота, за да избираш правилните цветове според твоето облекло и цвят на кожата?“ „Искаш ли да изкарваш допълнително доходи, докато споделяш с приятели за новите си продукти за красота?“ (1) Давайте винаги две възможности за избор: „С червило Vitamin Cocktail ли ще започнеш или с гланц за устни Colour Obsession? , „С фон дьо тен за матиране на кожата или с BB крем?“.
 15. 15. 15 (2) Когато задавате въпросите си изчаквайте отговорите им. Недейте да разсейвате разговора в друга посока. (3) Не приключвайте разговора, без да затворите своята продажба или предложение за бизнес. Ако Вашия приятел има съмнения, можете да го питате каква информация му е необходима, за да вземе своето решение. Понякога се налага да направите втора среща за затваряне на продажбата. В този бизнес е важно да бъдете спокойни и да създадете дълготрайни отношения с Вашите клиенти. Дайте материали, които могат да се разгледат и си уредете втора среща с ден и час, когато му ги давате. Много е важно, ако имате втора среща тя да се проведе в рамките на 48 часа. След този период хората забравят какво са чули и видели. 19. ГАРАНЦИЯ Какво търси клиентът, ако продължава да казва „Не“? Той просто търси гаранция, за да бъде спокоен и сигурен в избора си. Компанията дава гаранция за продуктите според изискванията на ЕС и закона за защита на потребителите. “Мога да ти гарантирам, че ако използваш нашата система на работа, ще постигнеш страхотни резултати в бизнеса си. Ще те запозная с лидерите на нашата група и сама ще се убедиш, че всичко работи. Ако не ти хареса как работи бизнеса, винаги имаш възможност да спреш и да го предадеш на някой член от семейството си.” 20. ДРУГИ УПОТРЕБИ Възползвайте се от специфичните знания, които трупате за съставките в продуктите от серията HEAN на Green Master. Ще можете да бъдете полезни на Вашите клиенти като им предложите да използват един продукт за две или три различни неща. ПРИМЕР: „Коректорът за лице покрива несъвършенствата и придава съвършен вид на кожата, но освен това лекува и проблеми като пъпки и кожни раздразнения, благодарение на полезните съставки, които съдържа.“ „Можеш да използваш лака за нокти дори, когато имаш бримка на чоропогащника си.“ 21. ПРЕПОРЪКИ ОТ ПРИЯТЕЛИ И ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ Най-доброто от една продажба може да бъде само още една такава. Когато имате доволни клиенти те с удоволствие ще Ви дадат препоръки за нови контакти. Не се притеснявайте да си ги поискате. ПРИМЕРИ: (1) „Знам, че си много доволна от фон дьо тена за матиране и червилото на HEAN, които си взе преди една седмица. Познаваш ли други твои приятелки, които биха се заинтригували от
 16. 16. 16 такъв тип продукти? Ако искаш, можем да направим домашно парти у Вас с твои приятелки и аз ще им направя безплатна демонстрация на гримовете ни. Ако имаме реализирани поръчки ще получиш специален подарък от мен.“ (2) „Имаш ли други приятелки, които обичат да изглеждат добре? Ще се радвам да се запозная с тях, за да им покажа нашите прекрасни продукти.“ (3) „Познаваш ли някой, който иска да изкарва по 500 лева допълнителен доход на месец? Нека се свържа с него, за да му помогна.“ 22. ПРОДАВАНЕ И НА ДРУГИ ПРОДУКТИ Всяка жена знае, че за да има завършен външен вид трябва да има пълен комплект от козметични продукти! За своя красив грим тя ще иска фон дьо тен, пудра, червило, гланц, сенки, спирала и много други. Както и от продукти за почистване на грима – имаме много предложения в каталога – ръкавичка от микровлакна, мицеларни разтвори, двуфазен разтвор, лосиони и т.н. Не пропускайте възможността да им предложите страхотните Хит цени във Вашия каталог, като им обясните добре кога имат право на промоцията. Нека имат възможност да си купят повече продукти на по-ниски цени. Като едни истински професионални консултанти, Вие ще препоръчате цветове за очите, устните, кремове за кожата и много други, които сте открили по време на Вашия разговор. Бъдете Красиви и Успешни Всеки ден! Успех!
 17. 17. 17
 18. 18. www.green-master.eu За контакти

×