O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Literatura, educació Emocional i diàleg a les aules

25 visualizações

Publicada em

Literatura, educació Emocional i diàleg a les aules
Autor: Núria Valls

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Literatura, educació Emocional i diàleg a les aules

 1. 1. Literatura, educació Emocional i diàleg a les aules. Núria Valls 70 ena Jornada DIM i 4a TROBADA D’EDUCADORS INNOVADORS A CATALUNYA Barcelona 18 de desembre 2018
 2. 2. Lectura i emocions Si aconseguim que els estudiants descobreixin que poden gaudir llegint, ja hem assolit més del 50% dels objectius curriculars. R. Bisquerra Pensant en el futur de l’educació. 10 anys de debats amb la comunitat educativa. Any 2014. Barcelona. Fundació Jaume Bofill. Pàg. 50.
 3. 3. Lectura i literatura  La persona que s’entusiasma amb la lectura, desitjarà continuar llegint al llarg de la vida . R. Bisquerra Pensant en el futur de l’educació. 10 anys de debats amb la comunitat educativa. Any 2014. Barcelona. Fundació Jaume Bofill. Pàg. 50. CC BY
 4. 4. La lectura dels clàssics a l’escola Aquest és un dels grans reptes de l’educació actual: com motivar a llegir a partir d’emocionar- se en la lectura. R. Bisquerra Pensant en el futur de l’educació. 10 anys de debats amb la comunitat educativa. Any 2014. Barcelona. Fundació Jaume Bofill. Pàg. 50.
 5. 5. El Petit Príncep  _Adéu li va dir.  -Adéu – va dir la guineu-. Aquí tens el meu secret. És molt senzill: només es veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls.  -L’essencial és invisible als ulls – va repetir el petit príncep, per recordar-se’n.  Antoine de Saint Éxupery 1999 Baecelona Emecé Editores.
 6. 6. Diàleg amb la guineu  Curiosament, Antoine de Saint- Exupéry fa que el Petit Príncep dialogui amb un dels animals més estigmatitzats a la literatura: a les faules, a la literatura popular, la paraula guineu és sinònim de molts defectes i actituds condemnables.
 7. 7. Crear espais de lectura col·lectiva
 8. 8. Com afavorir el diàleg a les aules?  Afavorir l’expressió de les emocions derivades de la lectura, una forma de diàleg a les aules. CC BY-NC-ND
 9. 9. Quins valors es transmeten mitjançant el diàleg?  El respecte mutu.  Aprendre a escoltar.  Saber esperar el torn de paraules.  Admetre diferents punts de vista sobre una mateixa lectura.  Dialogar sempre respectant els drets humans. En la pràctica del diàleg no hi caben ni la discriminació ni la manipulació.  El diàleg fomenta actituds de convivència i coneixement mutu.
 10. 10. Diàleg al Renaixement : Don Quijote i Sancho Panza  Les històries fingides són tant millors , quant més s’acosten a la veritat o consemblança, i les veritables valen tant més com més veritables són.  Cervantes Don Quixot de la Mancha. Capítol LIX . 2005.Barcelona Edicions 62.
 11. 11. Tanka del poeta Carles Riba dedicada a Joana Raspall quan estudiava en l’Escola de Bibliotecàries de Catalunya. La poesia? Cal cercar-la on tu saps ja que és, com la gràcia o com l’aigua pura i dura, d’una font emboscada. Per a Joana Raspall Carles Riba
 12. 12. Bibliografia  Bisquerra,R. Pensant en el futur de l’educació. 10 anys de debats amb la comunitat educativa. Any 2014. Barcelona. Fundació Jaume Bofill. Pàg. 50.  Cervantes,M. Don Quixot de la Mancha. Capítol LIX. 2005. Barcelona Edicions 62.  Cervantes,M. El Ingenioso Hidlago Don Quijote de La Mancha. 2015. Editorial Anaya.  Dickens.C. Cançó de Nadal. 2012. Barcelona. Vicens Vives. Aula Literària.  Raspall,J. Instants (Haikus i tankas) 2009. Edicions de Llobregat. Sant Feliu de Llobregat.  Saint Éxupery, A. El petit príncep.1999. Barcelona Emecé Editores.
 13. 13. Webgrafia  https://www.slideshare.net/marianuriavalls/la-importancia-de-la-poetisa- joana-raspall-en-la-educacin-literaria-infantil-i-y-juvenil (Consulta 5 d’octubre 2018)

×