O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

La funció de reproducció equip 2

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
La reproducció
La reproducció
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 10 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Quem viu também gostou (20)

Anúncio

Semelhante a La funció de reproducció equip 2 (20)

Anúncio

La funció de reproducció equip 2

  1. 1.  La reproducció és el procés mitjançant el qual es formen nous éssers vius.Sense reproducció , els éssers no tindrien descendencia i desapareixeria la vida sobre la Terra.Els homes i les dones tenim aparell reproductor.Que es diferent en cada sexe d’acord amb la funció que realitza.  L’aparell reprductor masculí produeix les cel·lules sexuals masculines anomenades espermatozoides.  L’aparell reprductor femení produeix les cel·lules sexuals femenines anomenades òvuls . Que al seu interior es produeix la fecundació.
  2. 2.  L'aparell reproductor masculí està constituït per diversos òrgans: els testicles, els conductes deferents, les vesícules seminals i el penis. La seva funció és produir els espermatozoides o cèl·lules sexuals masculines, que, un cop s'uneixin als òvuls, formaran un nou ésser. Els testicles són dues glàndules de forma •Estructura Les vesícules seminals són arrodonida. Produeixen els dues glàndules que espermatozoides. produeixen el líquid Els conductes deferents seminal, un líqued viscós i són dos tubs que blanquinós que permet als comuniquen els testicles espermatozoides nedar. amb l'uretra. La pròstata és una glàndula El penis és un òrgan que produeix el líquid musculós situat a l'exterior prostàtic. El líquid prostàtic és del cos. Està travessat per abocat als conductes l'uretra. Té dues funcions: deferents. La barreja formada expulsar el semen i l'orina. pels espermatozoides, el El semen només es por líquid seminal i el líquid expulsar quan està en prostàtic constitueix el semen. erecció.
  3. 3. -L’aparell reproductor femení és molt diferent del masculí.Ja que la part reproductora de la dona no és la mateixa.La dona a part de reproduïr els òvuls acull en el seu cos la fecundació i el desenvolupament de l’embrió i , un cop ha nascut l’infant, l’alimenta amb la llet que secreta. -El sistema reproductor femení consta de dues parts principals: l'úter, que acull el desenvolupament del fetus, produeix secrecions vaginals i uterines, i passa esperma del mascle a través de les trompes de Fal·lopi, i els ovaris, que produeixen els òvuls de la femella. Aquestes parts són internes, la vagina es comunica amb els òrgans externs: la vulva, el clítoris i la uretra. La vagina s'insereix en l'úter a través del coll uterí, mentre que l'úter s'uneix als ovaris a través de les trompes de Fal·lopi. En certs intervals, els ovaris alliberen un òvul, que passa a través de la trompa de Fal·lopi cap a l'úter.
  4. 4.  La menstruació és el procés en que l’úter expulsa un òvul sense fecundar amb una mica de sang.  L’òvul s’intenta agafar a les parets de l’úter però la sang ajuda a eliminar-lo .  El procés es fa de 3 a 5 dies durant 28 dies.  La menstruació pot començar entre els 10 i els 16 anys.
  5. 5.  La infancia  es el periode de la vida que va des del naixament fins als deu anys.  Les persones ,en neixer,tenim el cos poc desenvolupat. Per poder sobreviure,el nouat requereix les atencions dels seus pares .es relacionenamb l’exteriorper mitjadels sentits del tacte i de l’oida,ja que  Els sentitsde la vista,del guts i del’olfacteestan encara poc desenvolupats.  L’adolescencia,l’edat adulta i la vellesa  Cap als 11 anys ,l’adolescencia comença amb la pubertat,que es conjunt de canvis fisics que afecten al cos:  Desenvolupament dels organs sexuals i un rapid creixement.  Cap als 65 anys, comença la vellesa ,una etapa de la vidaen que la força fisica de creix pero en que es te una gran exparencia de la vida.
  6. 6.  Perquè un organisme es pugui reproduir i donar lloc a un altre induvidu , els éssers pluricel·lulars tenim unes cel·lules especials,anomenades cel·lules sexuals:els espermatozoides són les cel·lules sexuals masculines,i els òvuls són les cel·lules sexuals femenines.La unió del òvul i l’espermatozoides és la fecundació.  En unir-se un òvul i un espermatozoide es forma una nova cel·lula anomenada zigot.
  7. 7.  Mes 1: Mesura 4 mm i pesa 1 g. Desenvolupament incipient del cap. El cor ja batega  Mes 2: Mesura 3 cm i pesa 3 g. Desenvolupament de braços i cames, així com del cervell i òrgans interns.  Mes 3: Mesura 10 cm i pesa 45 g. Desenvolupament de les parpelles i moviment de les extremitats  Mes 4: Mesura 15 cm i pesa 180 g. Es cobreix de lanugen. L'intestí es comença a omplir de meconi. La pell és encara molt fina, gairebé transparent.  Mes 5: Mesura 18 cm i pesa 500 g. Creix el pèl del cap, pestanyes i celles. Desenvolupament del sistema immunitari  Mes 6: Mesura 25 cm i pesa 1.000 g. La cara ja està completament formada. La pell es cobreix d'un material gras anomenat untet sebaci. Obre els ulls i es mou molt.  Mes 7: Mesura 30 cm i pesa 1.500 g. Es comencen a moure els pulmons. Augmenta la greix subcutani i ja no cap bé a l'úter.  Mes 8: Mesura 35 cm i pesa 2.500 g. Generalment es posa cap per avall (posició cefàlica). La pell s'engrosseix i adquireix el to rosat que tindrà definitivament.  Mes 9: Mesura 50 cm i pesa 3.000 g. Els pulmons ja estan completament formats per a la vida exterior. Es cau el lanugen i la pell s'estira.
  8. 8.  Quan el nou ésser ja està totalment format i és capaç  de viure a l’exterior del cos de la mare, neix.El procés de naixement del fetus s’anomena part. En néixer , el nadó continua unit a la mare pel cordó umbilical, que talla la persona que atent el part. La cicatriu que deixa aquest tall és el melic o llombrigol.En tallar el cordó,el nounat  comença a respirar pel seu compte.El dolor que li provoca l’entrada d’aire el fa plorar. Si el nou ésser ha passat els nou mesos i encara no ha nascut cal fer cessària, que consisteix en fer un tall a la panxa perquè surti el nou ésser. En canvi, quan neix abans de temps el posen a una incubadora per tal que pugui sobreviure. Hi ha alguns casos que en el nou ésser se li embolica el cordó umbilical pel coll i es pot morir. En els primers deu dies de vida, al bebé li cau el tros de cordó que li ha quedat.
  9. 9.  Els canvis que experimenta el cos de la mare se solen estudiar per trimestre o periode de tres mesos:  PRIMER TRIMESTRE:  Desapareix la menstruació i la dona guanya pes .Els pits es comencen a inflar pero encara no se li nota que esta embarasada.  SEGON TRIMESTRE: ja se li nota la panxa . El cor batega mes rapidament perque ha de bomar mes sang per alimentarel fetus i subministrarli oxigen. TERCER TRIMESTRE: la dona comença a sentir cansament .Al final del trimestre nota unes petites contraccions del uter que anuncia que comença el començament del part.
  10. 10.  -http://www.youtube.com/watch?v=chUECPbUaGY

×