O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Cos huma la reproducció

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
L’ovúl i l’espermatozoide
L’ovúl i l’espermatozoide
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 16 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Semelhante a Cos huma la reproducció (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Anúncio

Cos huma la reproducció

 1. 1. LA REPRODUCCIÓ
 2. 2. 1. L’aparell reproductor masculí 8. La pubertat 2. El semen 9. La reproducció 3. Els espermatozous 10. La fecundació 4. La vulva 11. L’embaràs 5. La vagina 12. La placenta 6. L’òvul 13. El cordó umbilical 7. La regla 14.Fi INDEX
 3. 3. L’APARELL REPRODUCTOR MASCULÍ L’aparell reproductor masculí consta d'una sèrie d'òrgans sexuals que són part del procés de reproducció humana, aquests òrgans sexuals es troben al voltant de la pelvis. Els testicles produeixen els espermatozoides, emmagatzemen els espermatozoides i els condueixen a l'exterior a través del penis.
 4. 4. EL SEMEN L'esperma o semen és un liquid que conté espermatozous i que és expulsat del cos durant l’ejaculació. Es compon d'espermatozous, que transporten la informació genètica a l'òvul així com de líquid seminal. La funció dels espermatozous continguts en el semen és fecundar l'òvul femení per aconseguir reproduir- nos.
 5. 5. ELS ESPERMATOZOUS Els espermatozous són les cèl·lules sexuals masculines. Són unes cèl·lules molt petites que es formen d’una manera continuada i en grans quantitats als testicles. Si observem els espermatozous al microscopi, hi distingim bàsicament dues parts: - El cap, que és la cèl·lula reproductora pròpiament dita. - La cua, que és l’òrgan locomotor amb que l’espermatozou s’impulsa fins arribar al lloc de l’aparell reproductor femení on hi ha l’òvul. Entre els 13 i els 14 anys, els testicles comencen a produir espermatozous contínuament. Durant aquesta època en el cos dels nois se succeeixen una sèrie de canvis que els diferencien encara més de les noies.
 6. 6. LA VULVA Està constituïda pel mont del venus. La vulva és el òrgan genital extern de la femella. FUNCIONS DE LA VULVA La vulva actua com l’ entrada a l’úter o la matriu i proporciona protecció obrint i tancant els llavis.
 7. 7. LA VAGINA La vagina és un òrgan de l’ aparell reproductor femení que té forma de conducte que es fa petit entre la vulva i l’úter. Aquest s’utilitza per expulsar la sang de la regla i per donar a llum.
 8. 8. l´ ÒVUL En les dones els òvuls són produïts per les gònades femenines anomenades ovaris que ja estan presents des del naixement i són creats a través del procés de l’ovogènesi. L òvul és molt gran, pot arribar a 1,9 mm i té un nucli prou gran.
 9. 9. LA REGLA La regla: és sang que surt per la vagina. Quan es te: la regla es té un cop al mes. Per què es té la regla: La regla es té perquè l’ endometri que s’havia generat per tenir un fill, no es fa servir i s’expulsa. Què és l’endometri: és la capa més interna del úter. A quina edat es té la regla: no hi ha una edat exacta per tenir la regla, el més habitual és entre els 9 i els 14 anys.
 10. 10. L’EMBARÀS La gestació o embaràs, és l’etapa en què es forma un nou éser a la panxa de la mare. Sol durar nou mesos. Al llarg de l’embaràs, el fetus es desenvolupa dins la panxa de la mare. El fetus es troba en una bossa anomenada sac amniòtic, que conté un líquid que el protegeix dels cops i el manté calent. El fetus està unit a la mare pel cordó umbilical. A través del cordó umbilical rep oxigen i aliments.
 11. 11. LA PLACENTA La placenta és un òrgan que es crea quan s’està embarassada. Està formada per incomptables gots sanguinis, que intercanvien la sang del fetus i la de la mare.
 12. 12. LA PUBERTAT - La pubertat és el procés de canvis físics→ ADULT → Reproducció Sexual - s’ Accelera en la meitat de la Pubertat - Diferències abans de la pubertat - penis - vulva - Diferències desprès de la pubertat -pÈls al penis i a la vulva -creixement de pits i malucs i pectorals -la pubertat s’inicia entre els 8 i els 13
 13. 13. LA REPRODUCCIÓ La reproducció és un procés mitjançant el qual es generen descendents.Quan es tenen relacions sexuals, l’ home allibera espermatozous dins la vagina de la dona. L’espermatozou entra dins l’ òvul de la dona (que està a l’ úter) deixant la cua fora i només entra el cap. Aleshores els nuclis de les dues cèl·lules es fusionen i comencen a dividir-se i crear més cèl·lules, creant el principi del fetus. Després es va desenvolupant fins que el nadó està format.
 14. 14. LA FECUNDACIÓ La fecundació és el procés mitjançant el qual dues cèl·lules, un òvul i un espermatozou, s'uneixen per formar un nou individu. Forma part de la reproducció sexual present en la immensa majoria d'eucariotes. Quan l'espermatozou troba l'òvul, necessita travessar la corona radiada, (una capa de cèl·lules que envolten l'òvul, per tal de poder-s'hi unir).
 15. 15. CORDÓ UMBILICAL El cordó umbilical és un tub que uneix el fetus i la mare. A través d'ell es transporta la sang de la placenta cap el fetus (sang amb oxigen) i torna del fetus cap a la placenta (sense oxigen i substàncies tòxiques.)
 16. 16. GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ !!!!! Marta, Avril, Alèxia i Sara

×