O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Projecte Sant Antoni Sergio i Manuel

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Teresa i Toni
Teresa i Toni
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 14 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Projecte Sant Antoni Sergio i Manuel (20)

Anúncio

Mais de cpespillari (20)

Mais recentes (20)

Anúncio

Projecte Sant Antoni Sergio i Manuel

 1. 1. SERGIO I MANUEL: SANT ANTONI La nostra professora Cata ens ha posat un treball. A aquest treball haviem de contestar unes preguntes I després fer una presentació amb diapositives. Aquest treball era sobre Sant Antoni. Ara en Sergio I jo vos xerrarem de la festa de Sant Antoni.
 2. 2. QUE ES SANT ANTONI? A Sant Antoni es molt típic fer un foguerò I ballar al voltant d'ell. També la gent es disfressa de Sant Antoni I d'el dimoni.
 3. 3. LA LLEGENDA La protecció del sant sobre el bestiar va ser descoberta per un ase. Va neixer a l'any 251 a Egipte y va morir a l'any 356 als 105 anys diu que quan tenia 20 anys va donar les seves posesions y els doblers als pobres y va viure com un ermità.
 4. 4. ELS FOGUERONS A Sant Antoni es típic fer un fogueró I ballar al voltant seu. També si es baixet la gent bota per damunt d'ell malgrat sigui perillós.
 5. 5. LA TORRADA També a Sant Antoni es molt típic fer una torrada y torrar sobrassada, botifarró, llangonissa I costella. La gent torra cadascú lo seu.
 6. 6. LA TORRADA També a Sant Antoni es molt típic fer una torrada y torrar sobrassada, botifarró, llangonissa I costella. La gent torra cadascú lo seu.
 7. 7. EL MENJAR DE SANT ANTONI Com ja vos haviem dit abans la sorassada, el butifarró, les llangonisses I les costelles son el menjar més tipic de sant antoni.
 8. 8. LES RECEPTES Al treball hem fet una recepta de un tortell. Aquest tortell una vegada acabat es bonissim. Es com el tortell de reis l'heu de probar.
 9. 9. EL PRESUPOST DEL MENJAR Vàrem comprar el mejar: -9 sobrassades 11,7 € -7 butifarrons 7,64 € -7 llonganisses 1,92 € -3 cocacolas 2,97 € -3 taronjades 2,97 € -2 aigues 0,92 € -choricitos 3,58 € -salsitxes 3,79 € -hamburguessa I pa d'hamburguessa 6,02 € En total el menjar I les begudes ens han costat 41,96 €
 10. 10. LES CARETES A la nostra escola Espil·lari duim caretes de dimoni cada any feim el mateix pero aquest any hem anat de Sant Antoni I els animals.
 11. 11. EL NINOT Cada any feim un ninot I el tiram al foc. Cada curs en fà un esperam a que es cremi I com que el cap es un globus, el globus explota.
 12. 12. LA MÚSICA Es molt típic que a la festa I hagi gent pel pati tocant sa ximboba, sa xeremia I cantant. Això ho sol fer en Pep Lluis.
 13. 13. LES GLOSSES I ELS GLOSSADORS Les glosses son poemes que es fan a Sant Antoni I els glossadors son els que les escriuen. Al colegi feim un concurs de glosses a aquest guanya un nin de 1r cicle, un altre de 2n cicle I un altre de 3r cicle.
 14. 14. ¡ESPERAM QUE VOS HAGI AGRADAT!

×