O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Boli Viu febrer 23.pdf

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
S P
A
I
S
E
FEBRER 2023
2
Sumari ______________________________
I. Editorial. 3
II. Estem al dia amb...
• L’Escola Informa 4
• El menjador informa...
3
I. Editorial ___________________________
NOUS ESPAIS D’APRENENTATGE
Un dels elements de com s’organitza el nou currículu...
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Boli Viu Febrer 22
Boli Viu Febrer 22
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 48 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Boli Viu febrer 23.pdf (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Boli Viu febrer 23.pdf

 1. 1. S P A I S E FEBRER 2023
 2. 2. 2 Sumari ______________________________ I. Editorial. 3 II. Estem al dia amb... • L’Escola Informa 4 • El menjador informa 14 III. Notícies d’aquí i d’allà ( 6è Cicle Superior) 18 IV. El tema (5è Cicle Superior) 22 V. Les nostres festes ( 1r Cicle Inicial) 26 VI. El Racó de Ciències (3r, Cicle Mitjà) 30 VII. El Racó del Llibre (I4 Educació Infantil) 33 VIII. Hem anat a... (I5 Educació Infantil) 35 IX. El Rebost (I3 Educació Infantil) 37 X. Passatemps (2n Cicle Inicial i 4t Cicle Mitjà) 39 XI. Agenda 47
 3. 3. 3 I. Editorial ___________________________ NOUS ESPAIS D’APRENENTATGE Un dels elements de com s’organitza el nou currículum per assolir les competències específiques de l’alumnat a primària és a través de les situacions d’aprenentatge. Per tal de contribuir a desenvolupar aquestes competències, des de fa uns anys, una de les principals propostes pedagògiques de l’escola són els espais d’aprenentatge, on els infants són capaços de solucionar situacions reals o molt versemblants a través del que han après a l’aula de manera autònoma però acompanyada dels suggeriments dels docents i interactuant amb els companys del seu cicle. Per tot això, aquest curs i amb el suport econòmic i col·laboració de l’AMPA hem creat una nova Aula de Ciències amb diferents espais científics i un nou espai d’aprenentatge de Robòtica. • Aula de Ciències, amb nous materials, il·luminació i mobiliari s’han creat vuit espais per a que els infants puguin experimentar, aprendre i mantenir el seu interès pel món científic. • Espai de Robòtica, amb la dotació d’una gran varietat de recursos i materials adaptats a les diferents edats, amb els quals els infants dissenyaran, construiran i programaran diferents robots. Des d’aquí, el nostre agraïment a l’AMPA pel vostre suport i col·laboració en la construcció d’aquests nous espais i que esperem que puguin generar les màximes oportunitats de participació i aprenentatge per a tot l’alumnat.
 4. 4. 4 II. Estem al dia amb _____________________ L’Escola Informa XERRADA MOSSOS A l’octubre els alumnes de 6è van assistir a la xerrada Internet Segura realitzada pels mossos d’esquadra. Conèixer les oportunitats i riscos d’internet i donar alguns consells de seguretat per evitar problemes van ser els temes que principalment es van tractar a la xerrada. Aquesta activitat gratuïta s’emmarca dins el projecte Internet Segura per a la protecció del menor. CONTE MENJALLETRES A l’octubre tots els alumnes de 6è, per grups, van anar a les classes d’infantil a explicar-los el conte “Menjalletres”. El Menjalletres, a més de ser un conte elaborat pels alumnes de 6è, és la mascota de la nostra Biblioteca, i gràcies al conte els més menuts de l’escola ja saben que el Menjalletres des de les Escletxes va arribar a la Biblioteca del Pau Vila.
 5. 5. 5 CURSES D’ORIENTACIÓ A l’octubre els alumnes de 3r i 4t van realitzar diferents activitats per aprendre a orientar-se per l’entorn de Collserola. Els grups van sortir de l’escola i quan van arribar al punt de trobada, el pavelló, es van dividir en petits grups per seguir un itinerari a través d’un mapa i una brúixola. Aquesta activitat organitzada pel CEM i dirigida per 7 monitors forma part del pla de sortides del centre i s’emmarca en l’àrea del coneixement del medi natural i l’educació en valors. LA CASTANYADA A l’octubre, al pati de primària, els alumnes d’infantil i cicle inicial van celebrar la festa de la Castanyada. La Sra. Castanyera, després de 2 anys sense venir a l’escola, el 28 d’octubre amb molta il·lusió i carregada de castanyes, del Montseny va tornar a visitar-nos. La Sra. Castanyera va ser ben rebuda pels infants, i de petons i abraçades no li van faltar. Al pati, tots els infants ben animats van cantar i ballar. Per acabar la festa, la Castanyera va repartir castanyes per a tots els infants de l’escola. Aquesta Castanyada organitzada per la comissió de Festes ha comptat amb la col·laboració de l’AMPA i les monitores del menjador.
 6. 6. 6 TALLER AUTOPROTECCIÓ El 22 de novembre els alumnes de 5è van realitzar un taller de primers auxilis i autoprotecció. Sensibilitzar l’alumnat en temes d’autoprotecció era l’objectiu del taller. Consells bàsics sobre diferents perills i d’autoprotecció. Actuar d’acord el PAS (Protegit, Avisar, socórrer) i activar el Sistema d’Emergències. Trucades al 112 van ser els continguts claus que es van abordar. Aquest taller subvencionat per la Diputació i ha estat proposat i gestionat des de la regidoria d’Educació i forma part dels continguts vinculats amb l’educació per a la salut.
 7. 7. 7 CANTEM HAVANERES! El 21 de novembre el Sr. Josep Lluís Blázquez va fer una xerrada sobre el món de les havaneres als alumnes de 5è i 6è. El Josep Lluís va explicar-los l’origen d’aquest gènere musical provinent de l’Havana i el seu vincle amb el món mariner. També a través de vídeos els va mostrar diferents cantades d’havaneres a Calella de Palafrugell. Per acabar, tots plegats van cantar algunes havaneres, on no hi van faltar “El Meu Avi”, “La Barca Xica” i “La Bella Lola” com a cloenda de la xerrada. Aquesta activitat ha estat proposada pel Sr. Josep Lluís que forma part del grup “Som de l’Havana”. Des d’aquí el nostre agraïment. VISITEM LA BIBLIOTECA Amb l’objectiu de fomentar el gust per la lectura, els grups d’infants d’I4, I5, 1r, 5è i 6è van visitar la Biblioteca Municipal, i acompanyats de l’Àngela vam realitzar les següents activitats:
 8. 8. 8 Els d’I-4 , “La Cistella Màgica”, junts van descobrir la seva màgica, quan hi ficaven un objecte dins, l’objecte és transformava en un bonic conte que L’Àngela els explicava. Els d’I-5, “Una mica perduts...”, Els infants van ajudar a localitzar els personatges dels contes que s’havien escapat a la nit i tornar-los als seus contes d’on havien sortit, en acabar, l’Àngela els va explicar un. Els de 1r, ”El Semàfor”, per saber quines coses es poden fer i quines no a la Biblioteca. També van mirar i escoltar diferents contes.
 9. 9. 9 Els de 2n, “Despertant el Cavall Armat”, s’ho van passar d’allò més bé amb aquesta activitat i van aprendre moltes coses del seu espai a la biblioteca: La sala Infantil. Els de 6è, Laboratori de lectura... “Salvatges”, a partir de la lectura de contes tradicionals breus van reflexionar sobre la importància de l’autoestima i el valor de la nostra pròpia identitat. Moltes gràcies Sílvia i Àngela per la vostra atenció.
 10. 10. 10 ACTIVITATS TEI El 16 i 19 de desembre totes les parelles TEI (Tutoria Entre Iguals) de 3r i 5è i de 4t i 6è van realitzar conjuntament diferents activitats: manualitats i jocs de taula a l’aula, jocs esportius al pavelló... per treballar la convivència, cooperació i cohesió social. Aquestes activitats formen part de les actuacions a portar a terme aquest curs del programa TEI que s’emmarca en el Projecte de Convivència.
 11. 11. 11 TALLER KAPLA El 21 de desembre els alumnes de 3r i 4t al gimnàs de l’escola van realitzar un taller interactiu on van construir estructures efímeres: torres, ponts...amb peces de fusta amb l’ajut de dos animadors. El joc requeria concentració, coordinació i sentit de l’equilibri i va acabar amb la destrucció de tot el que havent construït. L’activitat ha estat proposada per les mestres del cicle i té com a objectiu principal treballar la cooperació.
 12. 12. 12 TALLERS ESPORTIUS El 20 de desembre al pavelló poliesportiu tots els alumnes de 3r, 4t i 5è van realitzar un taller d’escalada dirigit i acompanyats per 60 alumnes fent de monitors d’un Grau superior d’esports de lleure i Aventures. Aquest taller gratuït ha estat proposat i gestionat pel tècnic d’esports Albert Batlle i forma part dels continguts vinculats en l’àrea d’Educació Física.
 13. 13. 13 XERRADA D’OPEN ARMS El 24 de gener els alumnes de 6è van assistir a una xerrada realitzada pel Carlos com a membre de l’ONG “Open Arms”. El Carlos, combinant vídeos i imatges, els va explicar com porten a terme la seva principal missió de protegir la vida de les persones abandonades en aigües del Mediterrani Central que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Aquesta xerrada realitzada a la Biblioteca Municipal, ha estat proposada per les mestres del cicle i té com a principals objectius: fomentar valors, el pensament crític i despertar l’interès pel compromís davant la injustícia social.
 14. 14. 14 El Menjador Informa Durant tot el curs l’equip de monitores del menjador que acompanya als vostres infants són: a Educació Infantil l’Ana i la Mari, d’I3; el Joan d’I4 i la Míriam d’I5, a Cicle Inicial la Lidia, la Carmen i el Mikel (ha estat pare del Didak), ve la Gemma en el seu lloc, a Cicle Mitjà la Loli i la Sònia, i a Cicle Superior la Silvia i el David, l’Esther com a coordinadora i reforç. Al mes de gener s’ha incorporat la Verònica com a cuinera i la Mari que ens ajuda a la cuina, també li donem la benvinguda a l’escola. Fins ara l’Ana era la nostra cuinera, es va jubilar al desembre, desitgem que tingui una bona jubilació merescuda i molta sort en la seva nova etapa de la vida! GRÀCIES ANA! Des de l’empresa Teno una dietista especialitzada en nutrició, la Montse, s’encarrega de l’elaboració dels menús equilibrats, mensualment rebreu el menú variat i ric en fibra, vitamines i proteïnes, amb un ventall de productes de proximitat i alguns ecològics. Les cuineres ens elaboren el menjar segons el menú diari, variat i sa, amb el que mengem molt de gust. Tots els menús que us fem arribar son mensuals i amb una proposta de sopar. Teno té un portal d’accés per a totes les famílies on trobareu tota la informació referent al menjador de l’escola, per accedir heu d’entrar a la web de Teno www.teno.cat codi de l’escola Pau Vila D17.
 15. 15. 15 Vàrem començar el curs al voltant de 180/190 infants que es queden cada dia a dinar al menjador i a dia d’avui ja som uns 210 infants. Els infants d’educació infantil dinen a les aules, al menjador els infants de cicle inicial i cicle mitjà i superior al gimnàs, on el dia 19 de gener l’AMPA i ‘Ajuntament ens va proporcionar taules de rodes i cadires plegables, així el gimnàs ara és sala polivalent. L’ equip d’educadors/es ens encarreguem d’oferir uns bons hàbits de menjador, d’higiene i de conducta. Seguit de l’àpat els infants tenen el seu temps lliure per jugar, interactuar i fer volar la seva imaginació i creativitat. Després organitzem un seguit d’activitats juntament amb els infants per tal de que s’engresquin i gaudeixin de l’estona d’esbarjo del menjador, amb la programació mensual ens ajuda a portar-ho a terme; jocs organitzats, jocs populars, esports, tallers... permeten passar aquest temps d’una manera més divertida, educativa i segura, als infants. Aquest primer trimestre i gener, em continuat fent els projectes, dels quals sempre en surten coses positives com: “Jo em serveixo”, “Respect”, “Sense soroll, somrius” i “Vius i actius patis coeducatius”. Amb una igualtat sense etiquetes i gaudint dels àpats amb els companys/es en un espai en calma.
 16. 16. 16 Activitats com la Castanyada i Halloween, que ens van acompanyar a final del mes d’octubre, menjant un menú d’allò més típic i no podien faltar les castanyes i moniatos, tot al final un terrible camí que voluntàriament alguns dels nostres infants varen fer pel Sanatori del terror... Els tallerets que ens encanta fer quan s’acosta el del Nadal, amb pinces cartolines i demés material.. el calendari advent (cada dia un grup tenia una petita sorpresa) i manualitats molt nadalenques. Dinarem com mana la tradició... una bona sopa de galets, pollastre amb prunes i uns bons torrons! Cada trimestre realitzem a cuina un tastet d’allò més suculent... aquest hem tastat les “d’olives arrebossades”, per a llepar-se els dits...boníssimes.. us enviem la recepta, per si us animeu a casa! Amb el tastet ve acompanyat d’un dossier, activitats, gimcana pels més menuts i tallers amb l’Olivina, que ens va convidar a descobrir el món de l’oli. INGREDIENTS: Olives, ou batut, pa ratllat, oli d’oliva. PREPARACIÓ: Escorrem les olives del seu líquid i les eixuguem una mica amb paper de cuina, les passem per ou batut i pa ratllat. Posem oli abundant en una paella petita i les fregim fins que quedin rosses. Bon profit!!!
 17. 17. 17 Durant el mes de gener el projecte de sensibilització social tracte de “JOCS DEL MÓN” es treballa la idea del joc com un element comú de moltes cultures, expliquem els seus orígens perquè els nostres infants s’adonin que el joc és com un llenguatge internacional que parlen tots els nens i les nenes del món. El mapa mundi que hem elaborat entre tots ens indica quins jocs d’arreu del món hem jugat a l’ Àfrica, Amèrica, Europa, Àsia, Oceania i Antàrtida. “D’engruna ni una” una proposta engrescadora que hem posat a terme algunes escoles contra el malbaratament alimentari, proposta que ens envien des de Teno, empresa que gestiona el menjador i l’acollida, i que durant deu dies els vostres infants col·laboren a l’hora de recollir les brosses del menjador que queden plenes d’aliments que s’han llençat sense aprofitar, prenen consciència i s’aconsegueix reduir el malbaratament, es potencia el seu procés de creixement i d’autosuficiència. L’objectiu és conscienciar els alumnes i l’equip d’educadors d’aquesta problemàtica i utilitzar aquest estudi com a eina reguladora. En sabreu més noticies al pròxim boliviu... Us presentem el Conill Mill, la mascota de Teno, ens transmetrà els valors d’una bona alimentació equilibrada i saludable, mitjançant un espectacle, dirigit per els infants d’educació infantil. Arriba a l’escola durant aquest segon trimestre, estarem a la guaita!!! Equip de monitors/es
 18. 18. 18 III. Notícies d’aquí i d’allà ________________ Notícies fresques de 6è!! Una televisió ve a l’escola L’ETV BAIX LLOBREGAT VE A FER UN REPORTATGE L’ETV Baix Llobregat va fer un reportatge sobre la nostra activitat de teatre. El passat dimecres dia 11 de gener, l’ETV Baix Llobregat va venir a fer un reportatge sobre la nostra activitat de teatre. Des del curs passat totes les classes de Primària de l’escola fem teatre. Tot va començar amb una proposta de la regidora d’Educació de l’Ajuntament i amb coordinació amb la nostra escola es van organitzar les sessions de teatre que fem a l’Escola de Música un cop a la setmana amb l’Oriol, el nostre professor. Dos reporters de l’ETV Baix Llobregat van entrevistar dos alumnes de 5è (l’Ares i l’Adrià), l’Oriol i l’Enric, perquè Volien donar a conèixer la nostra experiència de teatre a través del seu cana A més a més, van gravar imatges d’algunes sessions com a mostra més concreta de les activitats que fem a teatre (jocs, treball de concentració, cooperació, coordinació, etc..) La nostra classe de 6è, va entrevistar a l’Ares i l’Enric i ens van explicar que van estar amb ells a la biblioteca del Pau Vila, perquè és un espai molt acollidor per a tothom. Afegim l’enllaç del reportatge perquè el pugueu veure: https://etv.alacarta.cat/atalaiar/capitol/escola- pau-vila-del-papiol
 19. 19. 19 LABORATORI SALVATGE E X P E R I M E N T E M A M B L ’ A U T O E S T I M A Sisè es puntua la seva autoestima i se n’adona que sovint la gent ens posa etiquetes. Les tres classes de sisè, entre gener i febrer, vam anar a fer un laboratori salvatge a la Biblioteca Valentí Almirall. L’Àngela, la bibliotecària, va ser l’encarregada de fer el taller. Vam fer una sèrie d’activitats molt divertides relacionades amb l’autoestima. Per això vam necessitar in estimòmetre (és com un termòmetre del 0 al 10 i així et puntues segons la teva autoestima). A continuació l’Àngela ens va llegir dos llibres: un conte d’un nen que tenia un grup d’amics molt “popular” i a ell li agradava una noia molt rara, i l’altre conte era sobre una nena que tenia el cap ple de pardals i li agradava un noi d’una colla molt “popular”. Estimòmetre Contes de referència
 20. 20. 20 Això ens vol dir, que a vegades la gent ens posa una etiqueta amb unes expectatives que no són lesque un vol i ens fa actuar d’unamanera o d’una altra, sense deixar-nos ser com som. Després, van triar uns pergamins que a dins hi havia un conte pera cadascú. En veu alta van resumir-lo i explicar- lo als altres i a més havien de trobar el valor o l’emoció que sentia el personatge o personatges. Etiquetes del Martí A continuació, es van mirar al mirall per veure que: cadascú és perfecte a la seva manera. En acabar el taller,gairebé tothom va pujar la seva puntuació en l’estimòmetre. A punt de mirar-nos i fer-nos petons.
 21. 21. 21 FEM CIÈNCIA A L’ESCOLA Molta il·lusió entre els nens i nenes per estrenarl'aula de ciències. Aquest espai és una oportunitat molt bona perquè l'alumnat de l'EscolaPau Vila del Papiol aprengui a fer ciència. Els estudiants aprenen ciència Després de molt de temps, aquest mes de gener, l'alumnat de primària pot tornar a gaudir de l'aula de ciències, gràcies a la col·laboració de les famílies i el projecte de l'escola. Una vegada ha passat la pandèmia hem recuperat l'aula d'experimentació, on hi ha diferents zones per descobrir i aprendre sobre: els minerals, els éssers vius, el magnetisme, l'aigua, la llum, el so,fer observació, l'electricitat, l'energia, les màquines, entre altres. Aquesta aula de ciències s'utilitzarà a l'hora de fer espais, un cop per setmana, compartint la sessió amb dos cursos, primer amb segon, tercer amb quart i cinquè amb sisè.
 22. 22. 22 IV. El Tema ___________________________ ❖ QUINES ENERGIES ES FAN SERVIR A L’ESCOLA? En aquest article parlarem sobre quines energies es fan servir a l'escola per tenir llum, per escalfar l'aigua i per la calefacció … etc. Amb el Pedro hem fet un recorregut per diferents llocs de l’escola. Primer vam anar a la sala on estan les calderes. Com veieu a la foto hi ha una caldera vermella molt gran i una blanca més petita. La vermella és la caldera antiga i només es faria servir en cas d'emergència. La blanca és la que es fa servir actualment. Les calderes estan connectades al sistema elèctric, a les instal·lacions d’aigua i al gas (gas ciutat). Escalfen els radiadors que per dins ja que porten aigua que es lo que fa que estiguin calents. També escalfa l’aigua perquè arribi calenta a la cuina. Als lavabos no hi ha aigua calenta. El gas natural que arriba a l’escola es un combustible fòssil que s’ha acumulat durant milions d’anys en la terra, com resultat de una descomposició anaeròbica (sense oxigen) de les restes de plantes i animals. BER?
 23. 23. 23 Aquest energètic s’extrau perforant la terra fins arribar a els jaciments, la troballa de la qual es realitza mitjançant exploracions geològiques, que poden trigar alguns anys. Es troba amb el petroli i s’extreuen tots dos dels mateixos llocs, dels pous petrolífers. El gas natural forma és una font d’energia que forma part de les energies no renovables .Les fonts d’energia no renovables són les que es troben a la Terra però una vegada es gasten o s’esgoten no es poden restablir. Altres fonts d’energia no renovable són el petroli que es fa servir per obtenir combustible, per fer moure diferents vehicles o motors però també del petroli es poden obtenir molts més
 24. 24. 24 elements .El carbó que es fa servir per exemple en centrals tèrmiques. Una altra font d’energia no renovable és l’urani que es fa servir a les centrals nuclears per obtenir energia elèctrica. El que tenen en comú aquestes fonts és que quan es fan servir desprenen molt CO2 o en cas de l’urani després radiació nociva . El sol és una font d’energia que proporciona llum i calor. L’energia solar és una energia neta, totalment renovable , que no s’esgota, que produeix energia a la nostra escola. Altres fonts d’energies renovables són el vent amb el que obtenim energia eòlica per fer electricitat. La biomassa que s’obté dels residus vegetals i animals per fer compost o combustible per fer combustible. Amb la força de l’aigua del mar podem obtenir energia mareomotriu i produir energia elèctrica o amb l’aigua dels rius a les preses també es produeix electricitat.
 25. 25. 25 LES PLAQUES SOLARS… Al sostre de l’escola, a tot l’edifici d’infantil trobem moltes plaques solars ( o fotovoltaiques) que recullen l’energia del Sol, durant tot el dia. Quan arriba la nit ja no es produeix energia i quan està núvol també recull l’energia del Sol però molt menys. L’energia solar que obtenim es converteix en electricitat que la fem servir per les llums que ens il·luminen les classes, endollar els ordinadors, per carregar les tablets… Com que les plaques solars produeixen molta electricitat, en sobra molta energia i la retornem a la companyia d’electricitat. En aquest mapa conceptual de les energies ho veurem més clar:
 26. 26. 26 V. Les nostres festes_____________________
 27. 27. 27
 28. 28. 28
 29. 29. 29
 30. 30. 30 VI. El Racó de Ciències ___________________ LA SUCCIÓ DE LES PLANTES. Els infants de 3r hem estudiat la flora i la fauna de Collserola al primer trimestre d’aquest curs. Per profunditzar, de forma empírica, el nostre coneixement del tema, hem fet un experiment que volem compartir amb totes vosaltres: El Víctor Garcia, la Rita Company, en Nahum Huguet, la Ciara Maldonado i l’Asier Clemente ens ho expliquen amb les seves paraules: “Hem fet un experiment per veure si podem “tenyir” flors amb colors. Primer vam agafar margarides i clavells blancs i els vam posar en diferents pots on abans havíem posat aigua amb diferents colorants alimentaris (blaus, vermells i grocs). També vam fer algunes barreges de colors (groc i blau = verd). Després, vam esperar cinc dies i vam observar que les flors xuclen l’aigua amb colorant per la tija i els pètals començaven a posar-se del color del colorant.
 31. 31. 31 Hem descobert que la flor que més ha agafat color és el clavell. Hem demostrat que les plantes xuclen l’aliment per la tija fins arribar a totes les seves parts. Aquest experiment ens ha agradat molt i és molt fàcil i bonic de fer.” Per familiaritzar-nos amb el mètode científic, hem observat i anotat les diferents parts de l’experiment en aquesta fitxa: Hem apuntat EL MATERIAL NECESSARI, LA HIPÒTESI INICIAL, SI S’HA COMPLERT O NO LA HIPÒTESI, QUÈ HE APRÈS D’AQUEST TREBALL.
 32. 32. 32 Finalment, al darrera del nostre full, hem dibuixat les flors ABANS i DESPRÉS d’afegir el colorant a l’aigua. Aquí ho teniu!
 33. 33. 33 VII. El Racó del llibre __________________ RACONS QUE ENS CONVIDEN A GAUDIR DELS CONTES... Per a nosaltres, els infants de I4, com passa a la majoria de nens i nenes de la nostra escola, les estones d’escoltar o mirar contes són molt importants. En el nostre dia a dia, considerem que els contes ens regalen moments d’emocions diverses, fantasia i il·lusió. No podem imaginar-nos la nostra vida a l’escola sense llibres i contes. Tenim uns racons molt bonics que ens conviden a seure, estar relaxats i mirar els nostres contes. Són espais on el nostre gust per la lectura es nodreix i creix. Són llocs molt especials, on es trobem molt a gust, i on no només gaudim de la observació i lectura de contes, sinó també del compartir amb els altres infants. Quan mirem o llegim un conte en parella o en grup descobrim moltes coses i la lectura és molt enriquidora. La biblioteca de l’escola és un lloc que ens acull i ens posa a l’abast un munt de contes molt macos i llibres interessants sobre molts temes diferents. Ens agrada molt anar-hi els divendres i endinsant-nos en mil aventures que ens regalen la munió de llibres que n’hi ha
 34. 34. 34 A les nostres classes, tenim els espais de la calma. Són uns racons agradables amb catifa i coixins, on seiem o ens estirem i podem dedicar una estona a la nostra passió pels contes. A vegades, alguns matins, la classe ens rep amb una cabana de lectura, que acollidora, ens engresca a entrar-hi i deixar-nos seduir per contes preciosos. Són moments que no tenen preu. L’espai exterior, també contempla la necessitat que alguns infants tenim per llegir i mirar contes. Comptem amb una zona de fusta amb bancs i taules, dedicat a la lectura. Llegir a l’aire lliure és un plaer.
 35. 35. 35 VIII. Hem anat a _____________________
 36. 36. 36
 37. 37. 37 IX. El Rebost _________________________ TASTET DE POMA A LA CLASSE DELS SOLS I ELS I LES PIRATES! Durant aquest curs anem fent tastets de les diferents fruites i fruits secs de la temporada, avui ha tocat… tastet de pomes! Descobrim les pomes! Les olorem, toquem i observem. Amb l’ajuda d’una liquadora triturem la poma per extreure el suc. Prèviament les hem pelat i tallat a trossets.
 38. 38. 38 I ara a gaudir, estava boníssim! “Hem descobert com funciona una liquadora, que ens ajuda a extreure el suc d’algunes fruites. Fa molt soroll i és molt ràpida!
 39. 39. 39 X. Passatemps _______________________ MOTS ENCREUATS: ANIMALS DE LA SELVA
 40. 40. 40 DEFINICIONS HORITZONTALS 1. 4. 5. 6.
 41. 41. 41 7. 8. 10. VERTICALS 2. 3. 9.
 42. 42. 42 HORITZONTALS: 1. Tucà: És mitjà i vola. És de color negre i és un au. Té el bec de color taronja. 4. Colibrí: És molt petitó i vola i també té un bec molt llarg. Té plomes, comença per la lletra C i acaba per la lletra I. 5. Piranya: És un peix que mossega molt i és mitjà. Té cua i corre molt i começa per la P i acaba per la A. 6. Peresós: És un animal vertebrat. És un mamífer i és molt lent també. Puja a l’arbre i pot anar per l’aigua. 7. Girafa: Té el coll molt alt. Té taques i té les potes molt llargues. 8. Guacamai: És de colors i vola i repeteix. Comença per la lletra G i acaba per la I. 10. Tritó: És un amfibi i és de color taronja i negre i viu a la selva. VERTICALS: 2. Àguila arpía: Au de la selva que menja peixos. És gris, negra, blanca i és mig gran. 3. Mico caputxí: És un mamífer. És molt petit i puja als arbres. 9. Cocodril: És mitjà i és verd i té escates. Comença per la C i acaba per la L.
 43. 43. 43
 44. 44. 44
 45. 45. 45
 46. 46. 46
 47. 47. 47 XI. Agenda_______________________ mes dia Activitat nivell febrer 08/02/23 Granja Natura - Navàs 2n febrer 09/02/23 Activitat Científica. Molins de Rei 6è febrer 10/02/23 Biblioteca Valentí Almirall. El Papiol 5è febrer 13/02/23 Palau de la Música - Barcelona 1r i 2n febrer 16/02/23 Sortida Dijous gras – El Papiol – Activitat TEI 1r,2n,3r,4t,5è i 6è febrer 17/02/23 Festa de lliure disposició Escola febrer 20/02/23 Festa Local Escola febrer 28/02/23 Teatre anglès - Barcelona 1r,2n, 5è i 6è març 01/03/23 Portes Obertes Escola Pau Vila març 08/03/23 Museu Can Framis - Barcelona I4 març 09/03/23 Museu Can Framis - Barcelona I5 març 10/03/23 Visita al Parlament - Barcelona 6è març 14/03/23 Teatre anglès - Barcelona 3r i 4t març 15/03/23 Trobada d’atletisme – Sant Feliu de Llobregat 5è i 6è març 22/03/23 Auditori de Barcelona I3 març 24/03/23 Biblioteca Valentí Almirall 3r A març 31/03/23 Biblioteca Valentí Almirall 3r B març 31/03/23 Entrega d’informes Educació Primària abril 11/04/23 Visita i taller a la Depuradora de Gava 5è abril 11/04/23 Visita i taller a la Depuradora Sant Feliu de Llobregat 6è abril 21/04/23 Vetllada Cultural – El Papiol Escola Pau Vila abril 24/04/23 Visita a la Colònia Güell – Santa Coloma de Cervelló 5è abril 25/04/23 Visita a Mercabarna 3r abril 26/04/23 Bosc Vertical - Dosrius 1r maig 01/05/23 Festa dia del Treball Escola Pau Vila maig 02/05/23 Festa de lliure disposició Escola Pau Vila maig 09/05/23 Granja Can Pidelaserra - Castellbisbal I3 maig 10,11 i 12/05/23 Colònies Can Miqueló – Sant Martí de Centelles I5 maig 23/05/23 Delta del Llobregat 4t maig 26/05/23 Biblioteca Valentí Almirall I3
 48. 48. 48

×