O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Boli Viu Febrer 2021

Revista

 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Boli Viu Febrer 2021

 1. 1. FEBRER 2021
 2. 2. 2 Sumari ______________________________ I. Editorial. 3 II. Estem al dia amb...  L’Escola Informa 4  El menjador informa 12 III. Notícies d’aquí i d’allà (5è Cicle Superior) 15 IV. El tema (1r, Cicle Inicial) 18 V. L’Entrevista / El Reportatge (2n, C. Inicial) 22 VI. Les Nostres Festes (2n Cicle Inicial) 25 VII. El Racó de Ciències (P5, Ed. Infantil) 28 VIII. El Racó del Llibre (P3, Ed. Infantil i 6è Cicle Superior) 34 IX. Hem anat a... (3r, Cicle Mitjà i P4, Ed. Infantil) 38 X. El Rebost (4t, Cicle Mitjà) 47 XI. Passatemps (2n, Cicle Inicial) 53 XII. Col·laboració : Anna Serra –Regidora d’Educació 55 XIII. L’Agenda 56
 3. 3. 3 I. Editorial ___________________________ LA NOVA REALITAT DEL PAU VILA Estem a punt d’acabar el segon trimestre d’un curs atípic i diferent, un curs que va començar després d’un estiu marcat per les declaracions i opinions continuades als mitjans de comunicació, sovint contradictòries, sobre com seria la tornada a l’escola. En aquest context, al mes de juliol l’equip directiu atenent les instruccions del Departament i el context de l’escola, vam dissenyar un Pla d’Organització del Centre amb el repte de fer de l’escola un entorn segur sense deixar de garantir una educació de qualitat. Van ser dies de reflexió, diàleg, treball i coordinació, sense oblidar-nos que els protagonistes del pla eren els infants que portaven mesos sense escolarització presencial, i que tornarien havent viscut cada un d’ells el confinament de manera diferent i, alguns, amb una situació molt més complexa de la que tenien al març. El 14 de setembre l’alumnat malgrat les mascaretes, les distàncies, els grups de convivència estables... ens van donar una lliçó de sentit comú i de serenor. Hem de dir que es van adaptar amb una facilitat extraordinària a la “nova realitat” de l’escola, una realitat que cal apuntar, en ocasions, ni a ells ni a nosaltres ens acaba d’agradar. Ara, gràcies a la actitud dels infants, professorat i la col·laboració de les famílies i entitats locals ens mantenim en unes taxes de contagi al centre molt baixes, l’ambient ha estat tranquil i les i els docents hem pogut fer allò que ens pertoca: acompanyar i ajudar a créixer. Tant de bo que ben aviat puguem deixar de pensar en grups bombolla, distàncies, PCR, higiene, mascaretes...i tornem a centrar la mirada, prioritàriament, en la pedagogia i l’educació.
 4. 4. 4 II. Estem al dia amb _____________________ L’Escola Informa MILLOREM ELS ESPAIS En el marc de les tasques de seguiment, manteniment i millora dels espais exteriors del centre, vam valorar i proposar amb l’ajuntament millorar i renovar l’entrada de l’escola substituint dos arbres en mal estat per una olivera. El 15 de febrer aquesta proposta i, gràcies a la gestions i treballs de jardineria de l’ajuntament, es va condicionar un nou espai natural presidit per una espectacular olivera, on ara podem gaudir d’un entorn més agradable. Volem agrair també al Sr. Lluís Garcia de “Jardins Papiol” per la seva gestió en l’adquisició d’aquesta olivera i, molt especialment, a l’Empresa “Barberán” de Castelldefels per la seva donació totalment desinteressada de l’olivera a la nostra escola.
 5. 5. 5 ANEM AL BOSC! Aprofitant el privilegiat entorn natural de l’escola, els nens i les nenes d’infantil, cada quinze dies, surten al bosc direcció ca n’Amigonet, la Salut, les Escletxes, can Rabella...com a espais ideals per moure’s, respirar, experimentar, aprendre, crear, respectar i gaudir de la natura. Des d’aquí us en fem un tast d’algunes sortides. 1-SORTIDA NATURALISTA Al novembre, els infants de P5 van fer una sortida molt especial al bosc de Collserola, una sortida naturalista guiada per l’Oriol, un monitor especialista en itineraris que amb molt entusiasme els va fer descobrir secrets del bosc que no coneixien. També vam aprofitar per recollir molt elements naturals per fer propostes de treball a l’aula. 2-SORTIDA A L’HÍPICA Al desembre, els infants de P3, P4 i P5, per grups, van anar al centre d’hípica Cal Senyoret, on van observar, mirar, escoltar... els cavalls, eugues i ponis que hi havia. També van fer un dibuix al natural dels animals. Tota una aventura! 3-SORTIDA A LES ESCLETXES Al febrer, els infants de P4 i P5 van anar a les Escletxes on van tenir l’oportunitat d’endinsar-se entre les roques i explorar aquest magnífic espai, fins i tot, van poder veure uns nois practicant l’escalada.
 6. 6. 6 TALLER DE CAIXES NIU L’11 de desembre els alumnes de 5è, acompanyats per l’educador ambiental Artur, van realitzar un taller per construir 10 nius de fusta perquè visquin els ocells mentre ponen i coven els seus ous. L’Artur va informar-los de la importància de l’existència dels ocells per als boscos i els conreus i per aquest motiu, hem de protegir-los. Aportant-los aquests nius és una bona manera. Un cop fets, els 10 nius es van penjar en arbres del pati i del voltant de l’escola. Aquest activitat gratuïta ha estat proposada i gestionada des de la regidoria de medi ambient i forma part dels continguts a treballar sobre l’educació ambiental.
 7. 7. 7 VISITEM LA BIBLIOTECA Amb l’objectiu de fomentar el gust per la lectura, els grups del cicle superior han visitat la Biblioteca Municipal per realitzar diferents activitats organitzades i dirigides per l’equip de la Biblioteca. Al gener hi van anar els dos grups d’alumnes de 5è i al febrer els tres de 6è. Tots ells van realitzar diferents activitats al voltant del lema: “Avui és un bon dia per canviar el món”. Cada grup, per parelles, van mirar i llegir contes sobre diferents realitats, unes de bones i d’altres de no tant, per reflexionar sobre valors: la igualtat, el respecte, la solidaritat...També L’Àngela i amb el suport d’il·lustracions els va explicar una història amb vivències de diferents personatges amb situacions i vides molt diverses. Per acabar, van realitzar un taller de fanalets on cada alumne hi va escriure un propòsit de millora personal. Des d’aquí, gràcies Sílvia i Àngels per la vostra atenció.
 8. 8. 8 ACOSTEM LA NATURA A L’AULA Al gener, aprofitant que es alumnes de 1r i 2n havien treballat els animals, i amb l’objectiu de fomentar l’educació ambiental i el respecte a la natura van realitzar l’activitat Toca-Toca portada a terme per dos monitors del Centre d’Apropament a la Natura de Navàs. A través del contacte directe amb animals exòtics: taràntula, serp, tortuga, camaleó, iguana, keko i un mussol van descobrir, tocar, veure, escoltar i viure la natura dins de les seves aules. Aquesta activitat proposada per les mestres del cicle, com alternativa a la visita del centre de Navàs, s’emmarca dins dels continguts vinculats amb el coneixement del medi natural i l’educació ambiental. TALLER DE CONSTRUCCIÓ KAPLA El 3 de febrer els alumnes de 3r i 4t, cada grup a les seva aula, van realitzar un taller interactiu on van construir estructures efímeres: muralles, torres... amb peces de fusta rectangulars amb l’ajut d’un monitor. El joc requeria concentració, coordinació i sentit de l’equilibri i va acabar amb la destrucció de tot el que havien construït. Aquesta activitat proposada per les mestres del cicle tenia com a objectiu principal treballar la cooperació i cohesió del grup.
 9. 9. 9 XERRADA 100tífiques L’11 de febrer, Dia Internacional de la Nena i la Dona Científica, els alumnes de 6è ho van celebrar d’una manera molt especial participant en el projecte 100tífiques. Tres científiques: l’Anna Altisent, com a investigadora de malalties rares a l’hospital de Sant Joan de Déu, la Loli Molina, com a investigadora d’un model animal que es regenera (Les planàries) i l’Alba Ortega, com a científica especialitzada en l’estudi del funcionament de les neurones, van impartir una xerrada a cada grup de 6è a través d’una vídeo conferència. L’objectiu de les xerrades era donar-se a conèixer qui són, quin tipus de recerca fan i com és el dia a dia de cadascuna. Les seves exposicions van acabar amb un torn obert d’intervencions. Les seves aportacions ens ajudaran a trencar estereotips, a generar curiositat i, finalment, acostar la ciència a nens i nenes. Aquesta activitat gratuïta proposada per les tutores de 6è, forma part del projecte 100tífiques i ha estat gestionada pel Centre de Recursos Pedagògic.
 10. 10. 10 TALLERS D’EDUCACIÓ AMBIENTAL Al mes de febrer, a proposta de la regidoria de medi ambient, hem realitzat tres tallers subvencionats per la Diputació per treballar continguts vinculats amb l’educació ambiental i el consum responsable dirigits per educadors/es de l’AMB. 2-CONEGUEM ELS RESIDUS Els alumnes de1r van realitzar un taller per conèixer millor els residus i recursos a través de diferents activitats. Conèixer quins residus es generen majoritàriament a casa i a l’escola, com podem disminuir-los i adquirir competències per actuar d’una manera responsable envers el medi van ser els objectius claus del taller. 3- AGAFEM EL CABÀS! Els alumnes de 4t van realitzar el taller De cabàs a cabàs i... bona compra faràs! A través d’un joc de l’oca gegant adaptat i d’acord a la casella del joc, reflexionaven per tal de respondre preguntes sobre els residus, la prevenció…o bé passar proves sobre ecoetiquetes, productes de Km 0, envasos… 1-QUINA TELA! Els alumnes de tercer, el proper mes, realitzaran el taller: Quina tela! El taller té com a objectiu conscienciar l’alumnat en la cultura de reduir i prevenir residus, i ho faran a través d’un joc insistint en la importància de tenir cura del planeta on vivim. Acabaran el taller elaborant un porta-entrepans reutilitzant una peça de tela que cada alumne va portar de casa per al seu ús personal.
 11. 11. 11 PLA D’ESCOLES LLIURES DE VIOLÈNCIA En el marc del Projecte de Convivència del Centre, aquest curs hem acordat formar part del programa d’abordatge de la violència sexual als infants i adolescents a 60 centres de tot el territori amb les següents actuacions: 1- Formació a l’equip docent sobre Violència Sexual infantil. 2- Xerrada per videoconferència a les famílies del centre sobre la prevenció de les relacions abusives el 17 de març de 17:30h a 19.30h 3- Una sessió formativa a l’abril d’1,5 hores de caràcter preventiu a l’alumnat de 4t. 4- Una sessió formativa a l’abril d’1,5 hores de caràcter preventiu a l’alumnat de 6è. NOVA SECCIÓ A LA REVISTA En aquest número de la revista us volem informar d’un nou apartat que hem creat, que s’anomena col·laboració. Volem obrir aquesta revista a gent, entitats,... propers a l’escola perquè diguin la seva. Comencem aquests nou apartat amb la col·laboració de l’Anna Serra, regidora d’Infància i Educació. Moltes gràcies.
 12. 12. 12 El Menjador Informa Durant tot el curs els vostres fills/es els acompanyem l’equip de monitors/es de l’escola Pau Vila; d’educació infantil l’Ana i la Mari, de P3; el Mikel i la Lidia de P4; la Míriam i el Joan de P5, a cicle inicial la Carmen i la Loli, a cicle mitjà la Silvia i el David , i a cicle superior la Sònia, i l’Esther com a coordinadora i reforç; juntament amb l’Ana la cuinera, i la Verònica que ens ajuda a cuina. Des de l’empresa Teno una dietista especialitzada en nutrició s’encarrega de l’elaboració dels menús mensualment variats i rics en fibra, vitamines i proteïnes, amb un ventall de productes de proximitat i alguns ecològics, un dia a la setmana fruita, llegum, arròs... Les cuineres ens elaboren un menjar molt variat i sa, amb el que mengem molt de gust. Tots els menús que us fem arribar son mensuals i amb una proposta de sopar. Aquest trimestre no ens ha permès fer alguns projectes com “De l’olla a taula”, hem de servir el menjar els educadors de cada grup, en les l’hora de dinar. En les activitats hem respectat els grups bombolla, fen un bon ús de les mesures de seguretat. Ja som al voltant de 170/180 infants que es queden cada dia a dinar al menjador. Els infants d’educació infantil dinen a les aules amb el seu grup bombolla corresponent i els seus espais assignats. El gimnàs de l’escola l’hem convertit en un espai polivalent, on dinen més a gust i amb espai suficient els nens/es de cicle mitjà i superior. I els nens/es de cicle inicial dinen al menjador, tots ells amb els seu grup bombolla i els espais adequats per fer les activitats.
 13. 13. 13 L’ equip de monitores ens encarreguem d’oferir uns bons hàbits de menjador, d’higiene i de conducta. També organitzem un seguit d’activitats que permeten passar aquest temps d’una manera més divertida, educativa i segura, als infants. Activitats: *Igualtat sense etiquetes, Drets dels Infants, activitats lúdiques i pedagògiques de coeducació. * Gaudim dels àpats i dels companys en un espai en calma, amb el projecte “Sssss...sense soroll , somrius” *Dia internacional del xef, amb els plats més predilectes i que ens encanten que ens cuinin, cuinar-los i com no...menjar-los!! *La Castanyada també ens ha arribat al menjador, tot menjant castanyes i moniatos, degustant el menú i passant pel passadís ple de terror... *Els treballs manuals del Nadal ens han entretingut una bona estoneta hem aprés noves coses. El dinar de l’últim dia de trimestre ha estat per llepar-se els dits!!! Torrons boníssims!! Acabem el trimestre amb bon gust de boca!!! *Celebrem el Carnestoltes, festeta bombolla amb complements ..tot un èxit!! *El jutge ha decidit que el Carnestoltes ha de marxar el desterrem, fins l’any que ve, res de res...la Vella Quaresma ja comença a fer peus amb les seves set cames!!!
 14. 14. 14 *Dimecres de cendra, enterrem la sardina que els infants han fet amb molta imaginació. El nostre Abat Boig ens fa saber el testament que ens ha deixat el Carnestoltes, el Rei dels poca soltes! *Petits moments que ens encanten... de la llavor de la poma...sortirà una pomera?? “fem tastets durant els menús.. aquest d’hamburguesa vegetal” “moments tendres del mes petits de la casa” “pintem al pati amb guixo “de vegades posem fil a l’agulla” * Us presentem el Conill Mill, la mascota de Teno, ens transmetrà els valors d’una bona alimentació equilibrada i saludable, mitjançant un espectacle molt divertit, dirigit per els menuts de P4 i de P5. Arriba a l’escola el 13 de març, esperem que us agradi !!! ACTIVITATS DINS L’HORARI DEL MENJADOR: Aquest any ha estat diferent, ens hem hagut d’ ajuntar per grups estables (bombolla), i per tant per espais; tot i així estem realitzant activitats amb la programació corresponent; informàtica, jocs organitzats, jocs populars, esports, tallers i temps lliure, i per els dies de pluja uns altres espais adequats. L’empresa Teno, encarregada de portar el servei de bon dia i del menjador, ha creat un portal d’accés per a totes les famílies on trobareu tota la informació referent al menjador de l’escola, per accedir heu d’entrar a la web de Teno www.teno.cat codi de l’escola Pau Vila D17. Equip de monitores
 15. 15. 15 III. Notícies d’aquí i d’allà________________ Parc d’atraccions de Mario Bros Aviat hi haurà un nou parc de Mario El nou parc temàtic de Mario està a prop de convertir-se en una realitat . Els de Universal Estudis de Japó ja estan ensenyant imatges de com es veurà. Hi haurà moltes coses del vídeo joc com els bolets verds i les vermells, com també les monedes i les plantes carnívores. Estava previst obrir el 4 de febrer . Però bé segurament estaran alguns personatges com Peach, Luigi, Mario ,Toad I altres més. Estarà a Osaka També hi haurà un castell de bowser .El castell de peach també estarà” el pueblo champiñon”. Circuits en els que Mario hi ha passat . ..... Vocabulari: Osaka: poble de Japó Peach :es un dels personatges tant secundari com primari Mario: personatge primari Luigi: personatge mes primari que secundari Toad: personatge secundari Bowser: al malvat
 16. 16. 16 NOU MUSEU A EGIPTE Estats Units està creant un museu a Egipte. Estan construint un museu a Egipte davant de les 3 piràmides . L’ estructura esta feta, falta la decoració i restaurarà algunes peces antigues. Suposen que s’acabarà la construcció i estarà oberta al 2022. Podrem observar a dins del museu taüts amb faraons/es a dins. També humans de l’ any 3000 abans de Crist. Han començat l’obra al 2017, han necessitat més de 2.000.000.000 milions de dòlars per poder construir l’obra. Han mort mes de 120 persones fent l’obra per qüestió de la seva estructura, mesura 200 metres d’altura. Els xinesos també han col·laborat en l’obra. Han aportat molts constructors i recursos, aproximadament 9000 constructors i arquitectes. També han aportat 5 milions d’euros i unes peces antigues de faraons. SENYORA PATINADORA Una senyora de 79 anys patina sobre el llac gelat a la Sibèria. Cada hivern, una àvia de 79 anys ella sola es posa els patins que són molt antics i es posa a patinar perquè és l’única manera que té de desplaçar-se d’un lloc a l’altre. Diu que el seu pare li va ensenyar a patinar des dels 3 anys . Viu sola en un llac que es diu Baycal situat a Sibèria i només viu amb els seus animals que els cuida a 50º sota zero. A vegades es troba sola però diu que no vol anar-se del llac Baycal perquè ha estat allà des de petita, i també diu que patinar per ella és molt important.
 17. 17. 17 LES ELECCIONS AMB EL COVID 19 Les eleccions de Catalunya del 14 de febrer Les eleccions d'aquest any són més estranyes perquè no podem entrar tots i estar sense distància . Així que entrarem un per un, per una porta i sortirem, un per un ,per una altra . I les regles seran aquestes: Posar-se les mascaretes i tenir distància de dos metres i tenir les mans netes amb hidrogel. Hi ha molta gent que no anirà a les eleccions per no contagiar-se. Els sanitaris diuen que això pot fer que es contagiïn molta gent . Pels que són més vells de 50 o de risc tindran des de les 9:00 fins les 12:15 i la població de menys de 50 fins de las 12:15 a les 7:00. A partir de les 7:00 els que estan en quarantena.
 18. 18. 18 IV. El Tema ________________________
 19. 19. 19
 20. 20. 20 LA CLASSE DE LES PANTERES (1r A)
 21. 21. 21 LA CLASSE DELS PANDES (1rB)
 22. 22. 22 V. L’Entrevista ________________________ L’Eugeni, un escalador nascut a El Papiol, que va estudiar a la nostra escola. Aquest curs els infants de segon B vam decidir que ens diríem “ELS ESCALADORS I ESCALADORES”, és per això que vam convidar a l’Eugeni, un escalador nascut a El Papiol, que va estudiar a la nostra escola, i li vam fer una entrevista amb el que volíem saber sobre el tema. Va ser molt interessant, aquí teniu l’entrevista. “Bon dia Eugeni, moltes gràcies per venir a l’escola. Volíem saber algunes informacions sobre els escaladors i escaladores. Quins materials necessita un bon escalador o escaladora? Un bon escalador ha de tenir magnesi per evitar que la suor a les mans no ens deixi agafar-nos bé a la muntanya, corda de seguretat per evitar caigudes brusques, el calçat que fem servir són els peus de gat, ja que són flexibles i s’ enganxen a la pedra de la muntanya que a vegades són molt petites. També necessiteu anelles que es van clavant a la muntanya per anar fent les vies. Les vies són les que van traçant el camí de l’escalada. Els mosquetons els fareu servir per anar enganxant a les anelles mentre anem escalant. És molt important portar un bon arnés, amb els nens i nenes us ha d’agafar també el cos per estar molt segurs mentre escaleu
 23. 23. 23 A on es poden comprar? Els materials són cars. I es compren en botigues molt especialitzades. Hi ha poques. Quins són els aliments i àpats que s’han de menjar? En quin moment del dia? Durant el dia s’ha de menjar aliments variats que t’aportin energia i no t’engreixin: Fruites, verdures, carn , peix, cereals i làctics. Quan estàs escalant va bé prendre aliments amb glucosa (sucre) o moltes calories . Plàtan, fruits secs i barretes de cereals. Ampolles d’aigua o aquaris petites que puguis penjar a l’arnés. Que no ocupi molt i pesi poc. Quin tipus d’exercici físic o entrenaments heu de fer per a estar en forma? És important fer exercici físic cada dia com ara caminar o córrer, per tenir les cames fortes. Entrenem als rocòdroms per enfortir els braços. On t’entrenes normalment? A rocòdroms i per les muntanyes corrent o fent caminades. Quines muntanyes has escalat prop de El Papiol? A les Escletxes, a Sant Andreu de la Barca, Gelida: Al Pic de l’Àliga. I arreu de Catalunya, a on has escalat? A Montserrat ,és el millor lloc per a escalar. Hi ha moltes vies. A El Cavall Bernat només es pot arribar escalant. He estat també a Pica d’Estats: a l’hivern ens hem de fer servir de grampons per anar caminant i pics per a escalar pel gel. Altres llocs han estat el Canigó i Pedraforca.
 24. 24. 24 Com es diu la muntanya més llunyana que has escalat? Com va anar? Vaig estar als Alps i vaig pujar el Montblanc. Va ser molt emocionant, vam dormir en un refugi a mig camí, a l’endemà molt d’hora vam decidir pujar encara que feia molt mal temps. Vaig passar por. Finalment vam aconseguir arribar al cim. Quins consells ens donaries per fer una bona i segura escalada? Jo us diria que heu de tenir en bon estat el material. Quan aneu a escalar no heu d’oblidar la crema solar si fa sol i també si està nevat. Recordeu portar repel·lent anti-mosquits. És molt important no anar mai sol i sempre heu de consultar la previsió meteorològica abans de sortir. Moltes gràcies Eugeni per tot el que ens has explicat, ens ha agradat molt.” REALITZADA PER: Els alumnes de La classe d’Escaladors i Escaladores. 2nB
 25. 25. 25 VI. Les Nostres Festes ___________________ Nadal a cicle inicial El passat mes de desembre, els nens i nenes de cicle inicial vam fer una sèrie d’activitats ambientades en l’hivern i el Nadal. Per poder guarnir els passadís i les classes vam fer unes estrelles de paper xarol i les vam anar a enganxar al vestíbul. També vam pintar boles de cartolina amb uns dissenys molt divertits per guarnir uns arbres de Nadal molt grans que hi havia penjats a la porta de l’escola. - Van quedar molt boniques! Un altre dia vam jugar amb la plastilina i tot jugant van sortir pollets, gallines, aneguets, porquets i altres animals que vam posar a un pessebre enorme que ocupava gairebé tot el vestíbul. Els altres companys i companyes de l’escola van fer les casetes del poble i els seus habitants, també van fer un riu molt llarg i unes muntanyes molt altes. (Foto pessebre) Però… serà millor que us ho expliquin ells i elles mateixes. - Nens i nenes de segon C, que és el que més us ha agradat fer durant les festes de Nadal? Dalia A mi el que més m’ha agradat ha sigut l’excursió a buscar el Tió, perquè vam sortir només d’excursió i ens el vam trobar, i a mi m’encanta cuidar del Tió. Denis Lo que más me ha gustado ha sido la canción del Rudolf y salir a buscar el caga Tió, porque me gustan mucho las excursiones y buscar las pistas del caga tió. Además me gustó cagar el Tió porque me cagó chocolatinas. Me gustó cantar la canción de Rudolf porqué nos pusimos unas diademas de reno y porqué me gusta cantar.
 26. 26. 26 Txell Em va agradar cagar el Tió perquè ens va cagar xocolates. També em va agradar pintar les mandales. Valeria El que més m’ha agradat ha sigut anar a buscar el Tió perquè em va agradar sortir a l’aire lliure, ens vam fer una foto amb ell i el vam fer cagar. (Foto Cagant el Tió) Alejandro El que més em va agradar va ser fer les gallines de plastilina, va ser molt divertit fer formes amb la plastilina i veure que podem fer el que vulguem. També em va agradar molt cantar les cançons del Rudolf perquè portàvem posades les diademes de cérvol i ens veiem molt divertits. Xavi El que més m’ha agradat ha estat la cançó del Rudolf perquè m’agrada cantar, també em va agradar el calendari d’Advent perquè enlloc de menjar una figura de xocolata vam fer activitats divertides entre tots. Martina A mi, m’ha agradat anar a buscar el Tió perquè a banda que el vam trobar, va ser divertit buscar-lo entre les plantes i veure que es movia quan no miràvem. També m’ha agradat fer les activitats del Calendari d’Advent perquè m’ho vaig passar molt bé i em va encantar, a més vam tenir un Rudolf per a cadascú. Queralt El que més m’ha agradat ha estat cantar la cançó del Rudolf per que m’agrada cantar. També em va agradar quan vam cagar el Tió perquè ens va portar un llibre per la classe i també em va agradar fer les activitats del Calendari d’Advent perquè sempre sortien coses divertides per fer. Eimi El que em va agradar més va ser pintar les mandales perquè m’agrada pintar i també perquè eren boniques i em poso contenta.
 27. 27. 27 Carla A mi m’ha agradat pintar mandales perquè m’agrada molt pintar i eren molt boniques. També m’ha agradat sortir a buscar el Tió perquè m’ho vaig passar molt bé i ja està. José Me gustó cagar el Tió porque me dió chocolate, también me gustó la canción del Rudolf porque la cantamos juntos. Me gusto mucho hacer las gallinitas porque nos ayudamos a hacerlas entre Ivet y yo. Ivet El que més m’ha agradat ha sigut les gallinetes i també cagar el Tió perquè m’ha cagat xocolates. També em va agradar anar a buscar el Tió perquè m’encanten les excursions i m’ho vaig passar super bé. Kai El que més m’ha agradat ha estat el Calendari d’Advent perquè ens feia fer uns jocs molt divertits i al final ens va regalar un Rudolf. També em va agradar cantar la cançó del Rudolf perquè ho vam fer amb les diademes del Rudolf posades. Lucas El que més m’ha agradat ha sigut anar a buscar el Tió perquè m’he divertit i he jugat, i també ha sigut pintar les mandales perquè m’agrada dibuixar i cantar la cançó del Rudolf perquè m’agrada cantar. Al Calendari d’Advent no van sortir xocolates, van sortir unes activitats molt divertides per fer de manera cooperativa entre tots. Una d’elles va ser dibuixar un arbre de nadal entre 5 persones agafant un únic llapis entre tots. Com veieu durant les festes ens ho vam passar molt bé. Ja estem desitjant que torni a ser Nadal.
 28. 28. 28 VII. El Racó de Ciències ___________________ ELS INFANTS DE P5 US PRESENTEM LES PROPOSTES QUE TENIM A L’AULA DE L’EXPERIMENTACIÓ. AQUÍ TENIU UNA SÈRIE D’IMATGES I DIBUIXOS DEL QUE PODEM TROBAR EN AQUEST ESPAI D’APRENENTATGE I EXPERIMENTACIÓ. L E S R A M P E S
 29. 29. 29 E L C A L A I X D E L A F A R I N A
 30. 30. 30 L A L L U M
 31. 31. 31 E L M I C R O S C O P I
 32. 32. 32 L A S O R R A L E S B A L A N C E S
 33. 33. 33 L E S C O N S T R U C C I O N S L E S P E C E S M A G N È T I Q U E S
 34. 34. 34 VIII. El Racó del Llibre ____________________ LA MÀGIA DELS CONTES… Quines estones tan boniques que compartim els infants de P3, quan escoltem un conte. Cada conte és una història, un vol de fantasia, un esclat d’aventures,… Personatges que ens sedueixen… Són moments d’escolta, de calma, d’emocions,… Estones compartides que ens fan gaudir de la literatura i del gust per llegir. Moments de vincles, de sentiments, d’expressió,… La màgia dels contes que ens embolcalla i ens fa volar i elevar-nos ben amunt!!! Seguirem xalant d’aquesta màgia que ens transforma!!!
 35. 35. 35 Els contes ens acompanyen cada dia, per això el Tió per Nadal ens en va cagar de molt macos, per compartir amb tots els infants de P3. I n’estem gaudint moltíssim!!! A l’espai aula tenim un racó ben especial on gairebé cada dia tenim un conte. Contes que escoltem amb il·lusió… Moments especials per viure… El que més ens agrada és compartir el gust per llegir… Us deixem un tastet de contes que ens agraden molt! Segur que a casa també busqueu aquestes estones màgiques d’explicar i escoltar contes…
 36. 36. 36 RECOMANACIÓ DE LLIBRE DELS ALUMNES DE SISÈ La col·lecció d'Oriol Pelacanyes són llibres de comèdia en català. Aquesta col·lecció tracta d'un nen que es diu Oriol que sempre va amb la seva millor amiga Lis, aquest nen no té gaire sort i sempre li passen coses dolentes i, de vegades. L'Oriol té una família una mica rara i un germà que es diu Manel que sempre està tancat a la seva habitació enviant coets a la lluna. Jo recomano aquest llibre perquè és molt divertit i s’aprenen més paraules noves en català. MI AMIGO LUKI-LIVE Autora: Christine Nöstlinger Editorial Alfaguara El llibre tracta d’un nen de deu anys que s’obsessiona amb les paraules en anglès, quan va fer onze anys la mestra d’anglès li va voler posar un examen molt difícil per saber el seu nivell. El Luki va estar a punt de suspendre’l, així que els seus pares el van enviar a Anglaterra durant un mes i mig. Quan torna ha canviat molt i és on comença l’aventura…. A mi m’ha agradat molt aquest llibre perquè és molt entretingut i enganxa molt.
 37. 37. 37 RECOMANACIÓ : EM DIC…. Em Dic… és una col·lecció juvenil de biografies de personatges coneguts al llarg de la història. Us animem a que llegiu aquesta col·lecció perquè ens permet submergir- nos en l’època, en el temps i l’entorn de cada personatge de manera divertida i amena. Nosaltres us recomanem els llibres de CHARLES CHAPLIN i L´ANNA FRANK. El llibre de Charles Chaplin va sobre la seva vida des de que era petit i de gran quan es va fer famós, i de totes les aventures que va passar. El llibre d’Anna Frank, explica el que va passar amb la seva família i amb ella a l’època dels nazis.
 38. 38. 38 IX. Hem anat a... _____________________ Els alumnes de 3r vam fer un taller de KAPLA (construccions de fusta) el passat dia 2 de febrer del 2021. Ens va agradar tant que hem volgut compartir la nostra experiència amb vosaltres a partir del dibuixos i els comentaris que vàrem realitzar al dia següent. Va ser una activitat molt divertida i m’agradaria tornar-la a fer. El millor de tot va ser derruir-la.
 39. 39. 39 Hem fet un súper pont entre tota la classe. Cadascú ha fet una de les torres. Proveu de fer construccions amb aquest material...Us encantarà!!
 40. 40. 40 M’ha agradat molt i m’agradaria repetir i construir una cosa diferent.
 41. 41. 41 Ens ha agradat molt fer l’activitat del kapla
 42. 42. 42 El kapla és el millor joc!!! Repetirem!!! Hem pogut escollir nosaltres les figures!!! Ens han encantat les figures escollides!!
 43. 43. 43 ANEM AL BOSC! Volem tornar a fer l’activitat!!! Les girafes eren enormes!!! Més que la Torre Eiffel!!! Ens encanta poder construir!!!!
 44. 44. 44 ANEM AL BOSC! Quan anem al el que més ens agrada és fer per poder entrar i per estar a . . Les fem perquè quan juguem als de mentida, ells no puguin entrar a la . . Quan fem deixem una porta per entrar i perquè no puguin passar els . Per fer busquem llargs, petits, grans i mitjans. Els posem rectes, un a sobre de l’altre. Necessitem molts per fer les .
 45. 45. 45 Un dia fent ens vam trobar a la que ens va saludar i va marxar pel avall. Vam estar molt CONTENTES de veure-la!!! Una sortida que hem trobat molt interessant, és la descoberta de pel camí de can Rabella. Vam trobar una en una en una ROCA i també un . Fa molt de temps, estava tot cobert d’aigua, era un MAR .
 46. 46. 46 Quasi bé sempre que anem al , ens trobem a les pasturant. Ens agrada molt veure-les!!.
 47. 47. 47 X. El Rebost __________________________ Recepta de blanquets Per a quatre persones. Ingredients: 10 gr. de llevat 400 gr. de farina 150 gr. de mel 20 gr. de mantega 1 culleradeta de cafè de canyella en pols 2 ous 1 got d’oli 1 raget de llet Sucre en pols Estris: 1 Bol 1 batedora (pot ser manual o elèctrica) 1 cullera 1 paella 1 plat 1 tovalló de paper Preparació: En primer lloc, barreja en el bol, la farina, el llevat, la mel, la llet i la canyella. A continuació, fon la mantega, i afegeix-la al bol. Després, bat els ous, i incorpora’ls a la mescla. Llavors, remena-ho tot molt bé, que no facin grumolls. Seguidament, posa l’oli a la paella, quan sigui calent, hi vas posant cullerades de pasta. Vigila que no es toquin. Procura que no es cremin. Tingues cura d’anar-ho tombant. Quan siguin rossets treu-los de la paella, i posa’ls, en un plat amb un tovalló , perquè s'eixugui l’excés d’oli. En acabat retira el tovalló, i empolvora’ls amb una mica de sucre en pols. Observacions: Pots substituir la canyella per ratlladura de llimona. També es pot fer servir sucre en comptes de mel. Recomanacions: Són ideals per esmorzar o berenar, acompanyat amb un suc de taronja, o un got de llet.
 48. 48. 48
 49. 49. 49
 50. 50. 50
 51. 51. 51 Hola, us presentem un cuquet saludable!! -5 mini hamburgueses -2 mini xèrries -1 oliva petita -4 rodanxes de tomàquet -4 grans de blat de moro -6 potes de julivert Primer agafem un pal llarg que tinguem a casa després vas posant: hamburguesa tomàquet i fins que s’acabin. Pels ulls de xèrries agafem escuradents i els clavem a l’hamburguesa igual amb l’oliva. Per la boca de blat de moro igual però es una mica mes complicat. I sol queda posar-li les potes de julivert i ja estaria llest el cuquet d’hamburguesa
 52. 52. 52
 53. 53. 53 XI. Passatemps _________________________ Els i les alumnes de 2n A hem estat treballant la classificació d’animals i hem après moltíssimes coses molt interessants. Així que hem decidit escriure unes endevinalles sobre els nostres animals preferits. Esperem que us agradin i que jugueu a endevinar-les. Les respostes estan mésavall il·lustrades i numerades per tal que podeu comprovar si les heu encertat. Endavant!
 54. 54. 54 RESPOSTES:
 55. 55. 55 XII. Col·laboració_______________________ Fins fa un any, molts ens sorpreníem de veure com nens i nenes de diferents racons del món fossin capaços de recórrer cada dia, a peu, quilòmetres i quilòmetres per anar a l’escola; passant per camins perillosos i plens de dificultats. Mentre que per nosaltres anar a l’escola era una cosa molt senzilla i rutinària. Cada dia, de dilluns a divendres i durant mesos ens llevàvem al matí amb molta mandra i alguna queixa per fer allò que sempre ens han dit que és el que toca fer quan ets petit; anar a l’escola. Però des del març de l’any passat, han canviat moltes i moltes coses. També ha canviat la manera en com anem a l’escola. No em refereixo només a que hi hem d’anar amb mascareta i no ens podem barrejar amb companys i companyes de les altres classes; sinó en les ganes i l’actitud amb què hi anem. Hem hagut de passar per una pandèmia perquè totes i tots ens haguem adonat de com n’és d’important poder anar a l’escola. Poder estar amb companys i companyes; saltar, córrer, riure, parlar, escoltar o discutir amb ells/es. Poder tenir mestres que ens ajuden i ens acompanyen en els nostres aprenentatge. Poder tenir les mateixes oportunitats que els altres companys/es. Poder sortir de casa i tenir un espai per cadascú de nosaltres. Per primer cop, tots i totes hem dit “Volem anar a l’escola!”, “Volem que vagin a l’escola!” i no només perquè toca, sinó perquè ho necessitem i ho necessiten. I ens hem adonat que si ens toqués, nosaltres també faríem quilòmetres i quilòmetres per aconseguir arribar a la nostra escola. Desitgem que la pandèmia passi el més ràpid possible però que els bons aprenentatges quedin per sempre. Una abraçada i molta salut! Anna Serra Regidora d’Infància i Educació.
 56. 56. 56 XIII. Agenda ___________________________ mes dia Activitat nivell març 2 Visita dels alumnes i professores de l’Institut Bernat el Ferrer a l’escola 6è març 2 i 9 Sortida Naturalista per Collserola 5è març 5 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol El llop salvatge 6è març 8,9 i 10 Portes obertes de l’Escola - Curs 20-21 6è març 11 Taller: “Aigua per a tothom” AMB 6è març 12,15 i 17 Sortida Naturalista per Collserola 6è març 12 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol El llop salvatge 6è març 17 Xerrada “Pla d’escoles lliures de violència” famílies març 18 i 19 Sortida Naturalista per Collserola P4 març 19 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol El llop salvatge 6è març 26 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol Cuinant poesia 4t abril A concretar Biblioteca Valentí Almirall El Papiol “L’hora del conte” P3 abril A concretar Biblioteca Valentí Almirall El Papiol “La cistella màgica” P4 abril A concretar Biblioteca Valentí Almirall El Papiol “Una mica perduts” P5 abril 7 i 20 Taller : “Pla d’escoles lliures de violència” “Les cortines d’aire, un conte per prevenir” 4t abril 12-16 Sortida Naturalista per Collserola 1r i 2n abril 20 i 30 Taller : “Pla d’escoles lliures de violència” “Acabem la història? 6è abril 22-26 Sortida Naturalista per Collserola 3r i 4t maig 4,5 i 6 Proves de competències bàsiques 6è maig 14 Xerrada Open Arms 6è maig 18 Taller Diputació de Barcelona –Cura del cos “Vaig net, estic content” 3r maig 18 Taller Diputació de Barcelona –Cura del cos “Bona postura” 5è maig 20 Taller Diputació de Barcelona –Cura del cos “I tu, que fas davant del tabac” 6è maig A concretar Biblioteca Valentí Almirall El Papiol “El semàfor” 1r maig A concretar Biblioteca Valentí Almirall El Papiol “El misteri del Cavall Armat” 2n maig 27 Autores a les aules Visita Maite Carranza 3r
 57. 57. 57

×